• Σάββατο, 7 Δεκεμβρίου
  • 22:09

Αθήνα

12 oC

ελαφρές νεφώσεις

Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος: Εκατοντάδες θαλάσσιοι ίπποι «αυτοκτόνησαν» λόγω της κλιματικής αλλαγής

Οι συντελεστές του ντοκιμαντέρ «Our Planet», κατά τη διάρκεια του προγραμματισμένου γυρίσματος, ήρθαν αντιμέτωποι με ένα απάνθρωπο θέαμα, δεν άντεξαν και «λύγισαν».

Οι συντελεστές του ντοκιμαντέρ «Our Planet», κατά τη διάρκεια του προγραμματισμένου γυρίσματος, ήρθαν αντιμέτωποι με ένα απάνθρωπο θέαμα, δεν άντεξαν και «λύγισαν».

Το ντοκιμαντέρ του Netflix «Our Planet» δείχνει μέσα σε 8 επεισόδια την επιρροή της ανθρώπινης δραστηριότητας στο περιβάλλον και εξηγεί πώς μπορούμε ακόμα να δράσουμε για να προλάβουμε την ολική καταστροφή.

Μία από τις πιο συγκλονιστικές εικόνες καταγράφηκαν στο δεύτερο επεισόδιο «Frozen worlds». Το επεισόδιο παρουσιάζει τις καταστροφικές συνέπειες που έχει η απώλεια πάγου σ' αυτούς που εξαρτώνται από αυτόν.

Το επιτελείο βρέθηκε σε βορειονατολική ακτή της Ρωσίας σε μία από τις μεγαλύτερες συγκεντρώσεις θαλάσσιων ίππων στον πλανήτη. Πάνω από 100.000 ζώα συγκεντρώθηκαν σε μία μόνο παραλία, αφού οι πάγοι που θα έβρισκαν καταφύγιο είχαν λιώσει.

Τα απελπισμένα ζώα ήταν το ένα πάνω στο άλλο και προσπαθούσαν να προσαρμοστούν σε ένα άβολο περιβάλλον, χωρίς να έχουν άλλη επιλογή.

Αυτό που δεν περίμεναν να δουν ήταν εκατοντάδες ζώα ενός τόνου που έχουν συνηθίσει να ζουν στον πάγο να ανεβαίνουν σε γκρεμούς 80 μέτρων.

Μία επιστήμονας αναρωτιέται: «Δεν καταλαβαίνω. Γιατί ν' ανέβει εκεί. Είναι πολύ απόκρημνο αυτό το κομμάτι. Θεέ μου! Ήρεμα... Θα πέσει ένας, είναι στην άκρη!». Τότε, όταν τα ζώα έπρεπε να επιστρέψουν στην θάλασσα για να βρουν φαγητό όλο το συνεργείο ξέσπασε σε κλάματα.

Δείτε το συγκλονιστικό βίντεο

Send this to a friend