• Παρασκευή, 20 Σεπτεμβρίου
  • 17:01

Αθήνα

21 oC

ασθενείς βροχοπτώσεις

Το doodle της Google αφιερωμένο στην Παγκόσμια Ημέρα της Γης

Σήμερα είναι η Παγκόσμια Ημέρα της Γης και το doodle της google είναι αφιερωμένο στο περιβάλλον.

Σήμερα είναι η Παγκόσμια Ημέρα της Γης και το doodle της google είναι αφιερωμένο στο περιβάλλον.

Σε όλο τον κόσμο διοργανώνονται εκδηλώσεις για την ευαισθητοποίηση σε περιβαλλοντικά θέματα.Ορίστηκε από τα Ηνωμένα Έθνη στις 22 Απριλίου το 2009 και εορτάζεται σε περισσότερες από 175 χώρες κάθε χρόνο.

Τον θερμό εμπνεύστηκε ο ακτιβιστής Τζον ΜακΚόννελλ το 1969 σε ένα Συνέδριο της UNESCO στο Σαν Φρανσίσκο. Εκδηλώσεις έλαβαν χώρα για πρώτη φορά στο Σαν Φρανσίσκο και άλλες πόλεις στις 21 Μαρτίου 1970, ημέρα της εαρινής ισημερίας στο Βόρειο Ημισφαίριο.

Φέτος η μηχανή αναζήτησης της Google δημιούργησε ένα εντυπωσιακό doodle, στο οποίο περιγράφει τις ομορφιές των ζώων αυτού του πλανήτη. Το Άλμπατρος, το πτηνό με το μεγαλύτερο άνοιγμα φτερών στο κόσμο, στη σεκόγια, το ψηλότερο δέντρο, τη βικτώρια την αμαζονική ένα από τα μεγαλύτερα υδρόβια φυτά  και τον μικροσκοπικό βάτραχο που αποτελεί το μικρότερο σπονδυλωτό.

«Εδώ, αντιπροσωπεύεται μόνο ένα μικρό τμήμα της διαφορετικότητας, της μοναδικότητας και του μεγαλείου των μορφών ζωής του πλανήτη που κατοικούμε» γράφει στο τέλος το μήνυμα στο Doodle της Google που εύχεται σε όλους «χαρούμενη Ημέρα της Γης!».

Send this to a friend