Αθήνα

15 oC

ελαφρές νεφώσεις

Hottest

Ενημέρωση σε…fast-forward!

Ντροπιαστικό περιστατικό: Πετάει σκουπίδια από τον 2ο και λέει στην καθαρίστρια «δουλειά σου είναι» (ΒΙΝΤΕΟ)

CALLER'S CHOICE

Παγουλάτος: Aναγκαία η σύσταση Ομάδων Προστασίας των πανεπιστημιακών ιδρυμάτων

«Aναγκαία είναι η σύσταση Ομάδων Προστασίας των πανεπιστημιακών ιδρυμάτων» τονίζει ο Καθηγητής Ευρωπαϊκής Πολιτικής & Οικονομίας του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών και Γενικός Διευθυντής του ΕΛΙΑΜΕΠ, Γιώργος Παγουλάτος.

Δείτε επίσης

Γιώργος Παγουλάτος στο TheCaller: «Πρέπει να συζητήσουμε με την Τουρκία, να λύσουμε τις διαφορές μας»

Αναλυτικά σε ανάρτησή του στο facebook, ο Γιώργος Παγουλάτος αναφέρει:

«Ήταν επιτέλους καιρός να θεσμοθετηθεί σύστημα ελεγχόμενης πρόσβασης στους χώρους των AEI. Επίσης αναγκαία είναι η σύσταση Ομάδων Προστασίας των πανεπιστημιακών ιδρυμάτων, που θα υπάγονται στην αστυνομία και προφανώς θα συνεργάζονται με τις πρυτανικές αρχές.

Η αντιμετώπιση αξιόποινων πράξεων στους πανεπιστημιακούς χώρους είναι αρμοδιότητα της Πολιτείας, αυτή φέρει την ευθύνη εφαρμογής του νόμου. Η πανεπιστημιακή κοινότητα και οι υποδομές των Πανεπιστημίων πρέπει να προστατευτούν από αυτόκλητους τιμωρούς και vigilantes, κοινούς τραμπούκους και μπαχαλάκηδες καταστροφείς. Να σταματήσουν τα δημόσια πανεπιστήμια του ελληνικού λαού να αποτελούν μια μαύρη τρύπα στο κράτος δικαίου.

Μόνο σε συνθήκες ασφάλειας και σε περιβάλλον αλληλοσεβασμού μπορεί πραγματικά να ανθίσει η ακαδημαϊκή ελευθερία και ο διάλογος στα πανεπιστήμια, ελεύθερα από την τοξική σκιά της βίας. Αυτονόητα πράγματα σε κάθε χώρα που παίρνει σοβαρά την εκπαίδευση των παιδιών της. Στη σωστή κατεύθυνση επομένως οι προβλέψεις του νομοσχεδίου που κατέθεσε το υπουργείο Παιδείας στη Βουλή».

Δολοφονία Καραϊβάζ: «Να βρεθούν οι ένοχοι και μετά να πάω δίπλα του», λέει η μητέρα του – Τρισάγιο στη μνήμη του (vid)
Διπλό φονικό στη Μακρινίτσα: Η τσιμεντοβιομηχανία Ηρακλής θα «υιοθετήσει» το μόλις 2,5 ετών παιδί που έχασε τη μητέρα του
Εορτολόγιο: Ποιοι γιορτάζουν σήμερα Σάββατο 17 Απριλίου
Εορτολόγιο: Ποιοι γιορτάζουν σήμερα Κυριακή 18 Απριλίου
Lockdown – Γκίκας: Μετά τη Μεγάλη Δευτέρα η απόφαση για το Πάσχα – Η νεολαία νομίζει ότι είναι άτρωτη
Η Ραχήλ Μακρή… πολιτική αναλύτρια στην εκπομπή του Μένιου Φουρθιώτη!