Αθήνα

25 oC

αίθριος καιρός

Πάνο μη σου μπαίνουν ιδέες! «Στο σφυρί» η Mercedes του Χίτλερ (ΕΙΚΟΝΕΣ)

Mια Mercedes-Benz 770K του 1939, που ανήκε στο προσωπικό γκαράζ του Αδόλφου Χίτλερ, αναμένεται να πωληθεί τον επόμενο χρόνο από τον οίκο δημοπρασιών Worldwide Auctioneers

Το συγκεκριμένο αυτοκίνητο κατασκευάστηκε με χαρακτηριστικά που καθορίστηκαν από έναν αξιωματικό των SS και τον οδηγό του Χίτλερ, Έριχ Κέμπκα, και χρησιμοποιούταν από τον Αδόλφο Χίτλερ για τις παρελάσεις.

Διαθέτει σύνολο ενσωματωμένων μηχανισμών ασφαλείας, συμπεριλαμβανομένων ενός αλεξίσφαιρου αμαξώματος 30 χιλιοστών και πάνελ θωρακισμένων αμαξωμάτων.

Αρχικά σχεδιάστηκε ως όχημα μεταφοράς, καθώς μετέφερε τον Χίτλερ σε διάφορες παρελάσεις, όπως κατά την επίσκεψη του Ιταλού φασίστα δικτάτορα Μπενίτο Μουσολίνι όπως και κατά την εισβολή στη Γαλλία το 1940, σύμφωνα με τον οίκο δημοπρασιών.

Ύστερα από την ήττα των ναζί στο Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο, το αυτοκίνητο κατέληξε στη Γαλλία. Το όχημα ταξίδεψε μέχρι την Αμερική όπου άλλαξε αρκετούς ιδιοκτήτες. Ένας από αυτούς έμαθε πως το αυτοκίνητο ήταν στην πραγματικότητα ένα από τα τέσσερα «αυτοκίνητα του Φίρερ».

Η τιμή εκκίνησης δεν έχει ακόμη ανακοινωθεί, αλλά οι διοργανωτές επισήμαναν ότι η έκθεσή του δεν έχει σκοπό να «δοξάσει τον Χίτλερ και την καταστρεπτική πολιτική του» αλλά «να δείξει ένα από τα εξαιρετικά αυτοκίνητα του αιώνα». Σημειώνεται ότι το 10% της τιμής αγοράς, θα αξιοποιηθεί «για να μάθει ο κόσμος πώς και γιατί συνέβη το Ολοκαύτωμα και πώς μπορούμε να αποτρέψουμε αποτελεσματικά τέτοιες φρικαλεότητες στο μέλλον».

Ναυτιλιακή εταιρεία του εφοπλιστή Γιάννη Καραγιώργη, ο οποίος είναι κουμπάρος του Πάνου Καμμένου, ήταν ο αγοραστής του αυτοκίνητου που πούλησε έναντι 100.000 ευρώ ο υπουργός Άμυνας, σύμφωνα με έρευνα του ΣΚΑΪ.

Λέτε να μπουν ιδέες στον Πάνο Καμμένο και να αγοράσει και αυτή τη Mercedes, όπως εκείνη, παραγωγής του 1978 που ανήκε στον πρώην δικτάτορα της Ουγκάντα Αμίν Νταντά και τελικά πούλησε στον επιχειρηματία κ. Καραγιώργη;

Send this to a friend