• Παρασκευή, 15 Νοεμβρίου
  • 01:28

Αθήνα

15 oC

σποραδικές νεφώσεις

Πάνος Αμυράς στο TheCaller: Η συγγραφή των δύο ιστορικών βιβλίων, η ψήφος των Αποδήμων και η εκλογή ΠτΔ

Ο διευθυντής της εφημερίδας «Ελεύθερος Τύπος», Πάνος Αμυράς μίλησε σήμερα στην Φώφη Γιωτάκη και το TheCaller Web TV με τη συγγραφική του ιδιότητα, για τα δύο βιβλία που έχει εκδώσει όντας παράλληλα ενεργός δημοσιογράφος του πολιτικού ρεπορτάζ.

Ο διευθυντής της εφημερίδας «Ελεύθερος Τύπος», Πάνος Αμυράς μίλησε σήμερα στην Φώφη Γιωτάκη και το TheCaller Web TV με τη συγγραφική του ιδιότητα, για τα δύο βιβλία που έχει εκδώσει όντας παράλληλα ενεργός δημοσιογράφος του πολιτικού ρεπορτάζ.

«Η συγγραφή είναι μία δημιουργική διέξοδος, ειδικά σε καιρούς δύσκολους που έχουμε περάσει πολλά τα τελευταία χρόνια. Υπήρχε μεγάλη τοξικότητα στο πολιτικό, το οικονομικό και το μιντιακό πεδίο και το να γράψεις ένα βιβλίο ίσως αποτελεί και μία δημιουργική διέξοδο για εμένα, προκειμένου να εκφράσω κάποια πράγματα που δεν μπορούσα στη δημοσιογραφία και περισσότερο να ασχοληθώ με μία περίοδο της Κατοχής, που δεν έχουμε ασχοληθεί συγγραφικά. Η περίοδος της Κατοχής και του Β' Παγκοσμίου Πολέμου παραμένει ανεξερεύνητη σε μεγάλο βαθμό», είπε ο Πάνος Αμυράς, μιλώντας για την απόφαση να γράψει το πρώτο του βιβλίο, υπό τον τίτλο «ο Λιμός».

«"Ο Λιμός" ξεκίνησε από τη δική μου εσωτερική ανάγκη να αναρωτηθώ πως ζούσαν οι άνθρωποι την περίοδο εκείνη. Μέσα από μαρτυρίες, ακούσματα, ανοίγοντας φακέλους, βρήκα στοιχεία που ήθελα να αποτυπώσω», συνέχισε ο Πάνος Αμυράς παραθέτοντας την πλοκή του βιβλίου του αυτού, αλλά και του δεύτερου, «Τα λύτρα», όπου συνεχίζεται η δράση του πρωταγωνιστή.

«Ήταν μία ανάγκη που μου την υπαγόρευσε ο ήρωάς μου», είπε ο Πάνος Αμυράς για το πώς κατάφερε να κρατήσει ίσες αποστάσεις τόσο από την Αριστερά, όσο και από την Δεξιά.

Ο Πάνος Αμυράς δεν απέκλεισε να βγάλει και ένα τρίτο βιβλίο με τη συνέχεια της ιστορίας, καθώς όπως τόνισε, η αγάπη από το αναγνωστικό κοινό είναι μεγάλη και πολλοί είναι εκείνοι που του ζητούν να δουν τον πρωταγωνιστή του στα «Δεκεμβριανά».

Γρήγορα, η κουβέντα μεταξύ των δύο δημοσιογράφων πήγε στην επικαιρότητα και τις πολιτικές εξελίξεις με τον Πάνο Αμυρά να αναφέρεται και στο ζήτημα της ψήφου των Αποδήμων: «Για πρώτη φορά επικρατεί η κοινή λογική. Είναι ένα ζήτημα κοινής λογικής η ψήφος των Αποδήμων. Η ψήφος μπορεί να λειτουργήσει ως μία γέφυρα. Αν έχει δικαίωμα θα μπορείς να το ασκείς ακόμα κι αν βρίσκεται στην Ανταρκτική. Το πώς θα γίνει αυτό τεχνικά δεν το γνωρίζουμε». 

Ο Πάνος Αμυράς δεν θα μπορούσε να μην αναφερθεί στο ζήτημα της εκλογής του Προέδρου της Δημοκρατίας, σχολιάζοντας όλα όσα ακούγονται το τελευταίο χρονικό διάστημα.  «Θα προτιμούσα το πρόσωπο που θα επιλεγεί να έχει ένα πολιτικό προφίλ. Να ξέρει και από πολιτική... Υπάρχουν και κρίσιμα γεγονότα που χρειάζονται πολιτική εμπειρία. Επιθυμώ και ευελπιστώ να υπάρχει ένα πρόσωπο που θα μπορούσε να συγκεντρώσει και τους 300 σταυρούς». 

Δείτε ολόκληρη τη συνέντευξη του Πάνου Αμυρά στην Φώφη Γιωτάκη:

Send this to a friend