Αθήνα

21 oC

αίθριος καιρός

Παπαχελάς: Ο λαός ψήφισε με σοφία, έδωσε στον Μητσοτάκη ισχυρή εντολή – Κανείς δεν μπορεί να αμφισβητήσει τον Τσίπρα

Με τίτλο «Ισχυρή και σοφή εντολή» ο διευθυντής της εφημερίδας «Καθημερινή» Αλέξης Παπαχελάς αρθρογραφεί στην εφημερίδα με αφορμή το εκλογικό αποτέλεσμα της Κυριακής 7ης Ιουλίου.

Με τίτλο «Ισχυρή και σοφή εντολή» ο διευθυντής της εφημερίδας «Καθημερινή» Αλέξης Παπαχελάς αρθρογραφεί στην εφημερίδα με αφορμή το εκλογικό αποτέλεσμα της Κυριακής 7ης Ιουλίου.

Όπως γράφει μεταξύ άλλων ο Αλέξης Παπαχελάς στην «Καθημερινή»:

«Ο ελληνικός λαός ψήφισε με σοφία. Εδωσε στον κ. Μητσοτάκη μια άνετη πλειοψηφία και μια ισχυρή εντολή. Ενα ποσοστό τόσο κοντά στο 40% είναι πρωτοφανές για τα χρόνια της κρίσης. Το ίδιο και μια αυτοδύναμη κυβέρνηση…

Το εκλογικό αποτέλεσμα έδειξε επίσης ότι η Ν.Δ. θα πρέπει να δώσει δύο μάχες ταυτόχρονα από εδώ και πέρα. Πρώτα απ’ όλα τη μάχη για τον μεσαίο χώρο, όχι τον χώρο της πιο ακραίας Δεξιάς. Εκεί θα κριθεί το παιχνίδι με τον ΣΥΡΙΖΑ σε τέσσερα χρόνια, όπως πολύ ευκρινώς έδειξε χθες ο κ. Τσίπρας. Αλλά ταυτόχρονα να βρει τρόπους να συνομιλήσει με το μεγάλο κομμάτι της κοινωνίας που νιώθει ακόμη πολύ ευάλωτο και ταλαιπωρημένο από την κρίση…

Το αποτέλεσμα ήταν, όμως, σοφό γιατί έδωσε στον κ. Τσίπρα τη δυνατότητα να αποφασίσει σε τι κόμμα θέλει να ηγείται. Αν θα αφήσει πίσω του για πάντα τα βαρίδια του 3% και θα μεταλλαχθεί σε ένα κεντροαριστερό κόμμα εξουσίας. Κανείς δεν μπορεί να τον αμφισβητήσει, το παιχνίδι είναι δικό του.

Εχουμε μπροστά μας τέσσερα χρόνια. Θα πάμε καλά αν η νέα κυβέρνηση φανεί αποφασιστική και γενναία και η νέα αντιπολίτευση ωριμάσει και φερθεί πιο υπεύθυνα από ό,τι στο παρελθόν. Ο λαός γύρισε σελίδα και περιμένει».

Διαβάστε ολόκληρο το κείμενο του Αλέξη Παπαχελά στο kathimerini.gr

Send this to a friend