• Πέμπτη, 21 Φεβρουαρίου
  • 03:19

Αθήνα

5 oC

αίθριος καιρός

Παραλία ετών 10: Η χωμένη στα βράχια παραλία του Ερημίτη με τα τιρκουάζ νερά στους Παξούς- Δημιουργήθηκε από κατολίσθηση

Όλο εκπλήξεις είναι η ελληνική φύση και οι λάτρεις της πολλές φορές δεν κατορθώνουν να προσεγγίσουν τους θησαυρούς της.

Πολλές παραλίες παραμένουν άγνωστες στο ευρύ κοινό και πολλά μονοπάτια της ελληνικής γης απάτητα από το πλήθος.

Μία παραλία, όμως, άγνωστη -εν πολλοίς-, όσο παράξενο κι αν ακούγεται γεννήθηκε πριν από μία 10ετία ως προϊόν κατολίσθησης και σιγά -σιγά μαζεύει τους εραστές των μεγάλων θαυμάτων της ζωής.

Το 2008 μια μεγάλη κατολίσθηση δημιούργησε μια παραλία που μοιάζει με επίγειο, κρυμμένο και καλά φυλαγμένο, παράδεισο. Τα κύματα έβαλαν τις τελευταίες πινελιές φανερώνοντας μέσα σε ένα τοπίο άγριο και επιβλητικό, μια παραλία ανάμεσα σε κάθετους βράχους.

Η εν λόγω παραλία βρίσκεται στους Παξούς και πήρε -δικαίως- το όνομα Ερημίτης.

Η παραλία του Ερημίτη με τα τιρκουάζ, θειούχα, νερά, χωμένη μέσα σε επιβλητικά βράχια έχει γίνει διάσημη όχι μόνο για την ομορφιά της αλλά και το μοναδικό ηλιοβασίλεμμα που μπορεί να απολαύσει κανείς από το συγκεκριμένο σημείο.

Η προσέγγιση γίνεται από την επαρχιακή οδό Λουτρά-Λάκκας, όπου κοντά στον οικισμό Μαγαζιά θα βρείτε πινακίδες που θα σας δείχνουν την κατεύθυνση προς την παραλία. Ακολουθεί ένας χωματόδρομος 2-3 χιλιομέτρων όπου στο τέρμα του δρόμου ξεκινά ένα μονοπάτι 300 σκαλοπατιών που θα σας οδηγήσει στη μικρή βοτσαλωτή παραλία. Για όσους δεν επιθυμείτε να κατεβείτε το χωματόδρομοπαξοί - ερημίτης 4 με το όχημα σας, θα πρέπει να το αφήσετε και να συνεχίσετε πεζοί για περίπου 20 λεπτά.

Send this to a friend