• Κυριακή, 15 Δεκεμβρίου
  • 20:28

Αθήνα

13 oC

ελαφρές νεφώσεις

Παύλος Χαϊκάλης στο TheCaller: Δεν θα πάω να ψηφίσω – Μόνο η σιωπή μπορεί να γίνει κινητήρια δύναμη για να γίνει κάτι

Ο Παύλος Χαϊκάλης δεν χρειάζεται συστάσεις. Σαν ηθοποιός μας έχει χαρίσει άφθονες στιγμές γέλιου και έχει δεχθεί χιλιάδες φορές το θερμό χειροκρότημα του κοινού.

Ο Παύλος Χαϊκάλης δεν χρειάζεται συστάσεις. Σαν ηθοποιός μας έχει χαρίσει άφθονες στιγμές γέλιου και έχει δεχθεί χιλιάδες φορές το θερμό χειροκρότημα του κοινού.

ΓΡΑΦΕΙ Η Ειρήνη Αρβανίτη

Σαν πολιτικός ανέλαβε μέχρι και χρέη Υφυπουργού ενώ η πορεία του στους Ανεξάρτητους Έλληνες δεν ήταν στρωμένη με ροδοπέταλα. Πάνω από όλα όμως ο Παύλος Χαϊκάλης είναι καλλιτέχνης με Κ κεφαλαίο και σήμερα- εκτός των άλλων- μας αποκαλύπτει τι θα ψηφίσει στις Ευρωεκλογές, για τις πολιτικές… συνεργασίες αλλά και για τα απίθανα σατιρικά βίντεο που κάνει με τον Πέτρο Φιλιππίδη, τα οποία και γίνονται αμέσως viral.

«Τα βίντεο που κάνουμε με τον Πέτρο είναι μια σάτιρα στα κακώς κείμενα τη σημερινή πραγματικότητας. Όταν βλέπουμε κάποια πράγματα που υπερβαίνουν τα όρια της αστειότητας τότε προσπαθούμε Να τα διακωμωδήσουμε με σεβασμό πάντα στους ανθρώπους, που σχολιάζουμε. Π.χ τότε που είδαμε την Τζένη Μπαλατσινού να προσπαθεί να σώσει και να κατεβάσει από το φυσικό του χώρο ένα κρι- κρι- από τον χώρο που πραγματικά ανήκει- μας φάνηκε πάρα πολύ αστείο. Είναι σαν προσπαθείς να κατεβάσεις τα μουλάρια από τη Σαντορίνη για να μην χτυπήσουν (!)».

Απολαυστικό, ωστόσο, ήταν και το βίντεο που έκαναν με αφορμή το Power of Love.

«Κάθεσαι, λοιπόν, να δεις κάποια πράγματα αλλά αυτό δεν αντέχεται. Να δεις πόσο μπορεί να ξεπεράσει ο ανθρώπινος νους τα όρια του. Παιχνίδι; Δεν ξέρω πώς να το κατονομάσω αυτό. Εκεί, λοιπόν, και εμείς το συζητάμε, το σχολιάζουμε».

Η ενασχόλησή του με την πολιτική ήταν πολύ ενεργή. Μάλιστα με τους Ανεξάρτητους Έλληνες εξελέγη δυο φορές στο βουλευτικό αξίωμα ενώ ανέλαβε μέχρι και τη θέση του Υφυπουργού Κοινωνικών Ασφαλίσεων.

Ωστόσο έκπληξη μας προκαλεί η απάντησή του στο τι θα ψηφίσει στις επερχόμενες εκλογές.

«Προσωπικά αυτή τη στιγμή είμαι στο στάδιο της αποχής. Είμαι υπέρ της αποχής. Δεν υπάρχει λύση. Δεν θα πάω να ψηφίσω, ούτε θα ρίξω άκυρο, ούτε θα διαμαρτυρηθώ ψηφίζοντας κάτι άλλο για να μην βγει κάτι άλλο. Είμαι οπαδός της σιωπής. Μόνο η σιωπή μπορεί να γίνει κινητήρια δύναμη για να γίνει κάτι. Αν π.χ. υπήρχε αποχή της τάξεως του 51% ίσως να βλέπαμε κάποια πράγματα με κριτική ματιά στο θέμα της Ευρώπης. Πιστεύω σε μια Ευρώπη, των εθνών, των κρατών και όχι στην καπιταλιστική Ευρώπη. Δηλαδή έτσι όπως έχει γίνει…».

Όσον αφορά στα πολιτικά παντρέματα, μάς λέει:

«Όταν κάνουμε συνεργασίες για τις συνεργασίες είναι μοιραίο ότι αυτό θα οδηγήσει σε σύγκρουση. Ακόμα και σε ένα ζευγάρι που είναι παντρεμένο, μέσα σε ένα γάμο θα δημιουργηθούν πεδία σύγκρουσης, όμως αυτό που πρέπει να τον διακατέχει είναι η δημιουργικότητα και όχι η διάλυση. Σήμερα κυριαρχεί η διάλυση, δεν λειτουργεί εποικοδομητικά. Ο μεγάλος τρώει το μικρό».

Send this to a friend