Αθήνα

18 oC

ελαφρές νεφώσεις

Πένθος για την «Ελένη» από το «Εκείνες κι εγώ» - Έφυγε από τη ζωή ο θείος της, εκ των ιδρυτών της AGRINO

Δύσκολες ώρες για την οικογένεια Πιστιόλα, καθώς έφυγε από τη ζωή ο Γιώργος Πιστιόλας, εκ των ιδρυτών της εταιρείας ρυζιού Agrino.

Δύσκολες ώρες για την οικογένεια Πιστιόλα, καθώς έφυγε από τη ζωή ο Γιώργος Πιστιόλας, εκ των ιδρυτών της εταιρείας ρυζιού Agrino.

Ο Γιώργος Πιστιόλας, μάλιστα, ήταν θείος της γνωστής ηθοποιού Λουκίας Πιστιόλα, την οποία γνωρίσαμε και αγαπήσαμε ως αρραβωνιαστικιά του Ζάχου Δόγκανου στη σειρά του ΑΝΤ1 «Εκείνες κι εγώ« που προβλήθηκε το 1996.

Ποιός ήταν ο Γιώργος Πιστιόλας

Ο Γιώργος Πιστιόλας γεννήθηκε στο Αγρίνιο το 1930 και ήταν ο μικρότερος γιος της οικογένειας. Μετά το πέρας των πανεπιστημιακών του σπουδών στην ΑΣΟΕΕ, ασχολήθηκε συνεργαζόμενος με τους δυο αδερφούς του, Ευστράτιο και Ευθύμιο με το χονδρικό εμπόριο ρυζιού. Το 1962 δημιούργησαν στο Αγρίνιο το εργοστάσιο επεξεργασίας ρυζιού.

Το 1969 προχώρησαν στην τυποποίηση του προϊόντος στην πρωτοποριακή για την εποχή χάρτινη συσκευασία, κυρίαρχη ως τις μέρες μας, με το γνωστό στο πανελλήνιο, όνομα «AGRINO».

Τη δεκαετία του ‘80 με έμφαση στην αδιαπραγμάτευτη ποιότητα, την καινοτομία και την επιλογή των καλύτερων ποικιλιών της ελληνικής γης, κατέκτησαν τη πρώτη θέση στις προτιμήσεις των Ελλήνων καταναλωτών. Ο Γιώργος Πιστιόλας ήταν Πρόεδρος της AGRINO για σχεδόν τρείς δεκαετίες στη διάρκεια των οποίων ανέπτυξε παράλληλα έντονη κοινωνική και επιμελητηριακή δράση. Αποτέλεσε μέλος της Διοίκησης του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Αιτωλοακαρνανίας από την δεκαετία του 1960, στο οποίο διετέλεσε Πρόεδρος από το 1983 έως το 2002 και για σειρά ετών Αντιπρόεδρος της Κεντρικής Ένωσης επιμελητηρίων Ελλάδος. Επί των ημερών του το Επιμελητήριο απέκτησε νέα γραφεία στο Αγρίνιο και ιδρύθηκε παράρτημα στην Ναύπακτο. Επίσης, ήταν Νομαρχιακός Σύμβουλος Αιτωλοακαρνανίας και Υποψήφιος Νομάρχης στις πρώτες Νομαρχιακές εκλογές.

Send this to a friend