Αθήνα

2 oC

σποραδικές νεφώσεις

Hottest

Ενημέρωση σε…fast-forward!

«Παρακολουθώ με έκπληξη τις δηλώσεις της Μπεκατώρου…»: Η επιστολή παραίτησης του Αδαμόπουλου στον Καπράλο

CALLER'S CHOICE

PES Activists: Θρησκειολογία, ένα σχολείο για όλους!

Τις τελευταίες μέρες έχει περιέλθει στην επικαιρότητα το ζήτημα της διδασκαλίας των θρησκευτικών στην εκπαίδευση, σύμφωνα πάντα με δηλώσεις του υπ. Παιδείας...

“Τις τελευταίες μέρες έχει περιέλθει στην επικαιρότητα το ζήτημα της διδασκαλίας των θρησκευτικών στην εκπαίδευση, σύμφωνα πάντα με δηλώσεις του υπ. Παιδείας”, αναφέρουν οι PES Activists Greece με αφορμή το θέμα των Θρησκευτικών, που απασχολεί την πολιτική επικαιρότητα.

Αναλυτικά όσα επισημαίνουν οι PES Activists Greece:

“Σύμφωνα λοιπόν με τις δηλώσεις του υπουργού προτείνεται η μετατροπή του μαθήματος των θρησκευτικών σε μάθημα θρησκειολογίας κάτι το οποίο προκάλεσε την αντίδραση των ανθρώπων της εκκλησίας σε όλες τις βαθμίδες της.

Οι PES Activists Greece πιστεύουμε πως η εκκλησία δεν έχει καμία δουλειά να επεμβαίνει στην κατάρτιση των σχολικών εκπαιδευτικών προγραμμάτων της χώρας. Στην προοδευτική ατζέντα αξίζει και πρέπει να μπει η μετατροπή του μαθήματος σε θρησκειολογία (είτε αυτόνομα είτε ενταγμένα σε μαθήματα φιλοσοφίας και Ιστορίας των Πολιτισμών) με συγκεκριμένη κατεύθυνση και ξεκάθαρο σκοπό την κατανόηση των πολιτισμικών χαρακτηριστικών που εκπορεύονται από τις θρησκείες για τους λαούς, την ιστορία τους και της ενίσχυσης του σεβασμού στην διαφορετικότητα. Έτσι μιλάμε για μια πλήρως ρηξικέλευθη αναδιάρθρωση του υπάρχοντος κατηχητικού τύπου μαθήματος και να ανοιχθεί ο διάλογος για τον πραγματικό διαχωρισμό εκκλησίας – κράτους, μακριά από τις αγκυλώσεις του παρελθόντος.

Όπως φάνηκε όμως μετά την απόσυρση του νομοσχεδίου από το Υπουργείο το εν λόγω θέμα χρησιμοποιήθηκε μάλλον για να αποπροσανατολίσει τον δημόσιο διάλογο και την κοινή γνώμη από τα πραγματικά προβλήματα της περιόδου που απασχολούν την κοινωνία όπως η ψήφιση των προαπαιτούμενων της β’ αξιολόγησης που καταστρατηγούν τα εργασιακά δικαιώματα, μειώνουν τις συντάξεις και τους μισθούς, εκχωρούν τα βασικά δημόσια αγαθά (ΔΕΗ, ΕΥΔΑΠ) στα ξένα funds και εν γένει ρίχνουν την ήδη πληγωμένη αξιοπρέπεια της ελληνικής κοινωνίας στα τάρταρα!

Φάνηκε όμως ξανά και η φοβική στάση και το ιδεολογικό κενό της Κυβέρνησης να προχωρήσει σε προοδευτικές τομές για την ελληνική κοινωνία προκειμένου να διατηρήσει τις καλές δημόσιες σχέσεις της με τους “ισχυρούς παίχτες” που την κρατούν στην Κυβέρνηση.

Εμείς θα στεκόμαστε εδώ δίπλα στον απλό πολίτη με ουσιαστικές προτάσεις για την κοινωνία, διευρύνοντας το εύρος της πολιτικής και μαχόμενοι για την ανάπτυξη ενός πραγματικού προοδευτικού πολιτικού μοντέλου χωρίς λαϊκισμούς και τυχοδιωκτισμούς!

Θα μένουμε σταθεροί στις απόψεις μας, θα αγωνιζόμαστε γι αυτές θα στηρίζουμε την οποιαδήποτε πρόταση εκπορεύεται από την ιδεολογία μας. Γιατί η ιδεολογία μας δεν είναι ο οπορτουνισμός είναι η σοσιαλδημοκρατία, είναι η πρόοδος είναι ο απλός καθημερινός άνθρωπος”.

Μητροπολίτης Πειραιώς Σεραφείμ: Γιατί εμβολιάστηκε ενώ είναι μόλις 64 ετών; (ΒΙΝΤΕΟ)
ERTflix: Σαρώνει σε τηλεθέαση και πλέον είναι προσβάσιμο σε όλες τις android τηλεοπτικές συσκευές
Κανέλλη στη Μπεκατώρου: «Σοφάκι θα σ’ έλεγα αν ήσουν κόρη μου, κόπιασες, πάλεψες με τα μέσα σου κι έξω λυσσασμένα κύματα»
Σοφία Μπεκατώρου-Άνοιξε ο ασκός του Αιόλου: Νέα παραίτηση στην Ομοσπονδία Ιστιοπλοΐας μετά την καταγγελία της Ολυμπιονίκη
Εορτολόγιο: Ποια ονόματα γιορτάζουν σήμερα 17 Ιανουαρίου 2021
Με αφορμή το Καπιτώλιο ο Π. Καψής θυμάται τις απόλυτα οργανωμένες επιχειρήσεις τρομοκράτησης των στελεχών του ΠΑΣΟΚ