• Σάββατο, 21 Σεπτεμβρίου
  • 02:03

Αθήνα

19 oC

αραιές νεφώσεις

Πεταλωτής στο TheCaller: Στην κυβέρνηση Παπανδρέου δεν διανοηθήκαμε να προβούμε σε τέτοιες ασχήμιες με ρουσφέτια σε συγγενείς και φίλους

Ο πρώην κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιώργος Πεταλωτής μίλησε για την υποψηφιότητά του με το Κίνημα Αλλαγής στο Νότιο Τομέα της Β’ Αθηνών και όχι μόνο σε συνέντευξή του στον αρχισυντάκτη του TheCaller Κωστή Μοσχολιό για το TheCaller Web TV.

Ο πρώην κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιώργος Πεταλωτής μίλησε για την υποψηφιότητά του με το Κίνημα Αλλαγής στο Νότιο Τομέα της Β’ Αθηνών και όχι μόνο σε συνέντευξή του στον αρχισυντάκτη του TheCaller Κωστή Μοσχολιό για το TheCaller Web TV.

Ο κ. Πεταλωτής μίλησε για τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά που έχει η εκλογική περιφέρεια στην οποία κατεβαίνει υποψήφιος και στη συνέχεια ανέφερε πως "χρειάζεται να δώσουμε στους πολίτες-ψηφοφόρους ένα αφήγημα γιατί είμαστε εμείς οι εκφραστές του χώρου της Σοσιαλδημοκρατίας και της Κεντροαριστεράς και το τι μπορούμε να προσφέρουμε στη χώρα".

Ερωτηθείς για την ρήξη Γεννηματά-Βενιζέλου και την αποχώρηση του τελευταίου, σχολίασε πως "την ξεπερνάμε σιγά σιγά" και πρόσθεσε χαρακτηριστικά πως "αυτός ο χώρος γνωρίζει από εσωκομματικές διενέξεις και συρράξεις και έχει πληγωθεί και σε μεγαλύτερο βαθμό και τα έχει ξεπεράσει... Εξάλλου αυτό που ενδιαφέρει τον πολίτη δεν είναι τα πρόσωπα, αλλά οι ιδέες που υπηρετούν αυτά τα πρόσωπα".

Κληθείς να σχολιάσει τις μετατάξεις και διορισμούς συγγενών και φίλων πολιτικών προσώπων της κυβέρνησης, ο κ. Πεταλωτής έκανε λόγο για "υποκρισία του πρωθυπουργού, να μιλάει για νέο και αριστερό, έχοντας συγκυβερνήσει με τον Πάνο Καμμένο και εξακολουθεί δήθεν να διδάσκει ηθική και να μιλάει για ηθικό πλεονέκτημα. Στην κυβέρνηση Παπανδρέου δεν διανοηθήκαμε να προβούμε σε τέτοιες ασχήμιες και αθλιότητες, διότι εν τέλει πληγώνουν το ίδιο το πολιτικό σύστημα και τους πολίτες. αισχρότερα ρουσφέτια σε συγγενείς και φίλους των δικών του".

Εξάλλου, επισήμανε για την επόμενη μέρα και για το ενδεχόμενο συγκυβέρνησης ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ, πως "είμαστε η παράταξη της ευθύνης, αλλά αποκούμπι, στήριγμα και μπαλαντέρ δεν πρόκειται να γίνουμε".

Τέλος, για την περίοδο που ήταν εκπρόσωπος της Κυβέρνησης Παπανδρέου, το 2009-2011, παραδέχθηκε πως έγιναν λάθη, αλλά αυτά- όπως είπε- "έγιναν υπό την ασφυκτική πίεση για το μέλλον της χώρας". "Αναλάβαμε τη διακυβέρνηση της χώρας στην πιο κρίσιμη στιγμή της ιστορίας της και έπρεπε να πάρουμε δύσκολες αποφάσεις άμεσα", κατέληξε ο κ. Πεταλωτής.

Send this to a friend