Αθήνα

5 oC

ελαφρές νεφώσεις

Πέθανε ο διοικητής των κομάντο του 1974, Γεώργιος Παπαμελετίου- Ήταν ο άνθρωπος που κράτησε ελεύθερο το αεροδρόμιο της Λευκωσίας

Σε ηλικία 87 ετών έφυγε από τη ζωή ο Ταξίαρχος ε.α. Γεώργιος Παπαμελετίου, διοικητής της Α’ Μοίρας Καταδρομών το 1974. 

Ήταν επικεφαλής της ελληνικής αποστολής «Νίκη» κατά την εισβολή του Αττίλα και κράτησε ελεύθερο το αεροδρόμιο της Λευκωσίας παρόλο που οι ειρηνευτικές δυνάμεις του ΟΗΕ είχαν συμφωνήσει να το παραδώσουν στους Τούρκους.

Ο σύλλογος «Κομμάντος ΄74» εξέδωσε την παρακάτω ανακοίνωση:

Αγαπητοί συμπολεμιστές και φίλοι. Προ ολίγου μας αποχαιρέτησε ο Διοικητής της Α΄ Μοίρας Καταδρομών έτους 1974,  ο Ήρωας Τχος ε.α. Γεώργιος Παπαμελετίου. Καλό σου ταξίδι κε Διοικητά. Καλό σου ταξίδι δικέ μας Παπαμελέτη. Οι Συμπολεμιστές σου εκφράζουμε τα θερμά μας συλλυπητήρια στην οικογένεια σου.

Η εξόδιος ακολουθία θα γίνει, την Τρίτη, 20 Μαρτίου και ώρα 2 το απόγευμα, από τον Ιερό Ναό «Ευαγγελιστρίας» Δήμου Ασπροπύργου Αττικής, που βρίσκεται δίπλα στο Δημαρχείο.

O επίτιμος αρχηγός του ΓΕΣ Κωνσταντίνος Ζιαζιάς τον διοικητή των καταδρομέων που πολέμησαν τον Αττίλα το καλοκαίρι του 1974 ταξίαρχο ε.α. Γιώργο Παπαμελετίου με ανάρτησή του στο Facebook τόνισε  ότι ο Γιώργος Παπαμελετίου θα πρέπει να αποτελεί «υπόδειγμα και πρότυπο για την κοινωνία» ενώ τονίζει ότι «μαζί με λίγους ακόμη Έλληνες έσωσε την τιμή και την αξιοπρέπεια του Έθνους στην Κύπρο τον Ιούλιο του 1974».

Η ανάρτηση του Κωνσταντίου Ζιαζιά έχει ως εξής:

Send this to a friend