Αθήνα

18 oC

ελαφρές νεφώσεις

Πέτρος Ευθυμίου στο TheCaller: Στρατεύομαι στο Κίνημα Αλλαγής και εύχομαι να πετύχει διψήφιο ποσοστό στις Ευρωεκλογές (vid)

Στο στούντιο του TheCaller WEB TV για μια LIVE συνέντευξη με την δημοσιογράφο – συνεργάτη του TheCaller Φώφη Γιωτάκη βρέθηκε ο πρώην υπουργός Πέτρος Ευθυμίου.

Στο στούντιο του TheCaller WEB TV για μια LIVE συνέντευξη με την δημοσιογράφο – συνεργάτη του TheCaller Φώφη Γιωτάκη βρέθηκε ο πρώην υπουργός Πέτρος Ευθυμίου.

Ο κ. Ευθυμίου αφού έκανε μια εις βάθος και ενδιαφέρουσα γεωπολιτική ανάλυση και των διεθνών σχέσεων, μίλησε για τις Ευρωεκλογές, τις αυτοδιοικητικές εκλογές, αλλά και το Κίνημα Αλλαγής.

Ο κ. Ευθυμίου που δεν μετέχει σε κανένα όργανο του Κινήματος Αλλαγής, υπερτόνισε ην ανάγκη σωστής ψήφου την Κυριακή, αναφέροντας πως «για μας η Ευρώπη είναι ο συντελεστής ασφαλείας των συμφερόντων της χώρας».

Όπως είπε ο ίδιος, «όποιος ψηφίζει Νέα Δημοκρατία ψηφίζει τις δυνάμεις του Βέμπερ με τη συγκεκριμένη ατζέντα, όποιος ψηφίζει ΣΥΡΡΖΑ, σημαίνει ότι ψηφίζει δυο Εκπροσώπους Κούε και Τόμιτς, μια χαοτική ευρωπαϊκή Αριστερά, καθώς έχουν τόσες αποκλίσεις και διαφορετικές οπτικές, δεν ξέρεις που θα πάει… Ψηφίζοντας Κίνημα Αλλαγής, ψηφίζεις Τίμερμανς, τους Σοσιαλδημοκράτες, που πλήρωσαν την κρίση σκληρά και δικαίως ίσως, η Ευρώπη που αγαπήσαμε όμως, πιστέψαμε και θελήσαμε, ήταν η Ευρώπη των σοσιαλιστών».

Εν συνεχεία ο κ. Ευθυμίου ευχήθηκε «να πετύχει το διψήφιο ποσοστό το Κίνημα Αλλαγής, το οποίο βρίσκεται ανάμεσα σε κοινά πυρά ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ».

«Για μένα το Κίνημα Αλλαγής δεν ενδιαφέρεται για συμπράξεις με ΣΥΡΙΖΑ ή ΝΔ, αλλά να επιβάλει τους όρους της διεξόδου. Το Κίνημα Αλλαγής πρέπει να παραμείνει αυτοτελές», δήλωσε ο ίδιος.

«Στρατεύομαι στο Κίνημα Αλλαγής, όπως και πολλά άλλα στελέχη τόσο στην Αυτοδιοίκηση, όσο και υποψήφιοι ευρωβουλευτές, που δίνουν τη μάχη, χωρίς να προσδοκώ καρέκλες», είπε εν συνεχεία ο κ. Ευθυμίου, υποστηρίζοντας πως «το ευρωψηφοδέλτιο του Κινήματος Αλλαγής έχει λαμπρές προσωπικότητες».

Εξάλλου, εξέφρασε την αντίθεσή του με την απλή αναλογική τόσο για τις εθνικές εκλογές όσο και για τις αυτοδιοικητικές, ενώ ειδικότερα αναφερόμενος στις αυτοδιοικητικές, σχολίασε πως «συμβαίνει κάτι πολύ ωραίο για το πολιτικό σύστημα στον δήμο Αθηναίων με τέσσερις ενδιαφέροντες πολιτικές παρουσίες ήθους και αξιοπρέπειας όπως οι Κώστας Μπακογιάννης, Παύλος Γερουλάνος, Νάσος Ηλιόπουλος και ο Νίκος Σοφιανός» και εκτίμησε τέλος πως «στον δεύτερο γύρο θα είναι οι Μπακογιάννης και Γερουλάνος».

Send this to a friend