Ποια η συνεισφορά της Ελλάδας στην ανάπτυξη της πρωτοποριακής 6G τεχνολογίας - TheCaller

Αθήνα

33 oC

αίθριος καιρός

Hottest

Ενημέρωση σε…fast-forward!

Χριστίνα Αλεξανιάν: Στο νοσοκομείο η ηθοποιός – «Το θαύμα σου χαρίζεται για να ξανά πιστέψεις»

CALLER'S CHOICE

Ποια η συνεισφορά της Ελλάδας στην ανάπτυξη της πρωτοποριακής 6G τεχνολογίας

Ο κόσμος έχει βιώσει εκατομμύρια τεχνολογικές ανακαλύψεις και καινοτομίες κατά τη διάρκεια των τελευταίων ετών. Και φυσικά η εξέλιξη δε σταματάει εκεί. Ο κόσμος κινείται συνεχώς προς τα μπρος με ολοένα και περισσότερες νέες εφευρέσεις και καινοτομίες να βγαίνουν στο προσκήνιο. Νέα και βελτιωμένα αυτοκίνητα, καλύτερα smartphones, καλύτερα gadgets, και καλύτερες κυψελοειδείς τεχνολογίες. Μιλώντας για […]

Ο κόσμος έχει βιώσει εκατομμύρια τεχνολογικές ανακαλύψεις και καινοτομίες κατά τη διάρκεια των τελευταίων ετών. Και φυσικά η εξέλιξη δε σταματάει εκεί. Ο κόσμος κινείται συνεχώς προς τα μπρος με ολοένα και περισσότερες νέες εφευρέσεις και καινοτομίες να βγαίνουν στο προσκήνιο. Νέα και βελτιωμένα αυτοκίνητα, καλύτερα smartphones, καλύτερα gadgets, και καλύτερες κυψελοειδείς τεχνολογίες. Μιλώντας για κυψελοειδείς τεχνολογίες, η πιο αναπτυγμένη έκδοση είναι η 5G η οποία όμως σύντομα πρόκειται να αντικατασταθεί από τη γρηγορότερη και καλύτερη 6G έκδοση.

Τι είναι ακριβώς το 6G;

Παρόλο που δε βρίσκεται ακόμα σε λειτουργία, αλλά μόλις σε πρώιμη φάση έρευνας και ανάπτυξης, η έκτης γενιάς κυψελοειδής τεχνολογίας κινητής αρχίζει ήδη να απασχολεί τα ΜΜΕ. Σύμφωνα με τις ψηφιακές τάσεις, αναμένεται να είναι 100 φορές γρηγορότερη από τη 5G έκδοση! Ναι, πολύ σωστά, εκατό φορές γρηγορότερη.

Η 6G μπάντα θα επιτρέπει ομαλότερες επικοινωνίες κάτω από την επιφάνεια του νερού, εξατομικευμένες βιομηχανικές τυποποιήσεις, δημιουργία και διαχείριση Al δικτύων, μονοπυρηνική συνδεσιμότητα, κτλ. Πρακτικά, αυτό όχι μόνο θα σημάνει τεράστια τεχνολογική ανάπτυξη, αλλά ανάπτυξη σε όλες τις βιομηχανίες και όλους τους τομείς, όπως για παράδειγμα ο onlineστοιχηματισμός. Πλατφόρμες όπως το καζίνο NetBet έχουν ήδη εφαρμόσει 5G για mobilegaming επιτρέποντας στους πελάτες να επωφεληθούν από γρηγορότερες ταχύτητες και καλύτερες διεπιφάνειες γραφικών. Με τη 6G τεχνολογία, πλέον μπορούν να διευρύνουν ακόμα περισσότερο τους ορίζοντες και να εισάγουν ακόμα ομαλότερη εμπειρία παιχνιδιού.

Επιπρόσθετα, λέγεται ότι τα 6G δίκτυα θα έχουν τη δυνατότητα ενεργοποίησης ακόμα περισσότερων συσκευών, gadgets, εγκαταστάσεων, στη ρύθμιση δικών τους ασύρματων κυψελών έτσι ώστε να μπορούν να συνδέονται ευκολότερα με άλλες συσκευές. Η δημιουργία των μικρότερων αυτών κυψελών θα δουλεύει χωρίς κανένα πρόβλημα με κλασικές cloud υπηρεσίες. Η προοπτική επίτευξης των παραπάνω είναι ελκυστική για πολλούς, άτομα, επιχειρήσεις, οργανισμούς, ακόμα και κυβερνήσεις. Αυτός είναι και ο λόγος άλλωστε που τόσοι πολλοί επενδύουν στην έρευνα και ανάπτυξη των 6G τεχνολογιών. Όλοι οι συμμετέχοντες επιθυμούν να είναι οι πρώτοι που θα αρχίσουν να χρησιμοποιούν αυτήν τη νέα τεχνολογία ώστε να αποκτήσουν ανταγωνιστικό πλεονέκτημα έναντι των ανταγωνιστών και αντιπάλων τους.

Ποιοι κάνουν την έρευνα – ανάμεσά τους κι ένας Έλληνας επιστήμονας

Δεν υπάρχουν πολλοί προγραμματιστές και επιστήμονες που να εργάζονται τη δεδομένη στιγμή πάνω στις 6G τεχνολογίες, καθώς η πλειοψηφία αυτών εστιάζουν στην ανάπτυξη του τρέχοντος 5G δικτύου ψάχνοντας για τρόπους βελτίωσής του. Ωστόσο, υπάρχει ένας Έλληνας επιστήμονας, ο Dr. Μιχάλης Ματθαίου, ο οποίος εργάζεται στην ανάπτυξη του 6G δικτύου. Ο Dr. Μιχάλης Ματθαίου, επιστήμονας γεννημένος στη Θεσσαλονίκη, έλαβε μαζί με την επιστημονική ομάδα του επιχορήγηση δύο εκατομμυρίων ευρώ για τη διεξαγωγή έρευνας στο Queen’sUniversity του Μπέλφαστ. Πολλοί ευελπιστούν ότι η επιστημονική ομάδα του σύντομα θα καταφέρει να αναπτύξει ένα 6G δίκτυο που θα παρέχει γρηγορότερες επικοινωνίες και θα μπορεί να εκτελεί πιο πολυσύνθετα και προηγμένα καθήκοντα. Ο Dr. Ματθαίου υποστηρίζει ότι, ενάντια στην αντίληψη πως τα 6G δίκτυα θα αντικαταστήσουν τα 5G δίκτυα, στην πραγματικότητα η 6G τεχνολογία θα αποτελεί ουσιαστικά επέκταση της ήδη υπάρχουσας 5G τεχνολογίας. Ουσιαστικά, θα βελτιώσει όλα όσα προσφέρει το 5G δίκτυο και θα αποτελέσει μια πιο προηγμένη έκδοσή του.

Αξίζει να σημειωθεί ότι, μετά από πολλά χρόνια, ένας Έλληνας επιστήμονας θα συμμετέχει στην ανάπτυξη μιας από τις πλέον πολυαναμενόμενες τεχνολογίες στον κόσμο. Ο Dr. Ματθαίου γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη, τη δεύτερη μεγαλύτερη πόλη στην Ελλάδα. Σύντομα, εξελίχθηκε σε έναν από τους πιο διακεκριμένους επιστήμονες του κόσμου, φέρνοντας πολλές επιστημονικές διακρίσεις στη χώρα του.

Εν Κατακλείδι!

Η Ελλάδα έχει διανύσει πολύ μεγάλη απόσταση. Τώρα, με την ανάπτυξη του 6G όχι μόνο η Ελλάδα βρίσκεται στο επίκεντρο της διεθνούς ειδησεογραφίας για την τεχνολογία, αλλά αυτό το γεγονός ενδέχεται να παίξει σημαντικό ρόλο στην ανάπτυξη τόσο της Ελλάδας άλλα και χωρών όλου του κόσμου.

Ροή Ειδήσεων

02/08/2021 | 08:54

Ζώδια: Αστρολογικές προβλέψεις για σήμερα, 2 Αυγούστου

02/08/2021 | 08:42

Καύσωνας – ΔΕΔΔΗΕ: Πού θα γίνουν διακοπές ρεύματος σήμερα σε όλη τη χώρα (ΠΙΝΑΚΕΣ)

02/08/2021 | 08:42

Σε λίγες ώρες ο τελικός των κρίκων με Λευτέρη Πετρούνια – Οι αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας (2/8)

02/08/2021 | 08:36

Ναύπλιο: Κυκλοφορούσε γυμνή στους δρόμους της πόλης

02/08/2021 | 08:24

Ζέτα Μακρυπούλια – Μιχάλης Χατζηγιάννης: Χώρισε το αγαπημένο ζευγάρι μετά από 12 χρόνια

02/08/2021 | 08:16

Εορτολόγιο: Ποιοι γιορτάζουν σήμερα Δευτέρα 2 Αυγούστου

02/08/2021 | 08:06

Καιρός: «Καμίνι» η χώρα – Το θερμόμετρο θα φτάσει στους 47 βαθμούς! (ΒΙΝΤΕΟ)

02/08/2021 | 07:38

Επική δήλωση Τεντόγλου: «Το απόγευμα είναι η απονομή; Τι ώρα;» (ΒΙΝΤΕΟ)

02/08/2021 | 07:29

Ρόδος: Δύσκολη νύχτα για το νησί – Μαίνεται η φωτιά στην περιοχή των Μαριτσών- Ψίνθου (ΒΙΝΤΕΟ)

02/08/2021 | 07:24

Τραγωδία στα Πατήσια: Δύο νεκροί μετά από φωτιά σε διαμέρισμα (ΒΙΝΤΕΟ)

02/08/2021 | 07:19

Με τεστ από την τσέπη τους οι ανεμβολίαστοι σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα από το φθινόπωρο – Ολος ο σχεδιασμός της κυβέρνησης

02/08/2021 | 07:06

Χρυσός Ολυμπιονίκης ο Μίλτος Τεντόγλου – «Πέταξε» στα 8.41 (ΒΙΝΤΕΟ)

01/08/2021 | 23:44

Κατερίνα Καινούργιου: Οι φωτογραφίες από το ταξίδι στην Ιταλία με τον Φίλιππο Τσαγκρίδη (ΕΙΚΟΝΕΣ)

01/08/2021 | 23:19

Ώρες αγωνίας για τον Βασίλη Χαραλαμπόπουλο: «Το πατρικό μας στην Αχαΐα αύριο θα δούμε αν σώθηκε» (ΕΙΚΟΝΑ)

01/08/2021 | 22:52

Άκης Πετρετζίκης: Η έκπληξη που ετοίμασε στην κουζίνα του σπιτιού του για τον ενός μήνα γιο του (vid)
Εορτολόγιο: Ποιοι γιορτάζουν σήμερα Δευτέρα 2 Αυγούστου
Συγκλονίζει η νέα ανάρτηση Ιακωβίδη: «Έχω συγκινηθεί αφάνταστα, θέλω να σας κοιτάξω στα μάτια και να σας πω ένα μεγάλο ευχαριστώ» (ΕΙΚΟΝΑ)
Νέα παρέμβαση Πύρρου Δήμα για Ιακωβίδη: Επιστρέφω για να αναλάβω τις εθνικές ομάδες (BINTEO)
Εορτολόγιο: Ποια ονόματα γιορτάζουν σήμερα 1 Αυγούστου
Συγκίνηση για τον Θεόδωρο Ιακωβίδη: Καμπάνια στο Twitter για να αυξηθούν οι followers του
H συγγνώμη του Δήμα στον Ιακωβίδη: «Τα λάθη μου αρκετά- Οι ευθύνες μου μεγαλύτερες»