Αθήνα

20 oC

ελαφρές νεφώσεις

Αυτές είναι οι «πυραμίδες» στα σύνορα με Αλβανία που ανέφερε το Μαξίμου και έκανε άπαντες να… ψάχνονται!

Η αναφορά κυβερνητικών κύκλων, στο non paper, που εκδόθηκε σε «πυραμίδες στα ελληνοαλβανικά σύνορα» άναψε… φωτιές στα δημοσιογραφικά γραφεία και έκανε άπαντες να… ψάχνονται!

«Η αποστροφή του Πρωθυπουργού στο ζήτημα των συνόρων με την Αλβανία αναφέρεται στο θέμα της συντήρησης των πυραμίδων στα υφιστάμενα σύνορα με τη γειτονική χώρα», επισήμαναν χαρακτηριστικά οι κυβερνητικές πηγές.

«Υπάρχουν πυραμίδες στα σύνορα με Αλβανία;», ήταν η ερώτηση των περισσοτέρων και όμως η διευκρίνιση του Μεγάρου Μαξίμου αφορούσε στο ζήτημα της συντήρησης των πυραμίδων στα σύνορα με γείτονα χώρα.

Τι είναι όμως αυτές οι πυραμίδες;

Οι συμφωνίες μετά το τέλος του Πρώτου Παγκοσμίου Πολέμου  με τις οποίες καθορίστηκαν τα ελληνοαλβανικά σύνορα, προέβλεπαν ότι αυτά ορίζονται στο βουνό, εκεί «όπου χωρίζουν τα νερά της βροχής». Η χάραξη, μάλιστα, έγινε ανάμεσα σε έναν Έλληνα και έναν Αλβανό αξιωματικό παρουσία και διεθνούς παρατηρητή.

Στο σημείο, αυτό, λοιπόν, και επειδή δεν υπάρχει κάποιο φυσικό σύνορο ή τείχος, τοποθετήθηκαν περίπου ογδόντα πέτρινα αντικείμενα σε πυραμιδικό σχήμα. Έχουν ύψος έως δύο μέτρα και από τη μια πλευρά τους γράφουν «Ελλάδα» και τον αριθμό της πυραμίδας και από την άλλη «Αλβανία».

Οι πυραμίδες αυτές, ανά τακτά χρονικά διαστήματα, συντηρούνται ενώ αρκετές φορές μετακινούνται λόγω και των φυσικών φαινομένων.

Σε αυτές, λοιπόν, τις πυραμίδες κάνει αναφορά το σχόλιο του Μεγάρου Μαξίμου, με το οποίο διευκρινίζεται και η χθεσινή αναφορά του Πρωθυπουργού σε σύνορα.

Send this to a friend