Αθήνα

15 oC

ελαφρές νεφώσεις

Πλήρωσαν και τα 5 κανάλια την πρώτη δόση για την τηλεοπτική άδεια- Ξεκίνησε η αντίστροφη μέτρηση για το MEGA

Κατατέθηκε η πρώτη δόση στα δημόσια ταμεία για την κατοχή της δεκαετούς άδειας επίγειας ψηφιακής τηλεοπτικής ευρυεκπομπής, ελεύθερης λήψης, εθνικής εμβέλειας, ενημερωτικού προγράμματος, γενικού περιεχομένου και από τους πέντε οριστικούς δικαιούχους.

Υπενθυμίζεται ότι τα πέντε κανάλια που εκπέμπουν πλέον με νόμιμη λειτουργία είναι τα εξής: Epsilon TV, SKAI, ANT1, Alpha, Star. Σημειώνεται ότι το ποσό για την κατοχή μιας τηλεοπτικής άδειας έχει οριστεί στα 35 εκατ. ευρώ, καταβαλλόμενο σε 10 ισόποσες δόσεις.

Συνεπώς η πρώτη δόση που κατέθεσαν τα επιχειρηματικά τηλεοπτικά σχήματα στις εφορίες, ήταν του ποσού των 3,5 εκατ. ευρώ έκαστος.

Ξεκίνησε η αντίστροφη μέτρηση για το MEGA

Σε καθεστώς ειδικής διαχείρισης θα υπαχθεί το κανάλι MEGA. Όπως αναφέρει η ιστοσελίδα capital.gr οι τράπεζες κατέθεσαν σχετικό αίτημα στο Μονομελές Πρωτοδικείο Αθηνών όπου ορίστηκε δικάσιμος για τις 30 Οκτωβρίου.

Σύμφωνα με την ιστοσελίδα η προσωρινή διαταγή θα συζητηθεί στις 27 Σεπτεμβρίου και το MEGA θα ακολουθήσει τον δρόμο του ΔΟΛ, που θα σημάνει και την αντίστροφή μέτρησή του.

Η εταιρεία αναμένεται να υπαχθεί στο νόμο Δένδια (4307) όπου θα ακολουθήσει και πλειστηριασμός των περιουσιακών της στοιχείων.

Send this to a friend