Αθήνα

12 oC

ελαφρές νεφώσεις

Ποιος είναι ο Κώστας Βλάσης, ο νέος υφυπουργός Εξωτερικών

Ο βουλευτής Αρκαδίας, Κώστας Βλάσης αναλαμβάνει το χαρτοφυλάκιο του υφυπουργού Εξωτερικών, με αρμοδιότητα τον Απόδημο Ελληνισμό, μετά την παραίτηση του Αντώνη Διαματάρη, έπειτα από το σάλο για την ύπαρξη των πτυχίων του.

Ο βουλευτής Αρκαδίας, Κώστας Βλάσης αναλαμβάνει το χαρτοφυλάκιο του υφυπουργού Εξωτερικών, με αρμοδιότητα τον Απόδημο Ελληνισμό, μετά την παραίτηση του Αντώνη Διαματάρη, έπειτα από το σάλο για την ύπαρξη των πτυχίων του.

Ο Κώστας Βλάσης είναι 44 ετών, χειρουργός ορθοπεδικός, αναπληρωτής καθηγητής Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών.

Ποιος είναι ο Κώστας Βλάσης

Γεννήθηκε στις 7 Ιουλίου 1975 και μεγάλωσα στην Τρίπολη.  Πατέρας του, ο φιλόλογος Γιώργος Βλάσης, από το Αγιονέρι Γορτυνίας, και μητέρα μου η Ροζάνα Κουκουβέ με καταγωγή από το Ανεμοδούρι Μεγαλόπολης. Είναι παντρεμένος με την Χρύσα Σαλδάρη - Ιατρό από το Παρθένι Μαντινείας - και έχει μία κόρη και έναν γιο.

Σπούδασε στην Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών. Ως αγροτικός γιατρός υπηρέτησε στο Περιφερειακό Ιατρείο Σκορτσινού, στο Κέντρο Υγείας Μεγαλόπολης και στο Παναρκαδικό Γενικό Νοσοκομείο Τρίπολης.

Έλαβε την ειδικότητα του Χειρουργού-ορθοπεδικού στα Νοσοκομεία ΚΑΤ και Λαϊκό. Το 2004-2005 φοίτησε στη Σχολή Δημόσιας Υγείας, όπου απέκτησε τον μεταπτυχιακό τίτλο σπουδών στην «Οργάνωση και Διοίκηση Υπηρεσιών Υγείας».

Το 2005 ανακηρύχθηκε διδάκτορας της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών, ενώ το 2007 εκλέχτηκε Λέκτορας της ίδιας Σχολής.

Το 2012 εξελέγη Επίκουρος Καθηγητής και το 2016 Αναπληρωτής Καθηγητής της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών.

Διετέλεσε μέλος της Πολιτικής Επιτροπής, του Τομέα Υγείας – Παιδείας και του ΔΣ Ε.Κ.Ο. ΑΕΙ Νέας Δημοκρατίας από το 2010 έως και σήμερα. Έχει υπάρξει μέλος του ΔΣ του Συλλόγου Φοιτητών Ιατρικής Αθήνας (Σ.Φ.Ι.Α.), της Γενικής Συνέλευσης του Ιατρικού Τμήματος και του Δ.Σ. του Τμήματος της Ιατρικής ως εκπρόσωπος του Σ.Φ.Ι.Α. Διετέλεσε μέλος της Επιστημονικής Εταιρείας Φοιτητών Ιατρικής (ΕΕΦΙΕ, 1994-1997), της Hellenic Medical Students International Committee (HelMSIC, 1997-2000) και ιδρυτικό μέλος και Πρόεδρος της Επιστημονικής Λέσχης Φοιτητών Ιατρικής και Νέων Ιατρών. Είναι επίσης μέλος της Ελληνικής Εταιρείας Τραύματος και Επείγουσας Χειρουργικής, της Αθλητιατρικής Εταιρείας Ελλάδος και του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών. Έχει επιμεληθεί και μεταφράσει πολυάριθμα επιστημονικά συγγράμματα και έχει συμμετάσχει στη διοργάνωση πολλών επιστημονικών συνεδρίων, ενώ διετέλεσε μέλος της Συντακτικής Ομάδας Ελληνικής Έκδοσης των Ιατρικών Συγγραμμάτων του Harvard. Έχει δημοσιεύσει πολυάριθμες επιστημονικές εργασίες υψηλού κύρους σε ιατρικά περιοδικά, που θεωρούνται πρωτοποριακές και αναφέρονται από τη διεθνή βιβλιογραφία.

Send this to a friend