Αθήνα

13 oC

σποραδικές νεφώσεις

Hottest

Ενημέρωση σε…fast-forward!

Παπαχελάς για Δένδια-Τσαβούσογλου: Δεν πήγε καλά – Θα μπορούσε να χειροτερέψει η κατάσταση με μονομερή ενέργεια της Τουρκίας

CALLER'S CHOICE

Πρετεντέρης: «Πώς βρίσκεις το τηλέφωνο ενός ισοβίτη; Παίρνεις στη φυλακή και λες ‘’μου φωνάζετε τον Μπάμπη τον Πρέζα από το κελί 13’’»;  

Για την υπόθεση Καμμένου έγραψε σε άρθρό του στην εφημερίδα «Τα Νέα» και τη στήλη «Εμπιστευτικά» ο δημοσιογράφος Γιάννης Πρετεντέρης.

Για την υπόθεση Καμμένου έγραψε σε άρθρό του στην εφημερίδα «Τα Νέα» και τη στήλη «Εμπιστευτικά» ο δημοσιογράφος Γιάννης Πρετεντέρης.

Όπως αναφέρει μεταξύ άλλων με «καυστικό» τόνο για τον υπουργό Εθνικής Άμυνας και επικεφαλής των ΑΝΕΛ: «Και τελικά μένουμε με το ερώτημα. Σε ποια χώρα κυκλοφορούν τέτοιοι πολίτες, τέτοιοι ισοβίτες και τέτοιοι υπουργοί; Στην Κολομβία, απάντησε ο Βενιζέλος. Αλλά μάλλον αδικεί τους κολομβιανούς πολίτες, ισοβίτες και υπουργούς».

Αναλυτικά όσα γράφει στα «ΝΕΑ» ο Γ. Πρετεντέρης:

«Ανακουφίστηκα ακούγοντας χθες από τον Πρωθυπουργό ότι δεν υπάρχει πρόβλημα με τον Καμμένο και τον ισοβίτη του διότι το μόνο που έκανε ήταν να ζητήσει (ο υπουργός από τον ισοβίτη) να πει την αλήθεια.

Δεν με εξέπληξε ο Πρωθυπουργός. Οχι επειδή κάλυψε τον Καμμένο – ως γνωστόν, αν δεν τον καλύψει δεν θα είναι πια Πρωθυπουργός.

Αλλά επειδή είχα διαβάσει ήδη συνέντευξη του αρμόδιου υπουργού Δικαιοσύνης, σύμφωνα με την οποία ο υπουργός Αμυνας έπραξε «ό,τι και ο οιοσδήποτε πολίτης σε αντίστοιχη περίπτωση».

Πάμε λοιπόν να δούμε τι κάνει (κατά τον υπουργό Δικαιοσύνης) «ο οιοσδήποτε πολίτης σε αντίστοιχη περίπτωση».

Πρώτον, εντοπίζει έναν ισοβίτη που θέλει να πει την αλήθεια. Για να είμαι ειλικρινής δεν έχει τύχει να γνωρίσω ποτέ ισοβίτη, όπως υποθέτω και οι περισσότεροι πολίτες αυτής της χώρας.

Δεν ξέρω λοιπόν πώς βρίσκει κανείς τέτοιο ισοβίτη ούτε πού πρέπει να απευθυνθεί. Παίρνεις σβάρνα όλους τους ισοβίτες ή διαλέγεις τον ισοβίτη της αρεσκείας σου;

Δεύτερον, αφού ο πολίτης εντοπίσει τον ισοβίτη αναζητεί το τηλέφωνό του.

Αλλά πώς βρίσκεις το τηλέφωνο ενός ισοβίτη; Υπάρχει ειδική υπηρεσία του ΟΤΕ; Ή μήπως τηλεφωνείς στη φυλακή και λες «παρακαλώ πολύ, μου φωνάζετε τον Μπάμπη τον Πρέζα από το κελί 13»;

Τρίτον, αφού με κάποιο τρόπο βρει ο πολίτης το τηλέφωνο του ισοβίτη τον πλακώνει στις κλήσεις. Μία, δύο, τρεις έως δώδεκα.

Πώς ξέρει ο πολίτης ότι ο ισοβίτης θα απαντήσει σε άγνωστο νούμερο; Μάλλον του κάνει προηγουμένως αναπάντητη ή του στέλνει μήνυμα.

Τέταρτον, αφού ο ισοβίτης σηκώσει το τηλέφωνο, του λέει ο καλός πολίτης:

Ισοβίτη, ισοβίτη, πες όλη την αλήθεια να ξελαφρώσεις!

Και το λέει καμιά διακοσαριά φορές για να συμπληρώσει εικοσάλεπτο.

Βέβαια, υπάρχει το ενδεχόμενο να πάρει λάθος ισοβίτη και να ακούσει τα μπινελίκια της ζωής του.

Πέμπτον, αφού απαντήσει ο σωστός ισοβίτης, τότε ο πολίτης βρίσκει έναν λιμενικό και μια εισαγγελέα για να πάνε στον ισοβίτη να καταθέσει την αλήθεια.

Πώς θα τους βρει; Σιγά τα λάχανα! Οταν έχεις βρει και ισοβίτη και τηλέφωνο ισοβίτη στην εισαγγελέα και στον λιμενικό θα κολλήσεις;

Εκτον, αφού ο πολίτης βρει εισαγγελέα και λιμενικό, τότε παίρνει τη φυλακή και κλείνει ραντεβού να πάνε νύχτα στον ισοβίτη να ξελαφρώσουν την ψυχή του.

Αυτά κάνει ο οιοσδήποτε πολίτης σύμφωνα με τον υπουργό Δικαιοσύνης.

Και τελικά μένουμε με το ερώτημα. Σε ποια χώρα κυκλοφορούν τέτοιοι πολίτες, τέτοιοι ισοβίτες και τέτοιοι υπουργοί;

Στην Κολομβία, απάντησε ο Βενιζέλος. Αλλά μάλλον αδικεί τους κολομβιανούς πολίτες, ισοβίτες και υπουργούς».

Πηγή: tanea.gr

Μπιμπίλας, Αλικάκη, Λαγούτης, Τάκος τραγουδούν για το ελληνικό #MeToo (ΒΙΝΤΕΟ)
Εκδήλωση του The Catalyst για την οικονομία μετά την πανδημία, το χρέος, τις προκλήσεις και τις προοπτικές (ΒΙΝΤΕΟ)
Ακάθιστος ύμνος: Οι τελευταίοι Χαιρετισμοί της Παναγίας
Μόσιαλος: Στη Χιλή η πανδημία καλπάζει (και) λόγω της έλλειψης περιορισμών στις μετακινήσεις μεταξύ των νομών της χώρας
Παπαχελάς για Δένδια-Τσαβούσογλου: Δεν πήγε καλά – Θα μπορούσε να χειροτερέψει η κατάσταση με μονομερή ενέργεια της Τουρκίας
Άλμπερτ Μπουρλά: Ίσως χρειαστεί και τρίτη δόση στους εμβολιασμένους – Ο κορονοϊός θα γίνει σαν ένα είδος γρίπης