• Κυριακή, 8 Δεκεμβρίου
  • 13:24

Αθήνα

18 oC

ελαφρές νεφώσεις

Τέτοιες μέρες πριν 2 χρόνια ο Τσίπρας έλεγε κανένα σπίτι στα χέρια τραπεζίτη και τώρα… ηλεκτρονικοί πλειστηριασμοί ακινήτων

Τέτοιες μέρες πριν 2 χρόνια ο Τσίπρας έλεγε κανένα σπίτι στα χέρια τραπεζίτη και τώρα… ηλεκτρονικοί πλειστηριασμοί ακινήτων

Τραγική ειρωνεία μπορεί να χαρακτηρίσει κανείς το γεγονός ότι τέτοιες μέρες πριν από 2 χρόνια, το 2015 και λίγο πριν τις εκλογές του Ιανουαρίου, ο τότε επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας έλεγε το σύνθημα «κανένα σπίτι στα χέρια τραπεζίτη», ωστόσο σήμερα φαίνεται πως η κυβέρνηση είναι έτοιμη να θεσμοθετήσει τους ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς, θέλοντας να αποφύγει τις αντιδράσεις και τα «μπλόκα» στα κατά τόπους Ειρηνοδικεία κάθε Τετάρτη.

Ειδικότερα, σύμφωνα με πληροφορίες που επικαλείται η «Καθημερινή», ο υπουργός Δικαιοσύνης Σταύρος Κοντονής έχει έτοιμο το σχετικό νομοθέτημα, ενώ η πλατφόρμα που ετοιμάζεται, αναμένεται να είναι σε πλήρη λειτουργία τους επόμενους μήνες.

Από τις διατάξεις του νομοσχεδίου προβλέπεται ότι η προδικασία για τους πλειστηριασμούς θα ισχύει ως έχει, ωστόσο η έδρα του πλειστηριασμού -που θα γίνεται ηλεκτρονικά- θα είναι το γραφείο του συμβολαιογράφου και όχι το Ειρηνοδικείο. Ακόμα, θα υπάρχει η δυνατότητα υποβολής όχι μόνον μίας σφραγισμένης προσφοράς, αλλά πολλών, προκειμένου να επιτυγχάνεται το μεγαλύτερο δυνατό ποσό για το εκπλειστηρίασμα.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, οι πλειστηριασμοί ακινήτων με ηλεκτρονικό τρόπο θα διενεργούνται όχι μόνο κάθε Τετάρτη, όπως γίνεται σήμερα, αλλά και Πέμπτη και Παρασκευή. Επίσης, με το νέο σύστημα θα μπορούν να μετέχουν και ενδιαφερόμενοι από το εξωτερικό, ενώ επειδή αυξάνεται ο αριθμός των συμμετεχόντων θα προβλέπεται και η επιβολή ειδικού τέλους συμμετοχής.

Ας θυμηθούμε τι έλεγε λίγες μέρες πριν τις εκλογές της 25ης Ιανουαρίου 2015 ο Αλέξης Τσίπρας

Send this to a friend