• Παρασκευή, 23 Αυγούστου
  • 14:49

Αθήνα

33 oC

αίθριος καιρός

Προκαλούν οι Σκοπιανοί –Συγκέντρωση έξω από τον ΟΗΕ την ώρα των συνομιλιών με Νίμιτς (ΕΙΚΟΝΕΣ-ΒΙΝΤΕΟ)

Κρατώντας τις κόκκινες σημαίες με τον Ήλιο της Βεργίνας με τις 16 ακτίνες, ομάδα Σκοπιανών εθνικιστών συγκεντρώθηκαν έξω από την έδρα των Ηνωμένων Εθνών στην Νέα Υόρκη.

Η διαμαρτυρία πραγματοποιήθηκε την ώρα των συνομιλιών  του ειδικού διαμεσολαβητή του Γενικού Γραμματέα του ΟΗΕ, Μάθιου Νίμιτς, με τους διαπραγματευτές Ελλάδας και Σκοπίων, πρέσβεις Αδαμάντιο Βασιλάκη και Βάσκο Ναουμόφσκι, για το θέμα της ονομασίας.

Η συγκέντρωση πραγματοποιήθηκε με πρωτοβουλία της λεγόμενης «United “Macedonian” Diaspora», που εκπροσωπεί εθνικιστές Σκοπιανούς στις ΗΠΑ, τον Καναδά και την Αυστραλία,  και η οποία έχει κηρύξει «ανένδοτο» αγώνα κατά της αλλαγής της συνταγματικής ονομασίας των Σκοπίων με συχνές βολές και κατά της κυβέρνησης Ζάεφ.

«Ζητάμε από το Κοινοβούλιο να διακόψει τις συνομιλίες για το όνομα. Δεν αλλάζουμε ονομασία. Απαιτούμε  σεβασμό στην ονομασία, στη γλώσσα και στον πολιτισμό μας» δήλωσε προκλητικά ο πρόεδρος της «U. ‘‘M’’.D» Μέτο Κολόσκι, ζητώντας από τους συμπατριώτες του στα Σκόπια και στο εξωτερικό να στηρίξουν την καμπάνια «WE ARE “MACEDONIA”» που έχει ξεκινήσει με στόχο τη συγκέντρωση υπογραφών κατά της αλλαγής ονομασίας των Σκοπίων.

(πηγή: Πρώτο Θέμα)

Send this to a friend