Αθήνα

17 oC

ελαφρές νεφώσεις

Hottest

Ενημέρωση σε…fast-forward!

Εύη Δρούτσα: Δεν «μάσησε λόγια» για Τριαντάφυλλο, Θεοδωρίδου, Γαρμπή, Θεοφάνους, Φουρέιρα, Πλούταρχο (ΒΙΝΤΕΟ)

CALLER'S CHOICE

Προκοπάκης: “Παππάς- Ταγματάρχης οι… νεκροθάφτες της ΕΡΤ- Ακούγονται φωνές ‘βάστα Τσίπρα’ από το ραδιομέγαρο”

Για την ΕΡΤ και τη διοίκησή της σε συνδυασμό με την πολιτική της κυβέρνησης για τον δημόσιο φορέα ραδιοτηλεόρασης, αλλά και όσα εξήγγειλε ο Κυριάκος Μητσοτάκης για το ανταποδοτικό τέλος, γράφει σε κείμενό του στο facebook ο Γιώργος Προκοπάκης...

Για την ΕΡΤ και τη διοίκησή της σε συνδυασμό με την πολιτική της κυβέρνησης για τον δημόσιο φορέα ραδιοτηλεόρασης, αλλά και όσα εξήγγειλε ο Κυριάκος Μητσοτάκης για το ανταποδοτικό τέλος, γράφει σε κείμενό του στο facebook ο Γιώργος Προκοπάκης.

Αναλυτικά όσα γράφει ο Γ. Προκοπάκης:

“Οι νεκροθάφτες

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης στη ΔΕΘ, ανάμεσα στα άλλα, εξήγγειλε τη μείωση του ανταποδοτικού τέλους για την ΕΡΤ στο μισό. Από €3.0 σε €1.5 το μήνα. Τα έσοδα της ΕΡΤ, εάν βέβαια βρεθεί ο Μητσοτάκης στο τιμόνι και εάν το κάνει, θα μειωθούν κατά €90 εκατ το χρόνο.

Η ΕΡΤ έχει έσοδα περίπου €183 εκατ το χρόνο (μαζί με διαφημίσεις), έχει υποχρέωση απόδοσης €50 εκατ στα ταμεία του κράτους μέχρι και το 2017 και προϋπολογισμό δαπανών €133 εκατ. Ο προϋπολογισμός δεν εκτελείται και η διοίκηση διαφημίζει το οικονομικό αποτέλεσμα ως επιτυχία. Παρά το ότι υποτίθεται προγραμματίζει, φροντίζει να μη εκτελεί, με αποτέλεσμα η ΕΡΤ να “τρέχει” με €85 εκατ. Γιατί αυτό; Επικοινωνιακή σαχλαμάρα! Οι Σαμαροβενιζέλοι δέσμευαν €100 εκατ (με απόκλιση 10%, δηλ €90 εκατ). Ο Παππάς, επαναστάτης ων, έκοψε στη μέση τη δέσμευση και παίζεται μια κωμωδία. Η διοίκηση της εταιρείας υμνεί την εθνοσωτήριο που δεν είναι σα τους Σαμαροβενιζέλους, αλλά αποδίδει στο κράτος όχι €50 εκατ που έχει υποχρέωση, αλλά €98 εκατ. Όλοι είναι ευτυχείς: η τρόικα βλέπει την κατοστάρα και καλύτερα από τους Σαμαροβενιζέλους, ο Παππάς πουλάει αντίσταση στους κακούς ξένους, η διοίκηση της εταιρείας διαφημίζει το διαχειριστικό θρίαμβο. Ευτυχείς βέβαια δεν είναι οι τηλεθεατές και το δείχνουν στις μετρήσεις, απλούστατα γιατί το προϊόν δεν βλέπεται.

Η μπάλα είναι στρωμένη για το Μητσοτάκη. Ούτε ο Παππάς, ούτε η διοίκηση θα μπορούν να πουν λέξη – με €85 εκατ έτρεχαν την εταιρεία, €88 εκατ θα έχει από το μειωμένο ανταποδοτικό κι ό,τι μαζέψει από διαφημίσεις. Μια χαρά!

Η διοίκηση απεδείχθη ο κατ’ εξοχήν κιμπάρης της χώρας. Το προσωπικό που της περισσεύει (κάμποσες εκατοντάδες ανθρωποι) θα μεταταγεί, όμως η μισθοδοσία τους θα βαρύνει τον προϋπολογισμό της ΕΡΤ. Τον προϋπολογισμό προφανώς θα βαρύνει και η μισθοδοσία των νεοπροσληφθησομένων προς κάλυψη κενών σε κάποιες ειδικότητες. Τόμπολα!

Η διαχειριστική κωμωδία σε συνδυασμό με το πολύ κάτω του μετρίου αποτέλεσμα δίνουν στον Μητσοτάκη όλα τα επιχειρήματα για να πραγματοποιήσει την εξαγγελία του – χειρότερα: τον υποχρεώνουν να το κάνει.

Ο τρομερός συνδυασμός Παππάς-Ταγματάρχης έχει απαξιώσει πλήρως το δημόσιο ραδιοτηλεοπτικό φορέα. Στην πραγματικότητα είναι οι νεκροθάφτες του. Το κακό είναι πως η ΕΡΤ ήταν πάντα ο βασικός αιμοδότης της δημιουργικής αγοράς. Πάει κι αυτό – ήδη.

Οι φωνές “Βάστα Τσίπρα” από το ραδιομέγαρο δεν είναι μόνο γιατί ο Ταγματάρχης είναι συνεπής αγωνιστής κατά του νεοφιλελευθερισμού ή για την καρέκλα. Είναι για τα μαύρα του νεκροθάφτη που θα φοράει. Είναι υψηλό το τίμημα της επικοινωνιακής κωμωδίας.

Προς άρσιν παρεξηγήσεων, ο γράφων, καθόλου φιλικά διακείμενος προς τη συγκεκριμένη διοίκηση, το καλοκαίρι 2015 ζητούσε δημοσία, όχι τη μείωση αλλά την αύξηση κατά τουλάχιστον 40% του ανταποδοτικού τέλους. Διαφορετικά, η ΕΡΤ είναι καταδικασμένη σε απαξίωση. Η διαχείριση της συγκεκριμένης διοίκησης τάχει πάει μια χαρά με την απαξίωση. Σε μερικούς μήνες ο δημόσιος ραδιοτηλεοπτικός φορέας θα οδηγηθεί ξανά σε έκτακτες συνθήκες. Εκτακτα!”.

Ιωαννίδης: Λάθος να εγκλωβίσουμε τον πληθυσμό μέσα σε πυκνά αστικά κέντρα – Πλήρης αποτυχία το lockdown
Απόστολος Βραχιολίδης: Έφυγε από τη ζωή ο ρεπόρτερ που είχε χαστουκίσει ο Παπαμιχαήλ κατά την διάρκεια συνέντευξης τύπου
Γιώργος Παπαδάκης: Στον αέρα το ειδησεογραφικό του site
Γιώργος Καραϊβάζ: Συγκεντρώθηκαν 163.000€ στην μνήμη του από την εκπομπή της Κουτσελίνη για το Χαμόγελο του Παιδιού
Κορονοϊός – Παυλάκης: Έτσι όπως πάμε είναι πιθανό ένα 4ο κύμα το καλοκαίρι
ΙΓΠ: Ο συνταγματικός πατριωτισμός του Γεωργίου Παπανδρέου και η Δικτατορία των Συνταγματαρχών