Αθήνα

16 oC

ελαφρές νεφώσεις

Hottest

Ενημέρωση σε…fast-forward!

Εύη Δρούτσα: Δεν «μάσησε λόγια» για Τριαντάφυλλο, Θεοδωρίδου, Γαρμπή, Θεοφάνους, Φουρέιρα, Πλούταρχο (ΒΙΝΤΕΟ)

CALLER'S CHOICE

Προκοπάκης «πυροβολεί κατά ριπάς» Παπαδημητρίου! «Εθνικός κλόουν- Ο λόγος του συμβόλαιο…»

Τον νέο υπουργό Οικονομίας Δημήτρη Παπαδημητρίου «ψέγει» με σφοδρότητα ο Γιώργος Προκοπάκης με τοποθέτησή του στα social media...

Τον νέο υπουργό Οικονομίας Δημήτρη Παπαδημητρίου «ψέγει» με σφοδρότητα ο Γιώργος Προκοπάκης με τοποθέτησή του στα social media.

Ο κ. Παπαδημητρίου που ανέφερε ότι «είναι διαφορετικό πράγμα να μιλάς ως ακαδημαϊκός οπότε μπορεί να είσαι και ανεύθυνος και διαφορετικό να μιλάς ως πολιτικός», σχετικά με τις παλιότερες δηλώσεις του για παράλληλο νόμισμα, βρέθηκε στο στόχαστρο του Γ. Προκοπάκη για το ότι ισχυρίστηκε ότι δεν θα υπάρξει τέταρτο Μνημόνιο.

«Δεν θα υπάρξει, λέει, τέταρτο Μνημόνιο Τάδε έφη ο εθνικός κλόουν κ. Παπαδημητρίου. Ο λόγος συμβόλαιο, ρε παιδάκι μου! Τέταρτη δανειακή σύμβαση μπορεί να μην υπάρξει. Μνημόνιο για τριάντα χρόνια θα έχουμε», αναφέρει ο Γ. Προκοπάκης στο facebook.

Αναλυτικά τα όσα γράφει ο κ. Προκοπάκης στον προσωπικό του λογαριασμό:

«Μετά σημερινά δεδομένα χρέους, το 2019 η εξυπηρέτηση και αναχρηματοδότησή του απαιτούν €20 δις. Πλεόνασμα 3.5% σημαίνει ανάγκες δανεισμού €14 δις. [το 2019 είναι ο πρώτος μεταμνημονιακός χρόνος] Μόνο €3.5 δις είναι μετακυλίσιμα. Στην καλύτερη περίπτωση λοιπόν, €10 δις οι ανάγκες και έστω ότι έχουμε καταφέρει την έξοδο στις αγορές. Αυτό σημαίνει, ανταλλαγή “φθηνών” δανείων του 0.8%-2.2% με επιτόκιο της αγοράς του 5% και φόρτωμα των αναγκών του 2022 ή 2024 με €10 δις. Για να είμαστε “μία η άλλη” απαιτούνται πρόσθετα μέτρα €300 εκατ.

Δυστυχώς, μέχρις ότου καταφέρουμε να δανειζόμαστε από τις αγορές με επιτόκια κοντά στου ESM, οι αγορές κάνουν υποχρεωτικά νέα μέτρα. Με ή χωρίς Μνημόνιο.

Όμως, η έξοδος στις αγορές προϋποθέτει σοβαρά μέτρα ελάφρυνσης του χρέους, με σημαντικότερο την παράταση της περιόδου χάριτος (λήγει το 2022 – η λήξη φορτώνει κάπου €42 δις χρέους από απλήρωτους τόκους) – αν έχετε παρατηρήσει ούτε ο Ρεγλινγκ ούτε ο κανένας κάνει κουβέντα, μόνο το ΔΝΤ πιέζει.

Ο εθνικός κλόουν λοιπόν, πώς τα βλέπει τα πράγματα; Θα πάρει παράταση χάριτος πέντε ή δέκα ετών ως ανταμοιβή της μεγαλοφροσύνης του να ξεφτιλιστεί παραλλήλως και νομισματικώς χωρίς συγκεκριμένες δεσμεύσεις; Δεν θα έχουμε τέταρτο μνημόνιο το 2018 μόνον εάν το έχει υπογράψει ο κλόουν νωρίτερα.

Έτσι όπως τάχει καταφέρει η εθνοσωτήριος, πρέπει να παρακαλάμε (που λέει ο λόγος) για το τέταρτο μνημόνιο. Αλλιώς, θα έχουμε τις επιπτώσεις βαρύτερων μνημονίων χωρίς τη διευκόλυνση των φθηνών δανείων. Για πάρα πολλά χρόνια.

Θάχουμε όμως τους κλόουν τύπου Παπαδημητρίου να μας διασκεδάζουν».

Ιωαννίδης: Λάθος να εγκλωβίσουμε τον πληθυσμό μέσα σε πυκνά αστικά κέντρα – Πλήρης αποτυχία το lockdown
Απόστολος Βραχιολίδης: Έφυγε από τη ζωή ο ρεπόρτερ που είχε χαστουκίσει ο Παπαμιχαήλ κατά την διάρκεια συνέντευξης τύπου
Γιώργος Παπαδάκης: Στον αέρα το ειδησεογραφικό του site
Γιώργος Καραϊβάζ: Συγκεντρώθηκαν 163.000€ στην μνήμη του από την εκπομπή της Κουτσελίνη για το Χαμόγελο του Παιδιού
Κορονοϊός – Παυλάκης: Έτσι όπως πάμε είναι πιθανό ένα 4ο κύμα το καλοκαίρι
ΙΓΠ: Ο συνταγματικός πατριωτισμός του Γεωργίου Παπανδρέου και η Δικτατορία των Συνταγματαρχών