Αθήνα

8 oC

σποραδικές νεφώσεις

Προσοχή! Όταν μιλούν τα καλάσνικοφ κινδυνεύει το πολίτευμα, υπουργέ Τόσκα  

 

«Καλομελέτα κι έρχεται». Η γνωστή έκφραση – δυστυχώς - επιβεβαιώνεται από τα γεγονότα. Όλες οι τελευταίες εκκλήσεις , παρακλήσεις και καταγγελίες που κατατίθενται εδώ και ένα και παραπάνω χρόνο στον υπουργό Τόσκα για να δράσει κατά των συμμοριών με τις κουκούλες που μετέτρεψαν σε άβατο τα Εξάρχεια, κατέληξαν στα Καλάσνικοφ!

Της Αλίκης Χατζή

Σήμερα, στο… τσιφλίκι των κουκουλοφόρων, αλλά και γειτονιά του κέντρου της Αθήνας, σημειώθηκε δολοφονικό τρομοκρατικό χτύπημα. Είχε ως στόχο τους αστυνομικούς που φρουρούσαν τα γραφεία του ΠΑΣΟΚ, αλλά, όπως πολύ σωστά τόνισε η Φώφη Γεννηματά, και το ίδιο το κόμμα ως θεσμό της Δημοκρατίας!

Το ΠΑΣΟΚ έχει δεχθεί αλλεπάλληλα χτυπήματα τους τελευταίους μήνες, η Πρόεδρός του έχει ζητήσει επανειλημμένα τόσο από τον κ. Τόσκα όσο και από τον ίδιο τον πρωθυπουργό να ερευνηθούν οι επικίνδυνα αντιδημοκρατικές επιθέσεις και δεν εισακούσθηκε! Αντιθέτως, χλευάσθηκε. Και μαζί της στοχοποιήθηκαν ως πολέμιοι της Αριστεράς όλοι όσοι καταδικάζουν την κατάσταση ανομίας που επικρατεί στην περιοχή.

Ο αδρανής και απαθής Υπουργός Δημόσιας Τάξης δείχνει σήμερα για πρώτη φορά, ότι κάτι αρχίζει να τον ανησυχεί. Προφανώς, η ανακάλυψη από τις κρατικές υπηρεσίες ότι η Ρούπα και η τρομοκρατική ομάδα στην οποία ανήκει, ετοίμαζε δολοφονική επίθεση κατά πολιτικών προσώπων. Πιθανοί στόχοι οι  Γ. Παπανδρέου, Κ. Μητσοτάκης, Α. Σαμαράς, Β. Βενιζέλος, Λ. Παπαδήμος, αλλά και ο πρωθυπουργός Αλ. Τσίπρας!

Ας ευχηθούμε ο κ. Τόσκας να αναλάβει επιτέλους τις ευθύνες του και να κινητοποιηθεί ως οφείλει  διότι το θέμα μας είναι ιδιαιτέρως σοβαρό, καθώς διατρέχει κίνδυνο το πολίτευμα! Και εξηγούμαστε:

Στην χώρα μας, είναι βέβαιο ότι δεν έχουμε εκτιμήσει επαρκώς το δημοκρατικό μας πολίτευμα , που το εννοούμε σαν ένα πολίτευμα επιδοτήσεων, ασυστόλων παροχών, γενικευμένης ανομίας, μικρής και μεγάλης ατιμωρησίας. Ένας από τους υπαρκτούς κινδύνους είναι η διαδεδομένη ιδεολογική βλακεία, με τα σκουριασμένα και δύσχρηστα πια κλισέ, όπου ο κάθε ανόητος γίνεται έξυπνος υπερασπιζόμενος ένα απίθανο σενάριο συνωμοσίας. Από τις βομβιστικές ενέργειες, λοιπόν, δεν ωφελείται κανείς, ούτε η Δεξιά ούτε η Αριστερά ούτε οι παιδικές χαρές του πολιτικού μας συστήματος, πολύ δε περισσότερο οι ταλαιπωρημένοι έλληνες πολίτες. Όταν μπαίνουν βόμβες και μιλούν τα Καλάσνικοφ κινδυνεύει η πολιτεία και το πολίτευμά της εν συνόλω. Οι ουρανομήκεις κουταμάρες – αιωνόβια επιχειρήματα που επαναλαμβάνονται με την εμμονή του κάθε ιδεολογικά ηλιθίου – ότι κάποιοι ωφελούνται έναντι κάποιων άλλων είναι απλώς επικίνδυνες ανοησίες από όποιο στόμα κι αν εκστομίζονται. Και καλά θα κάνουν να μην διατυπωθούν ξανά!