Αθήνα

19 oC

ελαφρές νεφώσεις

Αυτή είναι η πρώτη τρανσέξουαλ διοικητής στον Γερμανικό Στρατό (ΕΙΚΟΝΕΣ)

Η νέα διοικητής του Τάγματος της τεχνολογίας πληροφοριών του γερμανικού στρατού, είναι αντισυνταγματάρχης και είναι η πρώτη τρανσέξουαλ διοικητής, με δύναμη μονάδας μάλιστα περισσοτέρων από 750 στρατιώτες.

«Το ωραίο σε αυτή τη θέση είναι ότι να συναναστρέφομαι και πάλι απευθείας με ανθρώπους», δηλώνει η Μπίφανγκ που είχε ξεκινήσει την καριέρα της στον στρατό πριν από 23 χρόνια, τότε όμως ως άνδρας.

Σε όλα αυτά τα χρόνια αισθανόταν περισσότερο γυναίκα παρά άνδρας. Στους ρόλους του συζύγου και του στρατιωτικού όμως είχε καταστείλει την θηλυκή της πλευρά γεγονός που δεν την έκανε να αισθάνεται καθόλου άνετα με το σώμα της.

Πριν από δύο χρόνια, η Μπίφανγκ μίλησε στον φιλικό της κύκλο, ο οποίος την αποθάρρυνε κυρίως λόγω της καριέρας της. «Δεν ήμουν χαρούμενη, δεν ήθελα να συνεχίσω να ζω με αυτόν τον τρόπο», δηλώνει η 43χρονη.

Η νέα συνάδελφος και αξιωματούχος, Φράντζι Πίκτε, δηλώνει χαρούμενη σχετικά με την «γυναικεία» ενίσχυση». Εδώ, το ποσοστό των γυναικών δεν ξεπερνά το 5%», αναφέρει η Πίκτε.

Send this to a friend