Αθήνα

12 oC

αίθριος καιρός

Hottest

Ενημέρωση σε…fast-forward!

Αποκάλυψη Καρσιώτη για δολοφονία Καραϊβάζ: Ο γιος του πλησίασε μέσα από τους αστυνομικούς στο σημείο

CALLER'S CHOICE

Πρωτιά στη Βρετανία για την Πολεμική Αεροπορία και την Ομάδα «Δαίδαλος»- Μιλά στο TheCaller ο ιπτάμενος πιλότος Χρ. Ναούμης

Με μεγάλη περηφάνια διαβάσαμε την είδηση για την σπουδαία διάκριση της ομάδας, «Δαίδαλος» της Πολεμικής Αεροπορίας, στην Βρετανία.

Για την ακρίβεια η Ομάδα Αεροπορικών Επιδείξεων Μεμονωμένου Αεροσκάφους T-6A Texan II «Δαίδαλος» της Πολεμικής Αεροπορίας συμμετείχε στη Royal Navy International Air Day, στη Ναυτική Βάση Yeovilton, αποσπώντας το πρώτο βραβείο «Best Fixed Wing Flying Display 2019», ενώ ο διοικητής της Βάσης τίμησε την Ομάδα σε ειδική τελετή.

Στην Ομάδα επίσης μια εβδομάδα μετά απονεμήθηκε το βραβείο «Spitfire Award 2019» για την πιο εντυπωσιακή άφιξη στο αεροδρόμιο.

Στο TheCaller μίλησε ο ιπτάμενος πιλότος της Πολεμικής Αεροπορίας και αξιωματικός της Σχολής Ικάρων Χρήστος Ναούμης για την επιτυχία της Ομάδας «Δαίδαλος».

«Αρχικά να σας πω ότι η πολεμική αεροπορία έχει δυο ομάδες επιδείξεων, την ομάδα «Δαίδαλος» που είναι η πιο παλιά και την ομάδα «Ζευς» που πετάει τα F16. Κάθε χρόνο συμμετέχουμε σε διεθνή air show και οι δυο ομάδες. Φέτος στο Ηνωμένο Βασίλειο συμμετείχε η ομάδα «Δαίδαλος» σε δυο διεθνείς αεροπορικές εκδηλώσεις.

Η μια ήταν του Πολεμικού Ναυτικού του Ηνωμένου Βασιλείου όπου κερδίσαμε το πρώτο βραβείο σε πτήση.  Κάνουμε ένα πολύ όμορφο πρόγραμμα το έχουμε δουλέψει πάρα πολύ και ήταν μια πολύ ευχάριστη έκπληξη το ότι κερδίσαμε το βραβείο ανάμεσα σε τόσα άλλα αεροσκάφη από άλλες χώρες.

Τη δεύτερη εβδομάδα συμμετείχαμε σε δεύτερο διεθνή διαγωνισμό που λέγεται RIAT, το οποίο είναι ίσως το μεγαλύτερο air show στην Ευρώπη και κατά τη διάρκεια της άφιξής μας χρησιμοποιήσαμε το σύστημα του καπνού που διαθέτει το αεροσκάφος μας και χαιρετούσαμε με τη γνωστή ταλάντευση των πτερύγων το πλήθος. Κάτι άλλο που έκανε εντύπωση, και κερδίσαμε το βραβείο είναι ότι πετάξαμε δυο πτήσεις με διαφορά μισής ώρας και αυτό εντυπωσίασε πολύ ότι μπορούμε να πετάξουμε  τόσο γρήγορα δυο συνεχόμενες πτήσεις».

Πέθανε ο εφοπλιστής Ιάκωβος Τσούνης που δώρισε όλη την περιουσία του στις Ένοπλες Δυνάμεις
Εορτολόγιο: Ποια ονόματα γιορτάζουν σήμερα, Σάββατο 10 Απριλίου
Γιώργος Καραϊβάζ: Τι γράφουν διεθνή ΜΜΕ για την εν ψυχρώ δολοφονία του δημοσιογράφου
Εκδήλωση του Ιδρύματος Γεωργίου Παπανδρέου για την πανδημία- Ποιοι θα είναι οι ομιλητές (ΒΙΝΤΕΟ)
Μάνια Τέκου: Viral o ψηφιακός θάνατός της – Πώς την «πάτησαν» οι ακόλουθοι του λογαριασμού της
Το νέο σποτ για τα self tests στα σχολεία (ΒΙΝΤΕΟ)