Αθήνα

15 oC

σποραδικές νεφώσεις

Ρεπορτάζ - κόλαφος Reuters: Προσφυγόπουλα στο σκλαβοπάζαρο του σεξ στην Αθήνα

Σοκαριστικό ρεπορτάζ του Reuters για τα προσφυγόπουλα που ζουν στη χώρας μας και αναγκάζονται να πωλούν το κορμί τους για να επιβιώσουν.

Σοκαριστικό ρεπορτάζ του Reuters για τα προσφυγόπουλα που ζουν στη χώρας μας και αναγκάζονται να πωλούν το κορμί τους για να επιβιώσουν.

Όπως αναφέρει, είναι εγκλωβισμένα σ’ έναν φαύλο κύκλο κακοποίησης που πωλούν το κορμί τους και στη συνέχεια ορισμένα χρησιμοποιούν τα «κέρδη» τους για να αγοράσουν σεξουαλικές υπηρεσίες από γυναίκες.

Σύμφωνα με το Reuters η μη κερδοσκοπική οργάνωση «Φάρος», προέβη στις ανατριχιαστικές αποκαλύψεις, και υποστηρίζει ότι ασυνόδευτα προσφυγόπουλα στην Αθήνα είναι εκτεθειμένα στην εκμετάλλευση.

«Συναντούμε ανήλικους που κινδυνεύουν, που είναι ευάλωτοι στην εκμετάλλευση και πωλούν σεξουαλικές υπηρεσίες. Έχουν εγκαταλειφθεί στη μοίρα τους», είπε ο ιδρυτής της οργάνωσης Νταν Μπίσουας στο περιθώριο του συνεδρίου «Γυναίκες Ηγέτες για την Παγκόσμια Υγεία» στο Λονδίνο.

«Το άλλο άκρο του φάσματος, που ήταν σοκαριστικό για εμάς, ήταν η διαπίστωση ότι τα ίδια αγόρια που πωλούσαν σεξ, αγόραζαν επίσης σεξ», αποκάλυψε.

Σημειώνεται ότι σύμφωνα με τα στοιχεία, στην Ελλάδα ζουν περίπου 3.640 ασυνόδευτα παιδιά, κυρίως αγόρια από τη Συρία, το Αφγανιστάν και το Πακιστάν,

Ο Μπίσουας τόνισε ότι τα παιδιά γίνονται αντικείμενα εκμετάλλευσης και στη συνέχεια τα ίδια κακοποιούν γυναίκες.

ΣΧΕΤΙΚΑ

Ειδικότερα, ανέφερε στο συνέδριο: «Από τη μία πλευρά εργαζόμαστε για ζητήματα προστασίας αναφορικά με την ασφάλεια αυτών των παιδιών. Ταυτόχρονα προσπαθούμε να αλλάξουμε τη στάση που έχουν αυτά τα παιδιά έναντι των γυναικών. Πολλά απ’ αυτά τα αγόρια προέρχονται από πολιτισμικά περιβάλλοντα, όπου οι γυναίκες, σε κάποιες περιπτώσεις, θεωρούνται κατώτερες. Τους μιλούμε, λοιπόν, για την ισότητα των φύλων και τον σεβασμό προς τις γυναίκες».

Σύμφωνα με τη UNICEF πολλά μοναχικά παιδιά-μετανάστες μετακινήθηκαν χωρίς να έχουν ταυτοποιηθεί και δεν συμπεριλαμβάνονται στα επίσημα στοιχεία.

Τα συγκεκριμένα παιδιά έχουν υποβάλει αίτηση για άσυλο στην Ευρώπη  και είναι ευάλωτα για κακοποίησή τους από διακινητές και ντόπιους κατοίκους.

Χαρακτηριστικά πέρυσι έφτασαν σχεδόν 33.000 παιδιά στην Ελλάδα, την Ιταλία, την Ισπανία και τη Βουλγαρία, εκ των οποίων σχεδόν τα 20.000 παιδιά και έφηβοι ταξίδευαν μόνοι τους ή χωρίστηκαν από τους συνοδούς τους κατά τη διάρκεια του ταξιδιού.

Send this to a friend