• Παρασκευή, 6 Δεκεμβρίου
  • 14:46

Αθήνα

14 oC

αραιές νεφώσεις

«Ρουκέτες» Ξεκαλάκη: Το ΠΑΣΟΚ δολοφονείται πολιτικά το Σαββατοκύριακο- Δεν θα νομιμοποιήσω με την παρουσία μου το Συνέδριο

Ο τελευταίος γραμματέας της Κεντρικής Πολιτικής Επιτροπής του ΠΑΣΟΚ, Στέφανος Ξεκαλάκης βρέθηκε σήμερα στο στούντιο του TheCaller Web TV και μίλησε στον αρχισυντάκτη του thecaller.gr, Κωστή Μοσχολιό για το επικείμενο συνέδριο του ΠΑΣΟΚ, ρίχνοντας τις «ρουκέτες» του κατά της ηγεσίας, αλλά δηλώνοντας αφοπλιστικά τη στάση που προτίθεται ο ίδιος να κρατήσει.

Ο τελευταίος γραμματέας της Κεντρικής Πολιτικής Επιτροπής του ΠΑΣΟΚ, Στέφανος Ξεκαλάκης βρέθηκε σήμερα στο στούντιο του TheCaller Web TV και μίλησε στον αρχισυντάκτη του thecaller.gr, Κωστή Μοσχολιό για το επικείμενο συνέδριο του ΠΑΣΟΚ, ρίχνοντας τις «ρουκέτες» του κατά της ηγεσίας, αλλά δηλώνοντας αφοπλιστικά τη στάση που προτίθεται ο ίδιος να κρατήσει.

Ο Στέφανος Ξεκαλάκης, έχοντας και στο παρελθόν ασκήσει δριμεία κριτική για τη διαδικασία, αμφισβητώντας, παράλληλα, την ηγεσία, θέλησε να ξεκαθαρίσει ότι: «όταν ένα πολιτικό στέλεχος έχει χαρακτηρίσει ένα συνέδριο αντικαταστατικό, αντιδημοκρατικό, ότι δεν διέπεται από καμία θεσμικότητα, προφανέστατα και δεν μπορεί να το νομιμοποιήσει με την παρουσία του. Στο ίδιο κλίμα βρίσκονται εκατοντάδες σύντροφοί μας από όλη την Ελλάδα με τους οποίους έχω επικοινωνία, οι οποίοι δεν θα παραστούν. Αυτό πρακτικά δεν σημαίνει ότι δεν θα κάνουν αυτό το νόθο συνέδριο, γιατί αυτή τη στιγμή συζητάμε για ένα συνέδριο ενός ακαθόριστου στην πραγματικότητα σώματος. Δεν έχουν γνωστοποιηθεί καν τα ονόματα των συνέδρων, όπως είθισται να συμβαίνει στα προηγούμενα συνέδρια, είτε του ΠΑΣΟΚ, είτε του ΚΙΝΑΛ. Καταλαβαίνεται ότι η ηγεσία, που έχει και το μαχαίρι και το καρπούζι, μπορεί να αλλοιώσει -ανά πάσα στιγμή- τη σύνθεσή του και να παρουσιάσει ένα τελείως διαφορετικό σώμα για να μπορέσει καταρχάς να επιτύχει καταρχάς την απαρτία των 2/3 που προβλέπει το καταστατικό ΠΑΣΟΚ».

Ο Στέφανος Ξεκαλάκης εκτίμησε ότι δεν θα συμπληρωθεί η απαρτία των 2/3, αλλά εξέφρασε τη βεβαιότητά του, ότι «μέσα από έναν αντιδημοκρατικό και αντικαταστατικό τρόπο η ηγεσία θα καταφέρει να υλοποιήσει την απόφασή της, που είναι επί της ουσίας η ταφόπλακα για το πιο ιστορικό κόμμα της αντιπολίτευσης».

Παράλληλα, ο Στέφανος Ξεκαλάκης αναφέρθηκε και στην πρόταση που έκανε ο Παύλος Γερουλάνος μιλώντας πριν λίγες ημέρες στο TheCaller Web TV, χαρακτηρίζοντας την ως πρόταση και θέση που βρίσκεται προς τη σωστή κατεύθυνση. «Το ίδιο λέω τόσο εγώ, όσο και χιλιάδες άλλοι σύντροφοι ανά την Ελλάδα. Σε αυτήν την πρόταση θα πρέπει να υπάρξει ένα δια ταύτα. Αυτό το συνέδριο δεν έχει καμία νομιμότητα, καμία θεσμικότητα ως προς τη διαδικασία του. Το δια ταύτα είναι "κα Γεννηματά δεν νομιμοποιείσαι να κάνεις αυτό το συνέδριο, πέρα από τα λάθη που έκανες τα προηγούμενα χρόνια, μαζί με τις αντιδημοκρατικές λειτουργίες που επέβαλες τόσο στο ΠΑΣΟΚ, όσο και στο ΚΙΝΑΛ, δεν νομιμοποιείσαι να ηγείσαι, πρέπει να δώσεις την εντολή που είχες λάβει στην κομματική βάση. Αν θέλουμε να υπάρξει νέα προοπτική για την παράταξη να υπάρχουν καθαρές κουβέντες και καθαρές λύσεις, υπάρχει μόνο η εκλογή νέου αρχηγού από τη βάση"», είπε ο Στέφανος Ξεκαλάκης και θέλησε να αναφερθεί στις αλλαγές ηγεσίας των προηγούμενων ετών.

«Η κοινωνική βάση της παράταξης είχε μεγαλύτερες προσδοκίες μετά την εκλογική διαδικασία της νέας ηγεσίας. Η νέα ηγεσία δεν μπόρεσε να κεφαλαιοποιήσει την πολιτική ισχύ που της έδωσαν 212.000 προοδευτικοί συμπολίτες μας. Το μόνο που κατάφερε, όταν δεν υπάρχει άλλο κόμμα στο πολιτικό στερέωμα της κεντροαριστεράς, να πάει από το 6% στο 8% και ο ΣΥΡΙΖΑ και η ΝΔ, να καρπωθούν το υπόλοιπο ποσοστό που υπήρχε επί του πολιτικού τραπεζιού. Ήρθε η ώρα, αφού κρίθηκε από τον ελληνικό λαό, να κριθεί και από την κοινωνική βάση της παράταξης, κατά πόσο τελικά αντεπεξήλθε», υπογράμμισε ο Στέφανος Ξεκαλάκης, σημειώνοντας την ίδια ώρα ότι αυτό είναι εκείνο που αποφεύγει η Φώφη Γεννηματά «σαν τον διάολο το λιβάνι».

«Είναι να απορεί κανείς, γιατί, αφού θεωρεί ότι τα έχει κάνει όλα τόσο καλά, γιατί δεν απευθύνεται στη βάση για να αναβαπτιστεί», θέλησε να πει ο Στέφανος Ξεκαλάκης.

Ο Στέφανος Ξεκαλάκης θέλησε προσκομίζοντας κατά τη διάρκεια της συνέντευξης έγγραφα, να αποδομήσει τα «ψέματα» -όπως τα χαρακτήρισε- που έγραφε ενημερωτικό έντυπο της Χαριλάου Τρικούπη, μεταξύ των οποίων αναφερόταν ότι το ΚΙΝΑΛ είναι ένα ενιαίο κόμμα, ένας ενιαίος φορέας. «Ποιο, λοιπόν, το πρόβλημα, όταν όλοι οι άλλες κινήσεις μέσα στο ΚΙΝΑΛ λειτουργούν, το ΠΑΣΟΚ, όχι απλά να βρίσκεται εν υπνώσει, αλλά πλέον να δολοφονηθεί και πολιτικά αυτό το σαββατοκύριακο. Αυτοί που υπονομεύουν το ΚΙΝΑΛ, είναι όσοι θέλουν το ΠΑΣΟΚ το σαββατοκύριακο να καταστεί μία σφραγίδα για να εξυπηρετήσει τα δικά τους μικροσυμφέροντα». 

Δείτε ολόκληρη τη συνέντευξη του Στέφανου Ξεκαλάκη στο TheCaller Web TV:

Send this to a friend