• Κυριακή, 22 Σεπτεμβρίου
  • 00:25

Αθήνα

18 oC

αίθριος καιρός

Σαχινίδης στο TheCaller: Από το 2010 ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ διχάζουν την κοινωνία – Δεν γίνεται προοδευτικό κάλεσμα με Καραμανλική Δεξιά και Ακροδεξιά

Ο Τομεάρχης Οικονομικών του Κινήματος αλλαγής και πρώην υπουργός Οικονομικών Φίλιππος Σαχινίδης βρέθηκε στο στούντιο του TheCaller WEB TV για μια «ζωντανή» συνέντευξη με τον δημοσιογράφο –συνεργάτη του TheCaller Αιμίλιο Περδικάρη.

Ο Τομεάρχης Οικονομικών του Κινήματος αλλαγής και πρώην υπουργός Οικονομικών Φίλιππος Σαχινίδης βρέθηκε στο στούντιο του TheCaller WEB TV για μια «ζωντανή» συνέντευξη με τον δημοσιογράφο –συνεργάτη του TheCaller Αιμίλιο Περδικάρη.

Ο κ. Σαχινίδης αρχικά ανέφερε πως «με ευθύνη ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ δεν έχει γίνει η παραμικρή συζήτηση για την Ευρώπη που θέλουμε εν όψει της κάλπης της Κυριακής και αυτή η αντίληψη πρέπει να ηττηθεί στην κάλπη, γι αυτό οι πολίτες πρέπει να ψηφίσουν Κίνημα Αλλαγής, Ευρωπαίους Σοσιαλιστές και Φρανς Τίμερμανς».

Το στέλεχος του Κινήματος Αλλαγής χαρακτήρισε «εφικτό» τον στόχο της τρίτης θέσης, καλώντας τους πολίτες να πουν «όχι στο μίσος, τον διχασμό και την ακροδεξιά, ψηφίζοντας Κίνημα Αλλαγής. Και αυτό να το καταλάβει ο ΣΥΡΙΖΑ, που ξεκίνησε μια μάχη υποτίθεται στην ακροδεξιά, αλλά ταυτόχρονα ξεκίνησε και μια επίθεση στο Κίνημα Αλλαγής».

«Να διεκδικήσουμε εντολή στις εθνικές εκλογές, ώστε να επιβάλουμε τη δική μας ατζέντα για το μέλλον της χώρας», είπε ο κ. Σαχινίδης, προτού εξαπολύσει επίθεση τόσο στον ΣΥΡΙΖΑ όσο και στη ΝΔ, λέγοντας πως «από το 2010 ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ ούτε συναίνεσαν, ούτε δέχθηκαν να συνεννοηθούν με αποτέλεσμα η χώρα να περάσει 3 μνημόνια, διχάζουν την κοινωνία από το 2010…».

Ερωτηθείς στη συνέχεια για το προοδευτικό κάλεσμα, ο κ. Σαχινίδης σχολίασε σκωπτικά πως «είναι να απορεί κανείς με τον πρωθυπουργό που κυβερνούσε 4 χρόνια με τον ακροδεξιό Καμμένο και τους ΑΝΕΛ. Η κυβέρνηση αυτή στηρίζεται από μια ετερόκλητη πλειοψηφία, ατόμων της Καραμανλικής δεξιάς και της ακροδεξιάς, ποιο προοδευτικό κάλεσμα λέμε;».

Μίλησε στη συνέχεια για τον δημοσιονομικό εκτροχιασμό της χώρας επί διακυβέρνησης Καραμανλή, για να πει εν συνεχεία πως «ο Τσίπρας δεν θέλει επενδύσεις και νέες θέσεις εργασίας γιατί ξέρει ότι έτσι θα χάσει τη δυνατότητα να οικοδομεί πελατειακές σχέσεις μέσω των επιδομάτων και των προεκλογικών παροχών. Όλα αυτά τα μέτρα είναι προσωρινά».

«Οι πολίτες να αναλογιστούν την υπεύθυνη στάση που κρατήσαμε από το 2010 και να μας δώσουν τη δύναμη για να οδηγηθούμε σε εθνική συναίνεση και συνεννόηση», τόνισε ο κ. Σαχινίδης.

Send this to a friend