Αθήνα

9 oC

ελαφρές νεφώσεις

Σενετάκης στο TheCaller: Ζούμε μία στιγμή κορύφωσης της τουρκικής προκλητικότητας- Το σύνολο της διεθνούς κοινότητας να καταδικάσει τη συμφωνία

«Στόχος είναι να ενισχύσουμε όλα μας τα διπλωματικά όπλα, να τα εξαντλήσουμε και να καταδείξουμε και στην Τουρκία ότι αυτό που κάνει είναι άκυρο και να μην προχωρήσει σε αυτά τα διαβήματα, στα οποία απειλεί ότι θα προχωρήσει», υπογράμμισε, μιλώντας στο TheCaller Web TV και τον Ανδρέα Κωνσταντάτο ο βουλευτής Ηρακλείου της Νέας Δημοκρατίας, Μάξιμος Σενετάκης.

«Στόχος είναι να ενισχύσουμε όλα μας τα διπλωματικά όπλα, να τα εξαντλήσουμε και να καταδείξουμε και στην Τουρκία ότι αυτό που κάνει είναι άκυρο και να μην προχωρήσει σε αυτά τα διαβήματα, στα οποία απειλεί ότι θα προχωρήσει», υπογράμμισε, μιλώντας στο TheCaller Web TV και τον Ανδρέα Κωνσταντάτο ο βουλευτής Ηρακλείου της Νέας Δημοκρατίας, Μάξιμος Σενετάκης.

Αναφερόμενος στην τουρκική προκλητικότητα, ο Μάξιμος Σενετάκης σχολίασε ότι «ζούμε, όντως, μία στιγμή κορύφωσης της τουρκικής προκλητικότητας απέναντι στη χώρα μας, και έχουμε προσπαθήσει σε όλα τα επίπεδα να πετύχουμε την απομόνωση της γείτονος χώρας και να πάρουμε αποφάσεις οι οποίες θα είναι καταδικαστικές και θα δηλώνουν την ακύρωση αυτής της συμφωνίας. Θεωρούμε ότι σήμερα θα έχουμε μία απόφαση που θα βγάζει άκυρη τη συμφωνία αυτή».

Όπως εκτίμησε ο Μάξιμος Σενετάκης, η υπόθεση με την προκλητικότητα της Τουρκίας είναι ένας μαραθώνιος. «Είναι μία περίεργη κατάσταση. Στη Λιβύη υπάρχουν δύο κυβερνήσεις. Με τον πρόεδρο που υπέγραψε τη συμφωνία ο Ερντογάν, ελέγχει ένα μικρό κομμάτι του κράτους. Αυτό που μας ενδιαφέρει σε πρώτη φάση είναι το σύνολο της διεθνούς κοινότητας να καταδικάσει και να θεωρήσει άκυρη τη συμφωνία, ώστε εμείς να έχουμε όλα τα δικαιώματα και όλους τους συμμάχους, για να προστατευτούμε από κάθε προκλητική κίνηση». 

Ο Μάξιμος Σενετάκης σημείωσε ότι πάντα η Κρήτη ήταν «αστακός» και ότι δεν υπάρχει λόγος να θωρακιστεί περαιτέρω. «Ό,τι χρειαστεί θα γίνει από το υπουργείο Άμυνας», σημείωσε και αναφέρθηκε στην αναβάθμιση των F-16. «Αύριο έρχεται στη Βουλή, αφού έχει ολοκληρωθεί η διαδικασία στις επιτροπές».

«Ο ΠτΔ να είναι πρόσωπο που θα συγκεντρώσει τη μεγαλύτερη δυνατή συναίνεση»

Ο βουλευτής Ηρακλείου δεν θα μπορούσε να μην ερωτηθεί και για το ποιος θα έκρινε ο ίδιος ότι θα μπορούσε να είναι ο νέος Πρόεδρος της Δημοκρατίας. «Η ονοματολογία καίει και προσωπικότητες. Όταν αρχίζουν και πέφτουν στο τραπέζι από άλλες πηγές, μπορούν να καταστρέψουν μία υποψηφιότητα. Το πρόσωπο αυτό θα πρέπει να μας ενώνει, να δημιουργεί μία αίσθηση κοινής αποδοχής» είπε ο κ. Σενετάκης και συνέχισε: «Ο κ. Τσίπρας δεν μπορεί να μιλάει για συναίνεση όταν ο ίδιος καταστρατήγησε αυτό το οποίο το Σύνταγμα έλεγε το 2015», σχολιάζοντας ότι πρόθεση της ΝΔ είναι να βρεθεί ένα πρόσωπο που να συγκεντρώνει τη μεγαλύτερη δυνατή συναίνεση.

«Στόχος ο πολίτης να αισθάνεται ότι βρίσκεται σε μία κανονική χώρα»

«Ο ΣΥΡΙΖΑ έχει ένα διαχρονικό θέμα με τα σώματα ασφαλείας», σημείωσε ο Μάξιμος Σενετάκης, μιλώντας για τα περιστατικά αστυνομικής βίας και της ασφάλειας και τις κατηγορίες που έχει δεχθεί η κυβέρνηση από τον ΣΥΡΙΖΑ. «Δεν κάνουμε κάτι από αυτό που είχαμε πει προεκλογικά. Δεν υπερβαίνουμε τον νόμο. Ουσιαστικά αφήνουμε τους ανθρώπους που τηρούν και προφυλάσσουν τη νομοθεσία να κάνουν τη δουλειά τους. Αυτό που θέλουμε είναι στο επόμενο χρονικό διάστημα ο πολίτης να αισθανθεί ασφαλής, ότι βρίσκεται και κινείται σε μία κανονική χώρα, όπου τα πανεπιστήμια είναι πανεπιστήμια και δεν είναι το άνδρο των επιχειρήσεων εφόδου προς την Αστυνομία». 

Δείτε ολόκληρη τη συνέντευξη του Μάξιμου Σενετάκη στο TheCaller Web TV και τον Ανδρέα Κωνσταντάτο:

Send this to a friend