Αθήνα

15 oC

σποραδικές νεφώσεις

«Σφαγή» Άδωνι - Σερ. Κοτρώτσου! «Έχει το θράσος να κάνει μαθήματα υπευθυνότητας»- «Ψεύδεσαι και συκοφαντείς»

Μια άνευ προηγουμένου κόντρα μέσω twitter είχαν ο αντιπρόεδρος της ΝΔ Άδωνις Γεωργιάδης με τον γνωστό δημοσιογράφο Σεραφείμ Κοτρώτσο, με αφορμή το Σκοπιανό, όπου επέκρινε τις ιαχές όσων μιλούν για "προδοσία" στο Μακεδονικό.

Πρώτος την επίθεση «σάλπισε» ο Άδ. Γεωργιάδης, ο οποίος με αφορμή το άρθρο του δημοσιογράφου, σχολίασε πως «άλλαξε στρατόπεδο εν μέσω χρεωκοπίας και υιοθέτησε τις μπούρδες του Αντιμνημονίου τις οποίες προσπαθούν να ξεχάσουμε ότι της έλεγαν, έχει το θράσος να κάνει μαθήματα υπευθυνότητας. Μιλήστε για την δρχ που υποστηρίζατε καλύτερα κύριε».

Ακολούθησε απάντηση του Σερ. Κοτρώτσου: «Αντιπρόεδρε ψεύδεσαι, και συκοφαντείς και ψεύδεσαι. Εύκολος στόχος, το αντιλαμβάνομαι. Αλλους προτιμάς να εξυμνείς. Σου θυμίζω, λοιπόν: 1ον στον Real fm με κατηγορούσαν οι ακροατές ότι έλεγα ότι επιμένω στην παραμονή στο ευρώ. Να μπεις στο αρχείο, να ακούσεις. Ο Νίκος Χατζηνικολάου είμαι βέβαιος θα σε διευκολύνει. Κι αυτόν για "δραχμιστή" τον κατηγορούσαν τότε κάποιοι θερμοκέφαλοι. Κανένα στρατόπεδο δεν άλλαξα. Ασκούσα κ ασκώ κριτική στην Ευρώπη για την τιμωρητικότητά της. Θράσος έχουν όσοι έχουν γεμίσει το you tube με "τούμπες"...».

Εν συνεχεία ακολούθησε άρθρο του Σερ. Κοτρώτσου, στο οποίο ανέφερε, μεταξύ άλλων, πως «ο αντιπρόεδρος της ΝΔ πως συνήθως πράττει παραβλέπει και παρακάμπτει εκείνα που δεν τον συμφέρουν. Ό,τι, δηλαδή, στο άρθρο μου (το οποίο του έδωσε προφανώς την αφορμή για να με συκοφαντήσει), αναφέρομαι σε σειρά δημοσιογράφων, σχολιαστών, αναλυτών από όλα τα μέσα ενημέρωσης (τα περισσότερα ασκούν δριμεία κριτική στην κυβέρνηση), οι οποίοι αναφέρονται μετριοπαθώς ή και θετικά στη συμφωνία. Σ’ αυτό που αποκαλώ “μέτωπο λογικής”. Δεν απαντά στον Στέφανο Κασιμάτη (Καθημερινή), στον Θάνο Οικονομόπουλο (i-efimerida.gr), στην Μαριάννα Πυργιώτη, στον Γιώργο Καρελιά (protagon.gr), ή στους καθηγητές Νίκο Αλιβιζάτο, Νίκο Μαραντζίδη, Γώργο Σωτηρέλη και άλλους αλλά προτιμά να συγκεντρώσει τα πυρά του σε εμένα. Σπουδή από απώλεια ψυχραιμίας ή εμπάθεια; Δεν γνωρίζω. Αντιλαμβάνομαι ότι -γι αυτόν- είμαι ευκολότερος στόχος. Ίσως επειδή δεν διαθέτω πλάτες και δεν του είμαι ιδιαίτερα χρήσιμος, έναντι όλων εκείνων που τον φιλοξενούν στα μέσα ενημέρωσης που διαθέτουν. Αυτούς τους “αποθεώνει” συχνά. Όπως τον “αποθεώνουν” τον ίδιο άλλοι συνάδελφοι που δεν διστάζουν να σπεύσουν ακόμα και στις εκδηλώσεις ψηφοφόρων που συχνά πυκνά διοργανώνει. Εάν προτιμά έναν κόσμο όπου θα υπάρχουν μόνο όσοι συναγελάζονται και συμφωνούν μαζί του, ή έστω ανέχονται και δεν αντιλέγουν, τότε φοβάμαι πως αυτός ο κόσμος θα είναι “οργουελικός” αλλά και μονότονος. Δεν τον συκοφάντησα ποτέ. Μόνο πολιτική κριτική του άσκησα, κι αυτό με φειδώ και στο πλαίσιο του θεσμικού του ρόλου. Εκείνος συκοφαντεί, και προτρέπει έτσι έμμεσα να εξαπολυθεί επίθεση εναντίον μου από τους φανατικούς “στρατούς” των ακολούθων του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης».

«Κύριε Σεραφείμ Κοτρώτσο δεν έχω εντοπίσει δήλωση σας που να ανακαλείτε ότι εγώ σας απείλησα και που με συκοφαντήσατε με σκοπό να βλάψετε την Τιμή και την Υπόληψή μου. Επαναλαμβάνω εάν κάποιος σας ενοχλεί μπορείτε είτε να τον μπλοκάρετε είτε να ζήτησετε την δίωξη του. Λοιπόν;», επανήλθε ο Άδωνις Γεωργιάδης και ακολούθησε στη συνέχεια διάλογος με ακολούθους του αντιπροέδρου της ΝΔ και του Σεραφείμ Κοτρώτσου.

Send this to a friend