• Κυριακή, 20 Ιανουαρίου
  • 19:23

Αθήνα

5 oC

ελαφρές νεφώσεις

«Σφυροκόπημα» Μανδραβέλη σε Τσίπρα! «Θράσος δίχως όρια- Μόνη σανίδα σωτηρίας απέναντι στην εκλογική συντριβή η όξυνση πολιτικού κλίματος»

Τα «βέλη» του κατά του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα έστρεψε ο γνωστός δημοσιογράφος και αρθρογράφος της Καθημερινής Πάσχος Μανδραβέλης σε κείμενό του στην εφημερίδα, με αφορμή την τοποθέτηση του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα στο υπουργικό συμβούλιο για την επίθεση στον Μπουτάρη, όπου ο πρωθυπουργός κατηγόρησε ευθέως της ΝΔ.

Όπως γράφει μεταξύ άλλων στην «Καθημερινή» ο Π. Μανδραβέλης:

«Πόσο πιο προβλέψιμος μπορεί να γίνει ο πρωθυπουργός; Με την τοποθέτησή του στο υπουργικό συμβούλιο σχετικά με τη φασιστική επίθεση εναντίον του κ. Γιάννη Μπουτάρη στη Θεσσαλονίκη δικαίωσε όλους εκείνους που φοβούνταν ότι η όξυνση του πολιτικού κλίματος θα είναι η μόνη σανίδα σωτηρίας του απέναντι στην εκλογική συντριβή. Ετσι, δεν σεβάστηκε τη δικαιολογημένη φρίκη των πολιτών για το συμβάν. Προσπάθησε να βγάλει από την απεχθή μύγα πολιτικό ξίγκι. Δεν προέταξε καν την ανάγκη της δημοκρατικής πανστρατιάς ενάντια στο μαύρο φίδι που δάγκωσε τον δήμαρχο Θεσσαλονίκης, αλλά για μικροπολιτικούς λόγους έστρεψε τα πυρά του κατά της Νέας Δημοκρατίας…

Ως εδώ καλά, που λέει ο λόγος, υπό την έννοια ότι αυτή η επίθεση δεν προξενεί καμία έκπληξη. Η διαστροφή της πραγματικότητας, το ψεύδος και η διαβολή είναι καταγεγραμμένα χαρακτηριστικά των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ και δεν προκαλούν πλέον εντύπωση. Με την πρόοδο της προεκλογικής περιόδου περιμένουμε χειρότερα. Αυτό όμως που προκαλεί εντύπωση είναι το μέγεθος του θράσους. Ο κ. Τσίπρας δόξασε τις τρομοκρατικές επιθέσεις στην Κερατέα (υπήρχαν εμπρησμοί οχημάτων και μηχανημάτων, επιθέσεις στο αστυνομικό τμήμα, απόπειρα δολοφονίας ενός αστυνομικού και της οικογένειάς του την ώρα που αμέριμνοι κοιμούνταν στο σπίτι κ.ά.), λέγοντας ότι «εσείς δείξατε τον δρόμο της αξιοπρέπειας, της αυτοπεποίθησης και της ανατροπής» και ότι «η Κερατέα είναι η πόλη-σύμβολο για όλη την Ελλάδα και αποτελεί ένα πρώιμο αντιμνημονιακό μοντέλο...» (30.5.2012).

Ας μη θυμηθούμε τις επιθέσεις που διοργάνωναν τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ σε βουλευτές και υπουργούς του ΠΑΣΟΚ κατά την περίοδο του πρώτου μνημονίου, ούτε την προτροπή του πολιτικού του συνεταίρου κ. Πάνου Καμμένου προς τους πολίτες να λιντσάρουν τον δήμαρχο Αριστοτέλη κ. Χρήστο Πάχτα. Οι δέλτοι του ΣΥΡΙΖΑ και των ΑΝΕΛ είναι γεμάτες τέτοια φρικιαστικά γεγονότα…».

Ολόκληρο το άρθρο του Πάσχου Μανδραβέλη στο kathimerini.gr

Send this to a friend