Αθήνα

26 oC

αίθριος καιρός

Hottest

Ενημέρωση σε…fast-forward!

Καιρός σήμερα: Που θα σημειωθούν βροχές και καταιγίδες

CALLER'S CHOICE

Σκέρτσος για τον αντικαπνιστικό νόμο: Η ελληνική κοινωνία έτοιμη να ανταποκριθεί στους κανόνες του κράτους, όταν έχει απέναντι της μια σοβαρή πολιτεία

«Η ελληνική κοινωνία είναι έτοιμη να ανταποκριθεί στους κανόνες που θέτει το κράτος, όταν έχει απέναντι της μια σοβαρή πολιτεία που εφαρμόζει οριζόντια και χωρίς εξαιρέσεις αυτούς τους κανόνες», σημειώνει σε ανάρτησή του στο Facebook ο Άκης Σκέρτσος, αναφερόμενος στα στοιχεία από τους ελέγχους της τελευταίας εβδομάδας.

Δείτε επίσης

Ο Χουλουσί Ακάρ επιμένει: Η συμφωνία με τη Λιβύη δεν αποτελεί απειλή, δεν αλλάζουμε γνώμη
Αλλάζει ο καιρός από το μεσημέρι της Δευτέρας: Πού θα σημειωθούν τοπικές βροχές και καταιγίδες

Όπως, άλλωστε, προέκυψε από το σύνολο των 199 καταστημάτων που ελέγχθηκαν την τελευταία εβδομάδα, δεν καταγράφηκε καμία παράβαση στο 76% των περιπτώσεων.

Ο Άκης Σκέρτσος σημειώνει στην ανάρτησή του υπό τον τίτλο «Thank you for not smoking» ότι «καταγράφεται η πολύ θετική ανταπόκριση πολιτών και επαγγελματιών που δείχνουν να συμμορφώνονται με τις διατάξεις του νόμου».

Ολόκληρη η ανάρτηση του Άκη Σκέρτσου:

«Οι έλεγχοι που πραγματοποιούνται πλέον συστηματικά στα καταστήματα υγειονομικού ενδιαφεροντος για την εφαρμογή του αντικαπνιστικού νόμου, αποδεικνύουν ένα πράγμα: η ελληνική κοινωνία είναι έτοιμη να ανταποκριθεί στους κανόνες που θέτει το κράτος, όταν έχει απέναντι της μια σοβαρή πολιτεία που εφαρμόζει οριζόντια και χωρίς εξαιρέσεις αυτούς τους κανόνες.

Από το σύνολο των 199 καταστημάτων που ελέγχθηκαν την τελευταία εβδομάδα σε όλη την επικράτεια, δεν καταγράφηκε καμία παράβαση στο 76% των περιπτώσεων. Από το σύνολο των 45 παραβάσεων, μόνο οι 5 αφορούσαν καπνίζοντες σε χώρους που δεν επιτρεπόταν το κάπνισμα.

Στις αναφορές των Επιθεωρητών-Ελεγκτών της Αρχής Διαφανειας καταγράφεται η πολύ θετική ανταπόκριση πολιτών και επαγγελματιών που δείχνουν να συμμορφώνονται με τις διατάξεις του νόμου.

Εξαίρεση αποτέλεσε επιχειρηματίας στο Ηράκλειο της Κρήτης, ο οποίος κατά τη διάρκεια του ελέγχου και τη συνακόλουθη επιβολή του προστίμου προκάλεσε ένταση και κλήθηκαν πρόσθετες αστυνομικές δυνάμεις. Σε ακόμα μία περίπτωση επιχειρηματίας στη Θεσσαλονίκη αρνήθηκε να συνεργαστεί με τα μέλη του κλιμακίου, τα οποία κατέγραψαν τις παραβάσεις και επέβαλαν το προβλεπόμενο πρόστιμο».

Συγκινεί 87χρονη απόφοιτος νυχτερινού λυκείου: «Κέρδισα αυτό που ονειρευόμουν»
Χρήστος Δήμας στο TheCaller: «Οι θέσεις εργασίας που δημιουργούνται είναι ποιοτικές»
Χρ. Πρωτόπαπας στο TheCaller: «Ακολουθούμε έναν διαφορετικό δρόμο από αυτόν του ΣΥΡΙΖΑ»
Γιώργος Κατρούγκαλος στο TheCaller: Θα μείνει ανεφάρμοστο το νομοσχέδιο για τις διαδηλώσεις – Η κυβέρνηση φοβάται τις αντιδράσεις για οικονομία και εργασιακά
Κορονοϊός: Ο Μόσιαλος αποκαλύπτει πότε θα έχουμε εξελίξεις στην υπόθεση του εμβολίου (ΒΙΝΤΕΟ)
Εορτολόγιο: Ποια σπάνια ονόματα γιορτάζουν σήμερα, 9 Ιουλίου