Αθήνα

24 oC

αίθριος καιρός

Hottest

Ενημέρωση σε…fast-forward!

Κρίσιμη τηλεδιάσκεψη για τον κορονοϊό – Στα “κόκκινα” από νέα κρούσματα και διασωληνωμένους σε ΜΕΘ

CALLER'S CHOICE

Σμαραγδής: Ο Τσιόδρας κάποτε θα γίνει ταινία- Ο Μητσοτάκης έφερε στην επιφάνεια τι είναι «καλός Κρητικός»

Ο σκηνοθέτης Γιάννης Σμαραγδής μίλησε για τον Σωτήρη Τσιόδρα, αλλά και τον Κυριάκο Μητσοτάκη στην εκπομπή «Κρήτη Σήμερα» με τον Λευτέρη Κουμαντάκη.

Δείτε επίσης

Γεννηματά: Η άτακτη υποχώρηση του κ. Μητσοτάκη για το voucher, δεν τον απαλλάσσει από την ευθύνη
Συγκινεί η φωτογραφία του Κωνσταντίνου Αγγελίδη να κοιμάται με τον γιο του στο σπίτι τους

Γνωστό για τις ταινίες-πορτρέτα σε σπουδαίους Έλληνες, ο Γιάννης Σμαραγδής είπε: «Τον κ. Τσιόδρα θα τον κάνει κάποτε, κάποιος Έλληνας, ταινία.. για τις αρετές του».

«Συνέβησαν γενναία και ωραία πράγματα αυτή την περίοδο. Το ένα είναι ότι πήρε κεφάλι η υψηλού επιπέδου επιστήμη, η οποία μέσα από αυτόν τον άνθρωπο είναι πρότυπο για τους αυριανούς Έλληνες. Δηλαδή, βαθιά γνώση στο αντικείμενο, βαθιά αγάπη για το αντικείμενο και βαθιά αγάπη για τους ανθρώπους, καθώς το αντικείμενο που χειρίζεται αυτός ο επιστήμονας να είναι χρήσιμο για όλους εμάς. Και επιπλέον κάτι πάρα πολύ σπουδαίο.. ταπεινότητα! Εκεί δηλαδή βλέπεις πως, εάν αυτόν τον συνδυασμός ιδιοτήτων, τον βρει η Ελλάδα στην πλειοψηφία της, θα είμαστε άτρωτοι!», τόνισε ο Γιάννης Σμαραγδής μιλώντας για τον λοιμωξιολόγο, Σωτήρη Τσιόδρα.

Την ίδια ώρα, ο σκηνοθέτης απέδωσε εύσημα στον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη: «Η πολιτική ηγεσία, δόξα το θεό, συμπεριφέρθηκε με ένα τρόπο που τελικά απέσπασε τα γενναία εύσημα του κόσμου, της παγκόσμιας κοινότητας, διότι αυτό το οποίο έκανε η κυβέρνηση και βεβαίως ο ίδιος Πρωθυπουργός. Έφερε στην επιφάνεια το τι είναι είναι τελικά.. καλός Κρητικός! Γιατί οι Κρήτες έχουμε τον καλό και τον κακό μας εαυτό όπως όλοι. Οι καλοί κρητικοί δηλαδή είναι αυτοί οι οποίοι ξεχνάνε αυτούς που τους κάνουν κακό και τους συγχωρούν, δεν ξεχνάνε ποτέ όμως αυτούς που τους κάνουν καλό και τους επαίνου. Και είναι αυτοί οι άνθρωποι, που πολύ γρήγορα, δηλαδή οι καλοί κρητικοί, αναγνωρίζουν ποτέ οι ίδιοι πρέπει να υποκλιθούν σε αυτούς που πρέπει να υποκλιθούν». 

Κάνει τη διαφορά ο Αρχιεπίσκοπος Αλβανίας Αναστάσιος: Ας φοράμε προσεκτικά τη μάσκα για προστασία της υγείας
Σπάνια εξομολόγηση Μ. Βαρδινογιάννη για την εξορία: Μέναμε με τον Βαρδή σε ένα δωμάτιο χωρίς ηλεκτρικό και θέρμανση
Εορτολόγιο: Ποιοι γιορτάζουν σήμερα Δευτέρα 10 Αυγούστου
Κορονοϊός- έρευνα ΑΠΘ: Μάσκα, τηλεργασία και τοπικά lockdown, αλλιώς 700 κρούσματα ημερησίως
Εύβοια: Συγκινεί η κίνηση διασώστη- Φίλησε μωρό πριν το παραδώσει στους δικούς του (ΒΙΝΤΕΟ)
Πως πέθανε το βρέφος 8 μηνών στην Εύβοια