• Παρασκευή, 23 Αυγούστου
  • 14:14

Αθήνα

32 oC

αίθριος καιρός

O Στ. Χόκινγκ εκπέμπει SOS για ανθρωπότητα! «Μας τελειώνει ο χώρος στη γη- Να εποικίσουμε άλλους πλανήτες»

O Στ. Χόκινγκ εκπέμπει SOS για ανθρωπότητα! «Μας τελειώνει ο χώρος στη γη- Να εποικίσουμε άλλους πλανήτες»

«Πιστεύω ακράδαντα ότι θα πρέπει να αρχίσουμε να αναζητούμε πλανήτες ως εναλλακτική επιλογή για πιθανή κατοικία», δήλωσε ο γνωστός φυσικός, κοσμολόγος και συγγραφέας Στίβεν Χόκινγκ μιλώντας το Σάββατο σε συνέντευξη Τύπου στο Λονδίνο.

Ο διάσημος αστροφυσικός και καθηγητής στο πανεπιστήμιο του Κέιμπριτζ, μίλησε με αφορμή το φεστιβάλ «Starmus» για την Επιστήμη και τις Τέχνες που θα πραγματοποιηθεί στη Νορβηγία τον επόμενο μήνα.

Στη συνέντευξη Τύπου ο καθηγητής επανέλαβε την προειδοποίησή του ότι «η ανθρώπινη επιβίωση εξαρτάται από την εξεύρεση ενός νέου "σπιτιού" πέρα από τη γη» και τόνισε ότι «η αναζήτηση άλλων πλανητών για εποικισμό θα πρέπει να αρχίσει τώρα».

«Μας τελειώνει ο χώρος στη γη, πρέπει να ξεπεράσουμε τους τεχνικούς περιορισμούς που μας εμποδίζουν να ζούμε αλλού στο σύμπαν», ανέφερε ο Στίβεν Χόκινγκ, που θα είναι ο κύριος ομιλητής στο φεστιβάλ «Starmus», το οποίο θα διεξαχθεί στο Τρόντχαϊμ της Νορβηγίας από τις 18 μέχρι τις 23 Ιουνίου.

Εξάλλου, στον επίλογο του βιβλίου του «Πώς να φτιάξεις ένα διαστημόπλοιο», ο Χόκινγκ το λέει ξεκάθαρα: «Πιστεύω ότι η ζωή στη Γη παραμένει σε ολοένα και μεγαλύτερο κίνδυνο να εξαφανιστεί από κάποια καταστροφή, όπως ένας ξαφνικός πυρηνικός πόλεμος, ένας γενετικά τροποποιημένος ιός ή άλλοι κίνδυνοι. Νομίζω ότι το ανθρώπινο είδος δεν έχει κανένα μέλλον αν δεν πάει στο Διάστημα».

Send this to a friend