Αθήνα

20 oC

σποραδικές νεφώσεις

Στέργιος Τσάντζιος: Ο 24χρονος αγρότης από τη Βλάστη Κοζάνης μιλά στο TheCaller για το βίντεο με την αρκούδα που τρέλανε το διαδίκτυο

Έκπληκτοι αντικρίσαμε το βίντεο που ανέβασε ο Στέργιος Τσάντζιος από τη Βλάστη Εορδαίας, στην Κοζάνη, όταν κατά την επιστροφή του στο χωριό ήρθε τετ- α-τετ με μια αρκούδα!

Έκπληκτοι αντικρίσαμε το βίντεο που ανέβασε ο Στέργιος Τσάντζιος από τη Βλάστη Εορδαίας, στην Κοζάνη, όταν κατά την επιστροφή του στο χωριό ήρθε τετ- α-τετ με μια αρκούδα!

ΓΡΑΦΕΙ Η Ειρήνη Αρβανίτη

Μάλιστα, όπως μας αποκάλυψε στην αρχή δεν κατάλαβε τι ήταν,  γιατί η αρκούδα στεκόταν όρθια. Βέβαια ο Στέργιος αμέσως μετά προσπάθησε να τη βγάλει εκτός της κατοικημένης περιοχής.

«Χθες το βράδυ με κάτι φίλους επιστρέφαμε από ένα τραπέζι που είχαμε πάει σε ένα διπλανό χωριό. Εκεί γύρω στις 2 τα ξημερώματα είδαμε μπροστά μας την αρκούδα. Στην αρχή δεν καταλάβαμε τι ήταν, νομίζαμε ότι ήταν κάποιο άλογος που ξέφυγε. Μάλλον ήταν όρθια. Η αλήθεια είναι ότι επειδή ήμασταν μέσα στο αυτοκίνητο δεν φοβηθήκαμε αλλά αν ήμασταν πεζή δεν ξέρεις τι γίνεται… Εκείνη τη στιγμή προσπάθησε να ξεφύγει, να ξέρετε οι αρκούδες δεν φοβούνται. Την είδαμε ότι πήγαινε προς την πλατεία του χωριού και προσπαθήσαμε να την οδηγήσουμε σε δρόμους ώστε να βγει εκτός για να επιστρέψει στο βουνό. Πριν 3-4 χρόνια είχαν δει πάλι μια αρκούδα κοντά στον οικισμό. Είναι πολύ επικίνδυνες. Εδώ και μέρες αυτή η αρκούδα πρέπει να τριγυρίζει στο χωριό γιατί ακούγαμε τα σκυλιά που ήταν αναστατωμένα ενώ έχει κάνει πολλές ζημιές στην περιοχή. Το χωριό μας βρίσκεται σε υψόμετρο 1.242 μέτρα και ο μόνιμος πληθυσμός είναι 35 άτομα. Οι αρκούδες είναι προστατευόμενο είδος αλλά τον τελευταίο καιρό έχει αυξηθεί αρκετά ο πληθυσμός τους».

Send this to a friend