• Παρασκευή, 16 Νοεμβρίου
  • 20:50

Αθήνα

21 oC

αραιές νεφώσεις

Κλιμάκιο του τουρκικού υπουργείου Δικαιοσύνης στην Αθήνα -Τι ζητούν για τους «8» στρατιωτικούς

Στην Αθήνα έφτασε κλιμάκιο του τουρκικού υπουργείου Δικαιοσύνης για να επισκεφθεί τους Έλληνες ομολόγους τους σχετικά με το ζήτημα των 8 Τούρκων στρατιωτικών που έχουν καταφύγει στην Ελλάδα και ζητούν άσυλο. 

Την επίσκεψη ανακοίνωσε το ελληνικό υπουργείο Δικαιοσύνης, στην οποία και σημειώνει: «Έφτασε σήμερα στην Αθήνα αντιπροσωπεία του τουρκικού Υπουργείου Δικαιοσύνης με επικεφαλής τον υφυπουργό κ. Μπιλάλ Ουτσάρ. Την τουρκική αντιπροσωπεία υποδέχθηκε στο Αεροδρόμιο ο Γενικός Γραμματέας Αντεγκληματικής Πολιτικής κ. Ευτύχης Φυτράκης.

Αύριο το μεσημέρι θα πραγματοποιηθεί συνάντηση με ομάδα εργασίας του Υπουργείου με επικεφαλής τον Γενικό Γραμματέα κ. Δημήτρη Παπασπύρου για ζητήματα αρμοδιότητας του ΥΔΔΑΔ. Μετά τη σύσκεψη ο Υπουργός Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων κ. Σταύρος Κοντονής θα δεχτεί εθιμοτυπικά τον Υφυπουργό Δικαιοσύνης κ. Μπιλάλ Ουτσάρ».

Το πρωί στο θέμα των 8 τούρκων αξιωματικών είχε αναφερθεί και ο ίδιος ο υπουργός, Σταύρος Κοντονής σε συνέντευξή του στον Αθήνα 984, στην οποία και αποκάλυψε πως η πρότασή του ήταν να γίνει η δίκη στην Ελλάδα.

«“Εάν το ζητήσει η Τουρκική πλευρά με βάση τον κώδικα ποινικής δικονομίας. Δεν έχω κάτι. Ήταν μία πρώτη συζήτηση που είχαμε κάνει και παρεμπιπτόντως το ανέφερα στον ομόλογό μου τον Τούρκο υπουργό Δικαιοσύνης.  Όταν είχε επισκεφθεί τη χώρα μας ο Ερντογάν τον συνόδευε και ο υπουργός Δικαιοσύνης και η κυβέρνηση ξεκαθάρισε δια του πρωθυπουργού αλλά και  στις επιμέρους συναντήσεις που είχαμε, ότι θέμα έκδοσής τους δεν υπάρχει. Το θέμα της έκδοσης έκλεισε.»

Send this to a friend