Αθήνα

11 oC

αραιές νεφώσεις

H προειδοποίηση του Στίβεν Χόκινγκ που είχε σοκάρει τους πάντες: Δεν είμαστε μόνοι- Αν βρούμε εξωγήινους, τότε ίσως μας σκοτώσουν

Μία προειδοποίηση που είχε «ταράξει τα νερά» για την εξωγήινη ζωή είχε κάνει ο γνωστός αστροφυσικός Στίβεν Χόκινγκ, λίγους μήνες πριν φύγει από τη ζωή σε ηλικία 76 ετών, στις 14 Μαρτίου 2018.

Πιο συγκεκριμένα, μιλώντας σε ντοκιμαντέρ με τον τίτλο «Τα αγαπημένα μέρη του Χόκινγκ», που προβλήθηκε τον Ιούλιο του 2017, διατύπωσε την άποψη ότι αν ποτέ οι άνθρωποι έρθουν σε επαφή με εξωγήινους, αυτοί θα μας σκοτώσουν.

Μάλιστα, ο πιο διάσημος επιστήμονας του κόσμου συνέστησε στους ανθρώπους να είναι πιο διστακτικοί όσον αφορά την αναζήτηση εξωγήινης ζωής, γιατί τα πράγματα μπορεί να μην εξελιχθούν και τόσο καλά για το είδος μας.

Όπως τόνισε για τον πλανήτη Gliese 832c- που ανακαλύφθηκε πρόσφατα και χαρακτηρίστηκε ως μία νέα Γη από την άποψη ότι μπορεί να υποστηρίξει εξωγήινη ζωή- αν υπάρχουν εκεί εξωγήινοι, μάλλον δεν θα χαρούν καθόλου να έρθουν σε επαφή μαζί μας.

«Μια μέρα μπορεί να φτάσει σε εμάς σήμα από έναν τέτοιο πλανήτη, θα ήταν όμως καλύτερο να το σκεφτούμε πριν απαντήσουμε. Το να συναντήσουμε έναν ανώτερο πολιτισμό μπορεί να εξελιχθεί όπως η συνάντηση των Ιθαγενών Αμερικανών με τον Κολόμβο. Αυτό δεν εξελίχθηκε τόσο καλά...», είχε πει ο ίδιος και πρόσθεσε: «Ίσως οι εξωγήινοι να είναι αδίστακτοι επιδρομείς, που περιπλανώνται στον κόσμο, αναζητώντας πόρους για να λεηλατήσουν και πλανήτες για να κατακτήσουν και να αποικίσουν».

Είχε ισχυριστεί επίσης πως όσο μεγάλωνε τόσο περισσότερο είχε την πεποίθηση ότι δεν είμαστε μόνοι στο σύμπαν.

Ο Στίβεν Χόκινγκ αναφέρθηκε επίσης και στην κλιματική αλλαγή, προειδοποιώντας πως η Γη τείνει να γίνει τόσο ζεστή, όσο ο πλανήτης Αφροδίτη. Μάλιστα, άφησε αιχμές κατά του Ντόναλντ Τραμπ, τονίζοντας πως «η απόφαση του προέδρου των ΗΠΑ να αποχωρήσει από τη συμφωνία του Παρισιού θα μπορούσε να επιταχύνει την απειλή και να οδηγήσει τη Γη στο χείλος της καταστροφής, με θερμοκρασία στους 250 βαθμούς Κελσίου και βροχή θειικού οξέως!».

Πηγή: Express

Send this to a friend