Αθήνα

24 oC

σποραδικές νεφώσεις

Hottest

Ενημέρωση σε…fast-forward!

Οι 11 προτάσεις Τσίπρα για έξοδο από την κρίση – Προσλήψεις σε υγεία-παιδεία, μείωση φόρων και στήριξη της εργασίας
Κιμούλης: Σοφή επιλογή ο Βαρουφάκης, αλλά έμεινε υπουργός Οικονομικών λίγο περισσότερο από ότι έπρεπε

CALLER'S CHOICE

Στο πλευρό Τσίπρα και ΣΥΡΙΖΑ ο Κιμούλης! «Οφείλουμε να δώσουμε χρόνο-Έχουμε ζήσει τα αποτελέσματα της διαπλοκής»

«Δεν μπορείς να απαιτείς από τον Τσίπρα να πάει στα άκρα την αντίστασή του, ενώ εσύ ίσως να μην είσαι έτοιμος να το κάνεις», επισημαίνει ο γνωστός ηθοποιός Γιώργος Κιμούλης, που όπως λέει "οφείλουμε να δώσουμε χρόνο στον ΣΥΡΙΖΑ"...

«Δεν μπορείς να απαιτείς από τον Τσίπρα να πάει στα άκρα την αντίστασή του, ενώ εσύ ίσως να μην είσαι έτοιμος να το κάνεις», επισημαίνει ο γνωστός ηθοποιός Γιώργος Κιμούλης, που όπως λέει “οφείλουμε να δώσουμε χρόνο στον ΣΥΡΙΖΑ”.

[adsense]

Μιλώντας στην «Εφημερίδα των Συντακτών» με αφορμή τον «Πλούτο» του Αριστοφάνη, που διασκευάζει, σκηνοθετεί και ερμηνεύει στην Επίδαυρο, ο γνωστός ηθοποιός αναφέρει: «Αν λοιπόν έφευγε εκείνη την περίφημη νύχτα ο Τσίπρας, αν έλεγε στάχτη και μπούλμπερη, θα ερχόταν η πλήρης καταστροφή», για να συμπληρώσει πως «ναι, έχουμε την ήττα του αδύναμου, που όμως εξακολουθεί να διατηρεί την επικινδυνότητά του. Η δυσαρέσκεια και ο θυμός μας απευθύνονται σε εκείνους που έχουν τη δύναμη και τη θέληση να επιβάλλουν τη θέση τους στον εκπρόσωπό μας. Σε εκείνους που μας ποδοπάτησαν και όχι εν δικαίω».

«Στην κριτική μας πρέπει να συνυπολογίζουμε κάποια δεδομένα. Από τη στιγμή της ένταξής μας στην ΟΝΕ άρχισε το τρόχισμα της παραγωγικότητας σε όλους τους τομείς. Στην Ελλάδα, χρόνο – χρόνο, υπήρχε μείωση της παραγωγικότητας και αύξηση της εισαγωγής προϊόντων. Παράλληλα αυξανόταν το κόστος της καθημερινότητάς μας, ενώ οι μισθοί δεν ακολουθούσαν την ανάλογη αύξηση. Με αποτέλεσμα οι πάντες να δανείζουν αφειδώς τους πάντες. Την ίδια στιγμή η διακίνηση της πραγματικής οικονομίας γινόταν μέσω μαύρου χρήματος. Κάτω από αυτές τις συνθήκες η παραίτηση του Τσίπρα και η απειλή του Grexit θα δημιουργούσαν απόλυτο χάος. Αυτή είναι η γνώμη μου. Μπορεί βέβαια να κάνω και λάθος», επισημαίνει ο ίδιος.

[adsense]

«Οφείλουμε να δώσουμε χρόνο στον ΣΥΡΙΖΑ»

Ο Γιώργος Κιμούλης αναφέρει πως, ως ώριμος άνθρωπος, οφείλει να δώσει χρόνο και συγχρόνως να ελπίζει ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δεν θα ακολουθήσει την τακτική των προηγούμενων. «Ξέρουμε ότι η εξουσία φθείρει, ξέρουμε πως ανέκαθεν υπήρχε το παιχνίδι του δούναι και λαβείν. Έχουμε ζήσει πολύ καλά τα αποτελέσματα της περίφημης διαπλοκής. Αν συμβεί αυτό, ναι, αποσύρεις την εμπιστοσύνη σου. Γνωρίζω πως είμαστε συναισθηματικά κουρασμένοι. Γι’ αυτό και η αντίδρασή μας στην ήττα της διαπραγμάτευσης -γιατί περί ήττας ο λόγος- ήταν συναισθηματικού τύπου. Αρκετοί ζητούσαν από τον πρωθυπουργό συναισθηματική αντίδραση: να φύγει. Να παραιτηθεί. Όμως η κινηματικού τύπου αντίδραση των πολιτών μέχρι τότε εκδηλωνόταν έντονα, διατηρούνταν για ένα χρονικό διάστημα και μετά έσβηνε», αναφέρει -μεταξύ άλλων- στη δισέλιδη συνέντευξή του.

Πηγή: Εφημερίδα των Συντακτών

Για 6η χρονιά πραγματοποιήθηκε στον Πειραιά ο διαγωνισμός καινοτομίας για τη γαλάζια οικονομία bluegrowth piraeus
Ζακ Κωστόπουλος: Δύο χρόνια από την άγρια δολοφονία του
Συγκέντρωση στην Αθήνα για τα δύο χρόνια από τη δολοφονία του Ζακ Κωστόπουλου (ΕΙΚΟΝΕΣ)
Η Κατερίνα Σακελλαροπούλου «αποχαιρετά» το πρότυπο της, την Ruth Bader Ginsburg που «έφυγε» σε ηλικία 87
Εντυπωσιακή εικόνα: Ο «Ιανός» από τον ευρωπαϊκό δορυφόρο Copernicus Sentinel-3
Κρήτη: O Ιερέας που στον αγιασμό έκανε κήρυγμα κατά της μάσκας, αρνήθηκε να την βάλει ακόμη και στο δικαστήριο