• Δευτέρα, 23 Σεπτεμβρίου
  • 14:53

Αθήνα

26 oC

αίθριος καιρός

Αλέξη… πατώσαμε! «Ράπισμα» για ΣΥΡΙΖΑ οι φοιτητικές εκλογές-Δεν καταγράφεται καν η φοιτητική παράταξη

Αλέξη… πατώσαμε! «Ράπισμα» για ΣΥΡΙΖΑ οι φοιτητικές εκλογές-Δεν καταγράφεται καν η φοιτητική παράταξη

«Ηχηρό χαστούκι» για τον ΣΥΡΙΖΑ είναι το αποτέλεσμα των φοιτητικών εκλογών, όπου έτσι και αλλιώς ήταν αδύναμη η φοιτητική παράταξη του ΣΥΡΙΖΑ, ωστόσο πλέον φτάνει σε ποσοστά με το μηδέν μπροστά.

Ειδικότερα, σύμφωνα με τα μέχρι τώρα αποτελέσματα η ΔΑΠ-ΝΔΦΚ αναδείχθηκε νικήτρια στις χθεσινές φοιτητικές εκλογές, αν και μεγάλη νικήτρια και σε αυτές τις φοιτητικές εκλογές ήταν η αποχή και  τα επεισόδια.

Όπως όλα δείχνουν η αποχή κινήθηκε σε πολύ υψηλά επίπεδα, καθώς και το κλίμα πριν από τις φοιτητικές εκλογές ήταν πολύ υποτονικό. Πέρυσι υπολογίζεται ότι  είχαν ψηφίσει συνολικά περίπου 80.000 φοιτητές ενώ εφέτος  οι εκτιμήσεις κάνουν λόγο για μικρότερη προσέλευση.

Ούτε και  εφέτος  όπως  κάθε χρόνο άλλωστε οι φοιτητικές παρατάξεις δεν κατόρθωσαν να εκδώσουν κοινά αποτελέσματα.

Σύμφωνα με τις  ξεχωριστές καταμετρήσεις  των φοιτητικών παρατάξεων πρώτη δύναμη πανελλαδικά αναδεικνύεται η ΔΑΠ-ΝΔΦΚ και  δεύτερη η Πανσπουδαστική.

Συγκεκριμένα, τα έως στιγμής αποτελέσματα των φοιτητικών εκλογών που ανακοίνωσε η ΔΑΠ-ΝΔΦΚ, δείχνουν  ότι  πρώτη δύναμη είναι η ΔΑΠ με ποσοστό 45,97% , έναντι 16,94% της ΠΚΣ, 16,14% των ΕΑΑΚ, 11,62% της ΠΑΣΠ, 2,87% των Αριστερών Σχημάτων και 0,63% της Αριστερής Ενότητας. Στα ΤΕΙ, η ΔΑΠ-ΝΔΦΚ  ξεπερνά το    53% έναντι 29,38% της ΠΚΣ, 9,51% της ΠΑΣΠ, 2,79% .Σύμφωνα με στοιχεία  των ΕΑΑΚ . η ΔΑΠ συγκεντρώνει το 42,26% , οι ΠΚΣ  22,20% και τα ΕΑΑΚ 18,17%.

Η καταμέτρηση των  ψήφων θα ολοκληρωθεί σήμερα.

Δείτε εικόνα από τα εκλογικά τμήματα μεγάλων πανεπιστημίων όπως τα κατέγραψε το foititikanea.gr

Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης

Εθνικό Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών

Πανεπιστήμιο Πατρών

Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας

Πανεπιστήμιο Κρήτης

Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων

Εθνικό Μετσόβειο Πολυτεχνείο

Πάντειο Πανεπιστήμιο

Πανεπιστήμιο Πειραιά

Πανεπιστήμιο Μακεδονίας

Send this to a friend