Αθήνα

22 oC

σποραδικές νεφώσεις

Ταινία θα κάνει ο Γαβράς το βιβλίο του Βαρουφάκη (ΕΙΚΟΝΕΣ)

Ταινία θα κάνει ο Γαβράς το βιβλίο του Βαρουφάκη (ΕΙΚΟΝΕΣ)

Πραγματοποιηθηκε στην Τεχνόπολη (Γκάζι) η παρουσίαση του βιβλίου του Γιάνη Βαρουφάκη «Ανίκητοι Ηττημένοι», από τις εκδόσεις Πατάκη.

Η παρουσίαση εγινε σε ένα γεμάτο αμφιθέατρο καθώς το «παρών» έδώσαν περίπου 300 φίλοι του πρώην υπουργού Οικονομικών.

Η είδηση της ημέρας ήρθε μέσα από επιστολή του διεθνούς φήμης Έλληνα σκηνοθέτη Κώστα Γαβρά, μέσα από την οποία ανακοινώθηκε ότι το βιβλίο του Γιάνη Βαρουφάκη θα αποτελέσει σενάριο για κινηματογραφική ταινία.

Όπως αποκαλύφθηκε από την επιστολή Γαβρά ο Βαρουφάκης του έχει παραχωρήσει τα δικαιώματα του βιβλίου, το οποίο του το έστελνε σε «τεύχη», κάθε φορά που ολοκληρώνονταν δηλαδή ένα κεφάλαιό του.

Ο ίδιος ο συγγραφέας δήλωσε ότι γι΄αυτόν δεν υπάρχει ούτε τελική νίκη, ούτε και τελική ήττα. Ειχα-είπε- την αγωνία να καταγράψω την σπαταλημένη Ανοιξη από τον Ιούνιο του 2015. Όσο για την ταινία, διευκρίνισε ότι θα πάει στο Παρίσι να συναντηθεί και να συζητήσει με τον Γαβρά μαζί με τη Δανάη.

Το βιβλίο «Ανίκητοι Ηττημένοι» είναι ένα εκ των έσω χρονικό των έξι πρώτων μηνών του ΣΥΡΙΖΑ στην εξουσία και την δραματική διαπραγμάτευση με τους δανειστές της Ελλάδας. Η από πρώτο χέρι μαρτυρία του Βαρουφάκη, ενός εκ των πρωταγωνιστών μιας περιπέτειας που κατέληξε στο δημοψήφισμα και την οδυνηρή συνθηκολόγηση του Αλέξη Τσίπρα, τον Ιούλιο του 2015, έχει ιδιαίτερη σημασία. Τόσο ως ιστορικό ντοκουμέντο, όσο και σαν πολιτικό κείμενο, εφόσον αποκαλύπτει πτυχές μιας υπόθεσης που καθόρισε το παρόν και το μέλλον της χώρας.

 

Send this to a friend