Αθήνα

18 oC

ελαφρές νεφώσεις

Τάκης Σπυριδάκης: Οι διαφημίσεις που άφησαν εποχή, ο θρυλικός “Μπαλούρδος" και η σπουδαία καριέρα

Απέραντη θλίψη έχει σκορπίσει η είδηση θανάτου του σπουδαίου ηθοποιού, Τάκη Σπυριδάκη σε ηλικία 61 ετών.

Απέραντη θλίψη έχει σκορπίσει η είδηση θανάτου του σπουδαίου ηθοποιού, Τάκη Σπυριδάκη σε ηλικία 61 ετών.

Ο ηθοποιός τον τελευταίο καιρό έδωσε σκληρή μάχη με τον καρκίνο και έφυγε από τη ζωή το βράδυ της Παρασκευής.

Κατά τη διάρκεια της καριέρας του, έπαιξε σε πολλές τηλεοπτικές σειρές και ταινίες και άφησε εποχή με τις μοναδικές του συμμετοχές σε διαφημίσεις εταιρείας κινητής τηλεφωνίας, στις οποίες ενσάρκωσε τον πρόεδρο ποδοσφαιρικής ομάδας, ο οποίος έπαιζε "παιχνίδια" με τους παράγοντες και έφερε τη μεγάλη μεταγραφή, τον θρυλικό Πίου.

Ιστορία έχει αφήσει και ο ρόλος του Μπαλούρδου στην ταινία "Λούφα και Παραλλαγή", ενώ μεταξύ άλλων έπαιξε στις ταινίες "Φτηνά Τσιγάρα" ,  "Λούφα και παραλλαγή: Σειρήνες στο Αιγαίο".

Παράλληλα, είχε ασχοληθεί και με τη σκηνοθεσία, σκηνοθετώντας τις ταινίες "Βέρα Κρουζ" και "Ο Κήπος του Θεού".

Όπως είχε πει: «Δεν γεννήθηκα μέσα σε ένα κουτί φιλμ ή πάνω σε μια σκηνή… Από το νυχτερινό Γυμνάσιο που έλαχε να πηγαίνω, ένιωθα ότι κάτι απροσδιόριστο με πίεζε σ’ αυτό τον κόσμο, είχα μια ανεπαίσθητη κατάθλιψη. Δεν έβρισκα κάτι που να με γεμίζει. Παρακολουθούσα συνέχεια κινηματογράφο στον Πειραιά, όπου υπήρχαν πολλές κινηματογραφικές αίθουσες, θυμάμαι πως σ’ ένα βράδυ είχα πάει σε τρεις διαφορετικούς κινηματογράφους για να δω ταινίες. Μια άλλη μεγάλη αγάπη ήταν η μουσική και ειδικά η τζαζ. Όλοι με νομίζουνε ροκά, αλλά δηλώνω λάτρης της τζαζ. Γράφτηκα λοιπόν σ’ ένα ωδείο και προσπάθησα να μάθω πιάνο, αλλά δεν τα κατάφερα. Όλα αυτά με οδήγησαν στο να θελήσω να δοκιμάσω και την τέχνη του ηθοποιού. Μου πήρε βέβαια ένα-δυο χρόνια για να καταλήξω ότι αυτό θα το επιχειρήσω ως επάγγελμα".

Πολλές ήταν οι συμμετοχές του στην τηλεόραση και στο θέατρο. Τα τελευταία χρόνια έπαιζε τον Σταύρο στην σκηνή του Επί Κολωνώ.

Δείτε τις θρυλικές διαφημίσεις:

Send this to a friend