Αθήνα

19 oC

ασθενείς βροχοπτώσεις

Τατσόπουλος: «Σκέφτηκα μήπως πεθάνω στον τηλεοπτικό αέρα - Ο χειρουργός με άνοιγε πριν δράσει το αναισθητικό»

Ο γνωστός συγγραφέας Πέτρος Τατσόπουλος μίλησε στην Αυτοψία του Αντώνη Σρόιτερ για τη μεγάλη περιπέτεια της υγείας του.

Ο γνωστός συγγραφέας Πέτρος Τατσόπουλος μίλησε στην Αυτοψία του Αντώνη Σρόιτερ για τη μεγάλη περιπέτεια της υγείας του.

Ο Πέτρος Τατσόπουλος μίλησε για τη στιγμή που κατέρρευσε στο στούντιο του Alpha, τις σκέψεις που πέρασαν από το μυαλό του νομίζοντας πως πεθαίνει και τις προσπάθειες των γιατρών του Ιπποκράτειου νοσοκομείου για να τον κρατήσουν στη ζωή.

Αναφέρθηκε στη στιγμή που ο διευθυντής της Καρδιοχειρουργικής Κλινικής στο Ιπποκράτειο, Δημήτρης Λυμπεριάδης τον άνοιξε σχεδόν ξύπνιο, ενώ ο αναισθησιολόγος τον κοίμιζε και τις κρίσιμες ώρες που έμεινε στην Μονάδα Εντατικής Θεραπείας.

«Ήταν προγραμματισμένο να βγούμε μετά τον Γιάννη Λύρα, τον πλαστικό χειρουργό. Αν είχε μιλήσει πριν από εμάς, θα είχε φύγει. Με τον Δημήτρη Βίτσα υπήρχε μια αμοιβαία εκτίμηση, αλλά όχι κάτι ιδιαίτερα θερμό. Δεν υπήρχε κανένας λόγος έντασης στο στούντιο. Κάποια στιγμή, ενώ μιλούσε ο Βίτσας, ένιωσα μια πολύ δυνατή και έντονη μαχαιριά στο στήθος. Πανικοβλήθηκα και τους είπα ότι ένιωσα έναν πόνο και να μου επιτρέψουν να αποχωρήσω. Κατευθείαν σκέφτηκα το οξύ έμφραγμα του μυοκαρδίου, που ήταν και η πρώτη διάγνωση. Σκέφτηκα ότι μπορεί να τσιμπήσαμε το έμφραγμα, οπότε καλύτερα να την κάνω από το στούντιο πριν έρθει η κάσα. Σκέφτηκα μήπως πεθάνω στον τηλεοπτικό αέρα. Ο Δημήτρης δεν κατάλαβε τι ακριβώς συνέβη και ήταν εντελώς φυσικό. Δήλωσε “ναι, βεβαίως, αλλά να τελειώσω πρώτα” και εννοούσε φυσικά, απ’ ότι φάνηκε, να τελειώσει τη φράση του και να τελειώσουμε την κουβέντα.Αυτό μεταφράστηκε ως η απόλυτη αναλγησία του συριζαίου, προκειμένου να πει την άποψή του… Εισέπραξα την αμηχανία ενός ανθρώπου που δεν ήξερε τι συμβαίνει και στη συνέχεια βοήθησε, συμπαραστάθηκε, πήρε τηλέφωνο τη γυναίκα μου, την ενημέρωσε, την καθησύχαζε…  Όλο αυτό η γυναίκα μου το είδε στην τηλεόραση σε απευθείας μετάδοση.Ήμουν στο πάτωμα του πλατό περιμένοντας το ασθενοφόρο, ενώ η εκπομπή συνεχιζόταν κανονικά. Είχα από πάνω μου και τον Βίτσα και τον Λύρα, οι οποίοι μου κάνουν και συντροφιά περιμένοντας το ΕΚΑΒ. Αφού με παρέλαβαν, το πιο σημαντικό ήταν το πόσο απείχε ο Alpha από το νοσοκομείο που θα με πήγαιναν, στο Ιπποκράτειο. Δεν είναι κοντά, είναι πολύ μακριά. Αν το ΕΚΑΒ έπαιρνε τη λογική οδό, από Κηφισίας, τώρα δεν θα ήμουν εδώ. Για καλή μου τύχη ο Alpha είναι και κοντά στην Εθνική οδό. Η πίεσή μου ήταν στο 3 με 4, ο φόβος της εγκεφαλικής βλάβης ήταν χειρότερος από τον θάνατο. Ο χειρούργος με άνοιγε πριν δράσει το αναισθητικό», είπε μεταξύ άλλων ο Πέτρος Τατσόπουλος.

Send this to a friend