Αθήνα

12 oC

ελαφρές νεφώσεις

Hottest

Ενημέρωση σε…fast-forward!

Γιώργος Καραϊβάζ: Το συγκινητικό αντίο της εκπομπής του Γιώργου Παπαδάκη (vid)

CALLER'S CHOICE

Τελεσίγραφο Jumbo στους εργαζoμένους: Ή βγαίνετε σε άδεια ή μπαίνετε σε αναστολή

Την άμεση αντίδραση του Συλλόγου Εμποροϋπαλλήλων Αθήνας προκάλεσε η επιστολή που απέστειλε τη Δευτέρα στους εργαζόμενους της η Jumbo.

Δείτε επίσης

Jumbo: Επίθεση του «Ρουβίκωνα» στο σπίτι του Απόστολου Βακάκη

Όπως αναφέρει στο capital.gr η Αλεξάνδρα Γκίτση, η εταιρεία του Απόστολου Βακάκη, κάλεσε, πριν τις χθεσινές ανακοινώσεις και το νέο σκληρό lockdown στην Αττική, τους εργαζομένους της να επιλέξουν αυθημερόν αν επιθυμούν να λάβουν κανονική άδεια ή να τεθεί η σύμβασή τους σε καθεστώς αναστολής.

Ο Σύλλογος Εμποροϋπαλλήλων Αθήνας κάνει λόγο για εκβιασμό ενώ καλεί την εταιρεία να απαντήσει “πόσοι απολύθηκαν τις τελευταίες ημέρες”, παρά το γεγονός ότι όπως υποστηρίζει (ο Σύλλογος) γνωρίζει. Στοιχεία πάντως για το πόσοι απολύθηκαν δεν δίνει, περιοριζόμενος να αναφέρει στην ανακοίνωση του ότι είναι πολλοί.

Ένα ακόμη πρόβλημα, το οποίο θα λυθεί στις δικαστικές αίθουσες όπου θα προσφύγει σύμφωνα με πληροφορίες του capital.gr η αλυσίδα, είναι το πρόστιμο που επεβλήθη σε κατάστημα της από την Ελληνική Αστυνομία όπως επιβεβαίωσαν στο capital.gr κυβερνητικές πηγές. Η Αστυνομία προχώρησε στην επιβολή προστίμου 15.000 ευρώ στον προσωρινά υπεύθυνο του καταστήματος και σε 15νθήμερη αναστολή λειτουργίας.

Αυτός ήταν άλλωστε και ένας από τους λόγους που τελικά η Jumbo ανέκρουσε πρύμναν και ανακοίνωσε στις 3 Φεβρουαρίου ότι αναστέλει τη λειτουργία σε όλα τα καταστήματά της στις “κόκκινες” περιοχές.

Πέρα από το πρόστιμο και τα μπρος – πίσω της αλυσίδας ακόμη πιο ενδιαφέρον έχει η ανακοίνωση που εξέδωσε, στην οποία μεταξύ άλλων ανέφερε: “δυστυχώς, η εφαρμογή του νέου πλαισίου στα καταστήματα της Jumbo αποδεικνύεται τελικά μη φιλική προς τους πελάτες μας, δεν μας επιτρέπει εν τοις πράγμασι να λειτουργούμε με τον τρόπο που συμβιβαστικά επιλέξαμε, και, επιπλέον, ελλοχεύει ο κίνδυνος να εκληφθεί ως μια προσπάθεια άμεσης ή έμμεσης καταστρατήγησης των επιλογών της Ελληνικής Κυβέρνησης, την οποία παγίως στηρίζουμε χωρίς καμία επιφύλαξη”.

Πίσω από αυτή την ανακοίνωση στήριξης των Κυβερνητικών επιλογών, δεν είναι λίγοι εκείνοι που διακρίνουν μια υποβόσκουσα διαμάχη μεταξύ του Mr Jumbo και Κυβερνητικών στελεχών. Μάλιστα καλά πληροφορημένες πηγές μιλούν για δυσφορία Κυβερνητικών κύκλων στις επιλογές και τη στάση της αλυσίδας εν μέσω πανδημίας.

Ο Απόστολος Βακάκης στα τέλη της περασμένης χρονιάς σε συνέντευξη του είχε δηλώσει: “υπερεθνικές επιχειρήσεις, όπως η Jumbo, αλλά και πολλές άλλες,…είναι αδύνατον να παραμείνουν σε πορεία επιβίωσης με διαδικασίες “βλέποντας και κάνοντας”.

Παρά την “αψυχολόγητη”, για κάποιους συμπεριφορά του κ. Βακάκη, η Jumbo παραμένει ένα από τους ισχυρότερους τίτλους στο ταμπλό του Χρηματιστηρίου με κεφαλαιοποίηση η οποία ξεπερνά τα 1,77 δισ. ευρώ, και ένας από τους ισχυρότερους λιανέμπορους με ταμειακά διαθέσιμα και ισοδύναμα και λοιπά κυκλοφορούντα χρηματοοικονομικά στοιχεία ενεργητικού που στις 30/6/2020 είχαν ξεπεράσει τα 598,37 εκατ. ευρώ από 506,63 εκατ. ευρώ την 30/6/2019. Είναι δε από τους λίγους ομίλους που στο πρώτο lockdown δεν είχε αξιοποιήσει, πέραν των αναστολών και της έκπτωσης ενοικίου, τα κυβερνητικά μέτρα στήριξης όπως αναστολή οφειλών προς το Δημόσιο κ.ο.κ. ενώ αδιευκρίνιστο παραμένει αν τα αξιοποίησε στο τελευταίο.

Πηγή: capital.gr

Γιώργος Καραϊβάζ: Το συγκινητικό αντίο της εκπομπής του Γιώργου Παπαδάκη (vid)
Ζήνα Κουτσελίνη: Κλαμένη ξεκίνησε την εκπομπή – «Ο Γιώργος Καραϊβάζ ήταν αδελφός για μένα…» (vid)
Γιώργος Καραϊβάζ: Έβαλε τα κλάματα η Ρίτσα Μπιζόγλη με τα συγκινητικά λόγια του Παπαδάκη (vid)
Κωνσταντίνος Μαρκόπουλος: O Θεσσαλονικιός μαθητής που έγινε δεκτός στο Yale με υποτροφία 97%
Πλατεία Βαρνάβα: Τρελά κορονοπάρτι με DJ και φωτοβολίδες σχεδόν κάθε βράδυ! (vid)
Εορτολόγιο: Ποιοι γιορτάζουν σήμερα, Δευτέρα 12 Απριλίου