Αθήνα

17 oC

ελαφρές νεφώσεις

Τέλος το μαρτύριο για τα γαϊδουράκια της Σαντορίνης! CNN: Η Ελλάδα απαγορεύει σε υπέρβαρους τουρίστες να ανεβαίνουν πάνω τους

Το Υπ. Ανάπτυξης απαλλάσσει από τα μεγάλα φορτία τα γαϊδουράκια της Σαντορίνης όπως αναφέρει το CNN.

Ένα βάρος έχει αφαιρεθεί από τους ώμους του σκληρά εργαζόμενου πληθυσμού των ελληνικών γαϊδουριών, αναφέρει το δημοσίευμα του CNN. Οι συνθήκες μεταχείρισης έχουν προκαλέσει θύελλα αντιδράσεων κατά καιρούς γι'αυτό η Ελλάδα απαγόρευσε τους «υπέρβαρους» τουρίστες να ανεβαίνουν στα γαϊδουράκια. Ο λόγος είναι ότι τα υπέρβαρα φορτία προκαλούν στα γαϊδουράκια σπονδυλικές κακώσεις.

Όπως αναφέρει το CNN, «όσοι επιθυμούν να ανεβαίνουν στα γαϊδουράκια θα πρέπει να ζυγίζουν λιγότερο από 100 κιλά, ή το ένα πέμπτο του βάρους του ζώου».

Οι νησιώτες έχουν ενημερωθεί για τις νέες οδηγίες. Σύμφωνα με το δημοσίευμα, δεκάδες ήταν τα παράπονα για τις συνθήκες διαβίωσης και υγιεινής των συγκεκριμένων ζώων, ιδιαίτερα κατά τους θερινούς μήνες.

Συγκεκριμένα, όπως εξηγεί ο συντάκτης του άρθρου, η Σαντορίνη έχει ανώμαλο έδαφος και από τα γαϊδουράκια συχνά ζητείται να διαβούν δρόμους που είναι πολλοί στενοί για τα αυτοκίνητα.

ΣΧΕΤΙΚΑ

Τέλος, το άρθρο καταλήγει ως εξής: «Η ακτιβιστική ομάδα 'The Donkey Sanctuary' δήλωνε τον περασμένο Ιούνιο ‘τρομοκρατημένη’  από τις συνθήκες στις οποίες ζουν τα γαϊδουράκια, προσθέτοντας ότι η φιλοζωική οργάνωση PETA εκφράζει αμφιβολίες για τη συγκεκριμένη χειρονομία θεωρώντας ότι δεν θα αποτρέψει το καθημερινό το οποίο υφίστανται τα ζώα αυτά»

Send this to a friend