Αθήνα

27 oC

ελαφρές νεφώσεις

Θα πει ότι έφταιγαν τα μνημόνια; Ο Λαζόπουλος γράφει θεατρικό για την «σύγχρονη τραγωδία στο Μάτι»

Ο Λάκης Λαζόπουλος παραχώρησε συνέντευξη στην εκπομπή "Αυλαία και πάμε" του Realfm 97,8 και μίλησε για τη φονική πυρκαγιά που κόστισε τη ζωή σε δεκάδες ανθρώπους. 

Μάλιστα, αποκάλυψε ότι γράφει ένα θεατρικό έργο το οποίο εμπνεύστηκε από την «σύγχρονη τραγωδία στο Μάτι»., ενώ έκανε λόγο για εγκληματική ενέργεια που δεν στόχευε απλώς να κάψει δάση αλλά και ανθρώπους.

Αναφέρθηκε στις... ψευδόφατσες από τον πολιτικό χώρο που «θρήνησαν»πάνω από τα καμμένα και στη συνέχεια αποκάλυψε ότι στο παρελθόν  υπήρχαν άνθρωποι που τον προσέγγισαν για να του πουλήσουν έκταση στη Χαλκιδική δείχνοντάς του από αεροφωτογραφία οικόπεδα που θα φτιάχνονταν μετά τη φωτιά που θα έμπαινε.

Όπως είπε, ζούμε ξανά ένα έργο που έχουμε δει πολλές φορές και πρέπει να βρεθεί τρόπος να του δώσουμε ένα τέλος.

«Κάθισα το ίδιο βράδυ και προσπάθησα να φανταστώ αυτούς τους ανθρώπους, πως βρέθηκαν εκεί,πως ήταν αυτές οι ώρες και αυτά τα λόγια που άφησαν σε αυτό το χώρο λίγο πριν φύγουν,πως φτάσανε μέσα στους καπνούς σε αυτό το αδιέξοδο, πως τα πράγματα στην Ελλάδα έχουν πάντα ένα αδιέξοδο και πως δεν αντέδρασαν ο καθένας μόνος του αλλά πήραν μια κοινή απόφαση που είναι μια κοινή απόφαση μπροστά στο θάνατο... Τόσο πολλοί άνθρωποι να αγκαλιαστούν μπροστά στο θάνατο,είναι τρομακτικό... Ποια Άγια Προσευχή τους ένωσε;Θέλω να γράψω αυτό το έργο,να μιλήσω για τις σύγχρονες τραγωδίες,όπου τιμωρείται για πρώτη φορά ο χορός...Εδώ οι άνθρωποι δεν ήξεραν τι συμφέροντα υπήρχαν από πίσω- γιατί δεν ήταν μόνο ο άνεμος και οι ιδιαίτερες συνθήκες που υπήρξαν,αυτό πρέπει να το νιώσουμε.Αυτό που έγινε δεν έχει τυχαιότητα. Όποιος έβαλε τη φωτιά γνώριζε όχι ότι θα κάψει οικόπεδα μόνο,αλλά ότι θα κάψει κι ανθρώπους... Αυτό δεν ήταν ένας απλός εμπρησμός, ήταν ένα σχέδιο ανθρωποκτονίας».

Send this to a friend