Αθήνα

17 oC

αίθριος καιρός

Hottest

Ενημέρωση σε…fast-forward!

Δικηγόρος Ιωάννας: Δεν μπορεί να βγει στο φως- Δεν εργάζεται, είναι ένα κορίτσι με ελάχιστα χρήματα

CALLER'S CHOICE

The HOME Project: Χορηγία 4 εκατ. ευρώ από το Ίδρυμα IKEA για τη στέγαση και την φροντίδα 100 ασυνόδευτων παιδιών

Η χορηγία αυτή αποτελεί μέρος ευρύτερης προσπάθειας του Ascend Collaborative

Συγκεκριμένα, θα υποστηρίξει 100 ασυνόδευτα παιδιά με στέγη, νομική και ψυχολογική (και ψυχιατρική, αν χρειαστεί) υποστήριξη, εκπαίδευση και υπηρεσίες κοινωνικής ένταξης.

Η χορηγία αυτή αποτελεί μέρος ευρύτερης προσπάθειας του Ascend Collaborative, μίας σύμπραξης μεταξύ οργανισμών και ιδρυμάτων του ιδιωτικού τομέα που έχει αφιερωθεί στον σκοπό βελτίωσης της ζωής των προσφύγων στην Ελλάδα.

Από τους πρόσφυγες που βρίσκονται σήμερα στην Ελλάδα, πάνω από 3.400 είναι ασυνόδευτα παιδιά. Από αυτά, περισσότερα από 2.000 βρίσκονται χωρίς στέγη και ζουν στο δρόμο, ή σε hotspots.

Η General Manager της V+O, Τόνια Γώγου

Όπως επισήμανε ο Chief Operating Officer του Ιδρύματος IKEA, Στέλιος Κυριακάκης: «Όλα τα παιδιά έχουν δικαίωμα στην προστασία και την ασφάλεια. Αυτός είναι και ο λόγος για τον οποίο το Ίδρυμα IKEA υποστηρίζει την The HOME Projectώστε με τη σειρά της, να εξασφαλίσει αυτό το δικαίωμα σε παιδιά που αναγκάστηκαν να φύγουν από σπίτι τους, να τα βοηθήσει να επιβιώσουν, να ανακάμψουν και να χτίσουν ένα μέλλον για τον εαυτό τους» και συμπλήρωσε, ότι: «Προσδοκούμε να σώσουμε ακόμη περισσότερα παιδιά».

Chief Operating Officer του Ιδρύματος IKEA, Στέλιος Κυριακάκης

Από την πλευρά της, η Εκτελεστική Διευθύντρια της The HOME Project, Σοφία Κουβελάκη, ανέφερε, ότι: «Τα ασυνόδευτα παιδιά-πρόσφυγες βρίσκονται σήμερα στην Ελλάδα προσπαθώντας να επανενωθούν με τις οικογένειές τους σε άλλες Ευρωπαϊκές χώρες ή να λάβουν άσυλο στη χώρα μας. ήμερα, τα παιδιά αυτά είναι η πιο ευάλωτη ομάδα προσφύγων και πρέπει να προστατευθούν ώστε να γίνουν και να αισθανθούν πάλι αυτό που πραγματικά είναι: παιδιά». Σε ερώτηση της δημοσιογράφου του TheCaller, Ευδοκίας Λελεδάκη, για την εκπαίδευση των προσφυγόπουλων και την μετέπειτα ένταξή τους, στην ελληνική κοινωνία, η κυρία Κουβελάκη, ανέφερε ότι τα παιδιά πηγαίνουν κανονικά σε δημόσια ελληνικά σχολεία, ενώ υπάρχουν και υποτροφίες από ιδιωτικά σχολεία όπως το ACS Athens, και το Κολλέγιο Αθηνών.


H The HOME Project συνεχίζει να αναζητά και να συγκεντρώνει όλες τις μορφές δωρεάς και βοήθειας που θα επιφέρουν άμεσο αντίκτυπο στη ζωή των ασυνόδευτων ανήλικων παιδιών.

Φωτογραφικό στιγμιότυπο κατά την διάρκεια της συνέντευξης τύπου, στα γραφεία της V+O

Για περισσότερες πληροφορίες αλλά και το πως μπορείτε εσείς να βοηθήσετε, επισκεφθείτε το: homeproject.org

Εορτολόγιο: Ποια ονόματα γιορτάζουν σήμερα 9 Μαΐου 2021 – Κυριακή Του Θωμά
Παγκόσμια Ημέρα της Μητέρας σήμερα- Πώς καθιερώθηκε
Πανσερραϊκός – Καβάλα: Σήκωσε κόλλα «Α4» για αλλαγή, αντί για πίνακα (ΒΙΝΤΕΟ)
Συνταγή: Έμειναν πασχαλινά κουλουράκια; Κάντε τα τρούφες!
Εορτολόγιο: Ποια ονόματα γιορτάζουν σήμερα, Σάββατο 8 Μαΐου
Κουτσελίνη για επιδειξία στη Νέα Σμύρνη: Πολύ ωραίο αγόρι, δεν ξέρουμε αν είναι άλλη εκδίκηση από πίσω (ΒΙΝΤΕΟ)