Αθήνα

29 oC

αίθριος καιρός

Το TheCaller βρέθηκε σε ένα...to know us better με τον Κωστή Χατζηδάκη! (ΕΙΚΟΝΕΣ)

Όταν δέχθηκα την πρόταση από τον πολύ καλό φίλο και δικηγόρο Νίκο Καρυστινό να παραστώ σε ένα κάλεσμα με ομιλητή τον αντιπρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας, η αλήθεια ήταν πως έκανα δεύτερες και τρίτες σκέψεις, αφού Παρασκευή απόγευμα όλο και κάπως αλλιώς μπορεί να θέλει κάποιος να περάσει το χρόνο του.

Όταν δέχθηκα την πρόταση από τον πολύ καλό φίλο και δικηγόρο Νίκο Καρυστινό να παραστώ σε ένα κάλεσμα με ομιλητή τον αντιπρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας, η αλήθεια ήταν πως έκανα δεύτερες και τρίτες σκέψεις, αφού Παρασκευή απόγευμα όλο και κάπως αλλιώς μπορεί να θέλει κάποιος να περάσει το χρόνο του.

ΓΡΑΦΕΙ Η Ειρήνη Αρβανίτη

Όμως, μετά σκέφτηκα «αλήθεια, πόσο συχνά μπορείς να δεις κατάματα έναν πολιτικό σε ένα μικρό χώρο και συγκεκριμένα σε ένα δικηγορικό γραφείο;». Καθόλου συχνά. Άλλωστε η προεκλογική μάχη δίνεται σε τηλεοπτικά πάνελ, ραδιοφωνικές συνεντεύξεις και κλείνει συνήθως με πανηγυρικές- απρόσωπες ομιλίες σε κάποια μεγάλη αίθουσα ενός κεντρικού ξενοδοχείου!

Κάπως έτσι, γύρω στις 7.00 το απόγευμα πέρασα την πόρτα του δικηγορικού γραφείου «Σωκράτη Βερτέλλη - Νίκου Καρυστινού» στο Κολωνάκι και βρέθηκα στο… κίνημα της γραβάτας.

Στην ουσία το όλο στήσιμο θύμιζε κάλεσμα σε σπίτι και αυτό έκανε ακόμα πιο ενδιαφέρον... ένα «to know us better» - που έλεγε και Χρόνης Εξαρχάκος στην ταινία «Ο Κατεργάρης» - με τον πρώην υπουργό.

Απόλυτα συνεπής στο ραντεβού του ο Αντιπρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας χαιρέτησε έναν προς έναν τους παρευρισκόμενους και μέσα σε λίγα λεπτά καταλάβαινες ότι, ενδεχομένως αυτό το τόσο αυστηρό και ίσως απρόσιτο που βλέπεις στην τηλεόραση, δεν είναι τίποτα άλλο παρά ένας άνθρωπος χαμηλών τόνων με πολύ δυνατή προσωπικότητα!

Όλοι έσπευσαν να του συστηθούν και εγώ (!) ανάμεσά τους- δεν ξέρω αν μπορεί να θυμάται όλα αυτά τα πρόσωπα- ωστόσο η αμεσότητα και το ενδιαφέρον που έβγαλε στον καθένα μας, σίγουρα είναι κάτι που δεν το συναντάς στον- πολλές φορές- απρόσωπο πολιτικό χώρο.

Πόσοι πολιτικοί έχουν καθιερώσει τις βόλτες στη γειτονιά ή το καφενείο με εκείνο το γνωστό «σκούντημα» της πλάτης; Οι περισσότεροι και πραγματικά δεν θέλω να το ξαναδώ! Αυτό το συμπονετικό βλέμμα των λίγων δευτερολέπτων που μετά ξεχνάνε και τι τους έχει πει ο καημένος ο συνταξιούχος... είναι απαράδεκτο!

Πραγματικά, πόσο  πιο ανθρώπινο και άμεσο να συναντάς τον πολιτικό σε ένα γραφείο κάποιων τετραγωνικών μέτρων και να μιλάς, όχι για ρουσφέτι ή προσωπική σου υπόθεση, αλλά για τις αγωνίες και το μέλλον του τόπου σου;

Ο Κωστής Χατζηδάκης μίλησε, λοιπόν, για τη Νέα Δημοκρατία, για την κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ, απάντησε σε σκληρές ερωτήσεις που του έγιναν και πραγματικά είχε μεγάλο πολιτικό ενδιαφέρον.

Ωστόσο θα μου επιτρέψετε να σταθώ στον άνθρωπο Κωστή Χατζηδάκη, που με υπομονή και απόλυτη ηρεμία έδινε απαντήσεις σε όλα και μπορεί η ώρα να περνούσε και να φαινόταν κάποια μερική κόπωση- αυτή της ημέρας- όμως δεν έδειξε πότε την κούραση του. Δεν κοίταξε πότε το ρολόι του, παρόλο που είμαι σίγουρη, ότι θα ήθελε όσο τίποτα άλλο στο τέλος της ημέρας να βρίσκεται δίπλα στη σύζυγο και το μωράκι που απέκτησαν πριν από λίγους μήνες.

Ήρεμος, σίγουρος και με απίστευτη γνώση για τα φλέγοντα θέματα που απασχολούν όλους μας, με έκανε να χαίρομαι πολύ που δεν έχασα το χρόνο μου πίνοντας καφέ στο Κολωνάκι, αλλά έχοντας μαζί του μια αληθινή συζήτηση σε ένα διαφορετικό- πολιτικό «to know us better»!

Κι αυτή η επικοινωνία, η πιο ζεστή και πιο ανθρώπινη χωρίς το τυπικό σκούντημα στην πλάτη, είναι αυτό που χρειάζονται οι περισσότεροι για να πιστέψουν και να επιστρέψουν πάλι στην πολιτική.

Send this to a friend