Αθήνα

12 oC

ελαφρές νεφώσεις

Θλίψη στις «Άγριες Μέλισσες»: Πέθανε η ενδυματολόγος και σκηνογράφος της σειράς, Γιούλα Ζωιοπούλου (EIKONEΣ)

Σε ηλικία μόλις 61 ετών έφυγε από τη ζωή η Γιούλα Ζωιοπούλου, η ενδυματολόγος και σκηνογράφος της αγαπημένης σειράς «Άγριες Μέλισσες», βυθίζοντας σε θλίψη όλους τους συντελεστές.

Σε ηλικία μόλις 61 ετών έφυγε από τη ζωή η Γιούλα Ζωιοπούλου, η ενδυματολόγος και σκηνογράφος της αγαπημένης σειράς «Άγριες Μέλισσες», βυθίζοντας σε θλίψη όλους τους συντελεστές.

Πληροφορίες του zappit.gr, θέλουν την Γιούλα Ζωιοπούλου να αντιμετώπιζε τον τελευταίο καιρό προβλήματα υγείας.

Ποια ήταν η Γιούλα Ζωιοπούλου

Η Γιούλα Ζωιοπούλου γεννήθηκε στις 10 Μαρτίου 1958 στην Αθήνα. Σπούδασε σκηνογραφία και ενδυματολογία στη Σχολή Δοξιάδη και στη Σχολή Κινηματογράφου Λ. Σταυράκου απ’ όπου αποφοίτησε το 1985.

Είχε βραβευτεί με βραβείο σκηνογραφίας το 1993 για τις μικρού μήκους ταινιες “Άβαξ” (σκην. Νίκος Γραμματικός) και “Οι μοναχικές γυναίκες είναι επικίνδυνες” (σκην. Κωστούλα Τωμαδάκη). Βραβείο ενδυματολογίας το 1994 από το Υπουργείο Πολιτισμού στο Φεστιβαλ Θεσσαλονίκης για τις ταινίες “Απ’ το χιόνι” (σκην. Σωτήρη Γκορίτσα), “Η εποχή των δολοφόνων” (σκην. Ν. Γραμματικού), “Η αυλή με τα σκουπίδια” (σκην. Θ. Σκρουμπέλος).

Το 2003 κέρδισε βραβείο σκηνογραφίας από το Υπουργείο Πολιτισμού στο Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης για την ταινία “Βασιλιάς” (σκην. Ν. Γραμματικός), επίσης κατέκτησε βραβείο σκηνογραφίας στα “Πρόσωπα 2003” (Τηλεοπτικά Βραβεία) για τα σκηνικά στην τηλεοπτική σειρά “Κάτω από την Ακρόπολη” (σκην. Γ. Βασιλειάδης).

Τέλος, το 2010 κατέκτησε ξανά βραβείο σκηνογραφίας στα “Πρόσωπα 2010” για τη σκηνογραφία στην τηλεοπτική σειρά “Καρυωτάκης” (σκην. Τ. Ψαρράς), ενώ το 2014 κέρδισε βραβείο ενδυματολογίας από την Ελληνική Ακαδημία Κινηματογράφου για την ταινία “Μικρά Αγγλία” (σκην. Παντελή Βούλγαρη).

Send this to a friend