Αθήνα

28 oC

αίθριος καιρός

Τι είχες Φώφη, τι είχα πάντα... Γράφει ο Νίκος Μανδρόχαλος

Τι είχες Φώφη, τι είχα πάντα... Γράφει ο Νίκος Μανδρόχαλος

"Ανανέωση" σου λέει, "νέα αρχή" και λοιπές κοινοτοπίες, που αν τις βάλεις στη σειρά (με 10αρα γραμματοσειρά ARIAL) φτάνεις από Χαριλάου Τρικούπη - Ιπποκράτους και πάλι πίσω.
Δε λέω, όλοι στις αρχές της πολιτικής μας ενασχόλησης έχουμε συγκινηθεί με τις μεγαλοστομίες διαφόρων παρατρεχάμενων, οι οποίοι σίγουρα πρόβαραν δακρύβρεχτους διαλόγους στη ντουζιέρα τους με σκοπό την κατάλληλη στιγμή να συγκινήσουν τα πλήθη, ή έστω με τις δραματικές τους απόπειρες τους να βγουν καμιά φωτογραφία δίπλα από την αγαπημένη πολιτική τηλεπερσόνα του κόμματός τους, ή έστω με τις απέλπιδες προσπάθειές τους να ψήσουν καμία/κανέναν πιτσιρίκα/ο από τον φοιτητικό στρατό του κόμματος, αλλά αυτό που γίνεται σήμερα στο ΠΑΣΟΚ ξεπερνάει τα όρια του φιλότιμου αστείου (για τους δέκτες) και αγγίζει τη στρατηγική των λοβοτομημένων έμμισθων ηλεκτρονικών ζόμπι του ΣΥΡΙΖΑ.
Έχουμε λοιπόν την εμφάνιση διαφόρων που για τους δικούς τους απολύτως λόγους, θεωρούν εαυτούς σούπερμεν της παγκόσμιας σοσιαλδημοκρατίας (ίσως επειδή στο παρελθόν είχαν διατελέσει βοηθός πιστολάκι της αρχικομμώτριας της Βάσως, ή επειδή ο παππούς τους είχε αγγίξει λίγο το ζιβάγκο του Ανδρέα), οι οποίοι προσπαθούν να πείσουν όλο τον κόσμο που τοποθετείται περί του κέντρου, πως η επανένωση του χώρου αποτελεί μονόδρομο, αφού τα κόμματα και οι ομάδες που αποκόπηκαν από το ΠΑΣΟΚ δεν μπορούν από μόνες τους να χτυπήσουν το "θηρίο" του ΣΥΡΙΖΑ.
Ναι του ΣΥΡΙΖΑ, το οποίο εν τω μεταξύ χτυπιέται μόνο του και χάνει, ενώ παίζει τον ρόλο και της κυβέρνησης και της αντιπολίτευσης, ενώ οι λοιποί πετάνε αετό.
 Ο παραπάνω λοιπόν φωστήρες της πολιτικής και του σοσιαλισμού μπορούν να χωριστούν σε 3 κατηγορίες.
Α) Ο τύπος που πέρασε από το νέο κόμμα, αλλά αποφάσισε (ξαφνικά και χωρίς προειδοποίηση) πως δεν του αρέσει, ή το πιο καινούριο πως "δε βλέπει προοπτική" (… για τον εαυτό του ίσως).
Πρόκειται περί ατόμων που το εγώ τους κοιτάει στα μάτια το ΕΓΩ του Βαγγέλη Βενιζέλου και στην μεταξύ τους πάλη φυσικά ο Βαγγέλης της καρδιάς μας κερδίζει φυσικά, αλλά όχι "περίπατο", όπως θα γινόταν με κάθε άλλο φυσιολογικό άνθρωπο.
Οι άνθρωποι αυτοί έκαναν στο ΠΑΣΟΚ "λάντζα" και κατείχαν στην καλύτερη περίπτωση θέση γ΄ανθυποπαρατρεχάμενου, μέχρι που είδαν στο καινούριο κόμμα "φως" και "ελπίδα" και σου λέει, ας προσπεράσω και κανέναν έτσι χωρίς κόπο…
Έλα όμως που στις ημέρες μας, η αποψάρα μας καταγράφεται στα ΜΜΔ (στα φέισμπουκ μωρέ) με αποτέλεσμα η νέα τους δακρύβρεχτη αποψάρα για επιστροφή στις ρίζες και σύμπραξη, να έρχεται σε πλήρη αντίθεση με το μέχρι λίγων μηνών "αντιδημοκρατικό" και γενικότερα απαράδεκτο ΠΑΣΟΚ που δε σέβεται τους αλτρουιστικούς αγώνες που έδωσαν για το κόμμα (πρώτα από όλα), τον σοσιαλισμό, την πατρίδα και (γιατί όχι) την πλάση όλη .
Β) Ο τύπος που τον ξέρουν στη γειτονιά του (μετά βίας) και που βρήκε φως και μπήκε στο ΠΑΣΟΚ, τώρα που οι γραμματείες των οργάνων του κόμματος χαρίζονται λόγω έλλειψης προσωπικού (αναφέρομαι κυρίως στο εθελοντικό).
Έτσι λοιπόν παρατηρούμε κάτι παντελώς αγνώστους τύπους να παρουσιάζονται ως αρχιπασοκάρες, καλώντας μας όλους στη μεγάλη αγκαλιά του σοσιαλιστικού κινήματος.
Οι ίδιοι τύποι φυσικά το βράδυ στο καφενείο τους, συζητάνε για τον Ανδρίκο (τον Λοβέρδο τον κολλητό τους), που είναι πολύ καλό παιδί και παρεξηγημένο, ενώ πολλές φορές εξαιτίας της έλλειψης γνώσεων ανθρωπογεωγραφίας αλλά κυρίως κομματικών διαδικασιών, εκθέτουν το κόμμα παράφορα (για να μην αναφερθώ στις ακροδεξιές χοντροκομμένες κορώνες τους).
Γ) Ο τύπος "είμαστε νέα παιδιά με φρέσκες ιδέες βγαλμένοι από την κοινωνία κι όχι από κομματικούς σωλήνες και που νοιαζόμαστε για τη σοσιαλδημοκρατία και το καλό του τόπου" – ασχολίαστο (δικό σας που λένε και οι αγαπημένοι μου καλλιτέχνες πίστας).
Δ) Ο τύπος που ξημεροβραδιάζεται στο φέισμπουκ μην έχοντας καμία σχέση με την κοινωνία και γενικότερα καμία επαφή με το περιβάλλον εκτός της οθόνης του, ο οποίος διατηρεί καμιά πενηνταριά ψεύτικα προφίλ για να προωθεί ανακοινώσεις του κόμματος, αλλά που καμιά φορά αποβλακώνεται και ανεβάζει σκυλάκια, γατάκια, "ξεκαρδιστικές" τούμπες, καλημέρες σε σεμεδάκια, τριαντάφυλλα, πρωινά και λοιπά γλυκανάλατα για να κερδίσει λάικς μεταφράζοντάς τα σε ψήφους (με κάτι δικούς του υπολογισμούς).
Και το κοινό όλων των παραπάνω; Έβαλαν στη Βουλή τον Λοβέρδο, τον Βενιζέλο, τον Γρηγοράκο, τη Χριστοφιλοπούλου και τους λοιπούς εφήβους που ίσως (κατά την ταπεινή μου άποψη) δεν έχει πήξει ακόμα το μυαλό τους και είναι παρορμητικοί λόγω ηλικίας. Ίσως πάλι να ήθελαν να τους δώσουν μία πεντηκοστή όγδοη ευκαιρία να αποδείξουν πως "μπορούν και τολμούν την αλλαγή και πως θα πρωτοστατήσουν στη νέα αρχή" και λοιπές κοινοτοπίες …
Λοιπόν, ασε μας Φωφίτσα μου, πάρε μαζί με τους παραπάνω και ΤΟΝ αδέκαστο Σταύρο του λαού και κάντε το παραμάγαζό σας πιο μακριά, γιατί μυρίζει μούχλα, κλεισούρα και συντηρητισμό.

Send this to a friend