Αθήνα

12 oC

σποραδικές νεφώσεις

Την Κυριακή η 28η Οκτωβρίου μαζί με την αλλαγή ώρας- Τι θα γίνει με την αργία

Την ερχόμενη Κυριακή πέφτει η Κυριακή 28η Οκτωβρίου, ενώ την ίδια μέρα συμπίπτει και η αλλαγή ώρας, καθώς γυρίζουμε τα ρολόγια μας μια ώρα πίσω, για τη χειμερινή ώρα!

Στην Θεσσαλονίκη, όπως κάθε χρόνο, θα λάβει χώρα την 28η Οκτωβρίου η μεγάλη στρατιωτική παρέλαση. Μάλιστα, κατά τη διάρκεια των εκδηλώσεων από τις 8:00 το πρωί στις 25 Οκτωβρίου έως και τη δύση του ήλιου στις 28 Οκτωβρίου, θα υπάρχει γενικός σημαιοστολισμός στη Μητροπολιτική Ενότητα Θεσσαλονίκης αλλά και φωταγώγηση κατά τις βραδινές ώρες.

Στην Αθήνα, ως είθισται θα πραγματοποιηθεί μαθητική παρέλαση την Παρασκευή 26 Οκτωβρίου.

Τι θα γίνει με την αργία

Εννοείται, πως δεν τίθεται ζήτημα μετάθεσης της αργίας σε άλλη, εργάσιμη ημέρα, αφού κάτι τέτοιο δεν προβλέπεται από τον νόμο. Ωστόσο, εργαζόμενοι που θα δουλέψουν την Κυριακή, 28 Οκτωβρίου, θα πρέπει να λάβουν το ημερομίσθιό τους, προσαυξημένο κατά 75%, ενώ θα πρέπει να τους χορηγηθεί ρεπό την αμέσως επόμενη εβδομάδα.

Αλλαγή ώρας

Αυτή ίσως είναι από τις τελευταίες φορές που θα αλλάξει η ώρα και την Κυριακή, τελευταία Κυριακή του Οκτωβρίου, θα κληθούμε και πάλι να γυρίσουμε τα ρολόγια μας μία ώρα πίσω, εισάγοντας την χειμερινή ώρα. Έτσι, μόλις το ρολόι δείξει 4 τα ξημερώματα θα πρέπει να το επαναφέρουμε ώστε να δείχνει 3, μια διαδικασία που δεν χρειάζεται για σύγχρονα ηλεκτρονικά ρολόγια ή έξυπνα τηλέφωνα και προφανώς υπολογιστές.

Send this to a friend